Kindervakantie | Het verschil tussen reizen met 2 of 4 kinderen

aan tafel.jpg

Kindervakantie | Het verschil tussen reizen met 2 of 4 kinderen

Als je ouder bent van een gezin met 3+ kinderen en graag op vakantie gaat met je gezin, weet je als geen ander dat het op bepaalde punten heel anders is dan toen je nog een gezin met twee kinderen had. Ga je op kindervakantie dan is het verschil tussen reizen met 2 of vier kinderen nogal merkbaar. Is het minder leuk? Zeker niet. Is het duurder? Absoluut. Maar je merkt het verschil tussen reizen met 2 of 4 kinderen niet alleen in je portemonnee. Er zijn nog veel meer dingen anders. In dit artikel vertel ik je de verschillen die ik merk tussen op vakantie gaan met twee kinderen of vier kinderen. En ik ben benieuwd of je je erin herkent.

  • Money Money Money Money

Als je naar het buitenland op vakantie wil met een groot gezin en je hebt een modaal inkomen kan money een ding zijn. Op vakantie gaan met 4 kinderen kost nou eenmaal gewoon dik meer dan met twee kinderen. Je moet bijna letterlijk je vakantiebudget verdubbelen, als je het zelfde wil blijven doen op kindervakantie als toen je met twee kids op vakantie ging. Is het onmogelijk om vanuit een modaal inkomen met een groot gezin op vakantie te gaan? Niets is onmogelijk. Waarschijnlijk moet je iets langer puzzelen en andere keuzes maken dan toen je op vakantie ging met twee kinderen. Maar het is absoluut mogelijk om een fijne, comfortabele en betaalbare vakantie te beleven met een gezin van vier kinderen. Begin eens met het maken van een reisbudget zo maak je alle uitgaven inzichtelijk, en weet je precies wat je wel en niet kan doen.

>> If you like this post, you’ll love: 4 redenen waarom kinderen het reizen waardevoller maken

  • De accommodatie

De accommodatie voor een gezinsvakantie met een groot gezin is echt een ding. Want, waar vind je een hotelkamer waar je met zes personen inpast? Op de meeste hotelkamers mogen max twee kinderen bij de ouders op de kamer. Bij het uitzoeken van een kindervakantie merk je meteen hoe lastig het is om een accommodatie te vinden die kindvriendelijk en voor iedereen uit je gezin leuk is. Dan zie je een hotel dat aan alles voldoet: vlak bij het strand, kindvriendelijk, zwembad en goede reviews. Hebben ze geen kamers of appartementen waar heel je gezin in past. Het vinden van de perfecte accommodatie voor je familievakantie met vier kinderen is echt een stuk lastiger dan als je met twee kinderen reist. Tenzij je dol bent op kamperen. Op Europese campings heb je genoeg keuzes uit grote gezinstenten en de prijzen zijn beduidend lager dan een vakantiewoning via Air B’n’B.

  • Je hebt eigenlijk een extra paar handen nodig

Een extra paar handen zou fijn zijn als je met vier kinderen op vakantie gaat. Vooral als je kinderen nog jong zijn of geen zwemdiploma’s hebben. Ons gezin bestaat uit vier kinderen in de leeftijd van 8-10 en 0-4. Toen wij met onze twee jongens van toen 3 en 1 op vakantie gingen konden we prima in de gaten houden. Elke dag spraken we af wie er op wie lette en dan wisten we zeker dat we de kids niet uit het oog zouden verliezen. Nu met vier kids is het toch wel een ander verhaal. De verdeling gaat nu twee om twee worden. De een let op de oudste twee ( waarvan er één nog geen zwemdiploma heeft) en de ander op de jongste twee. Had ik al gezegd dat een extra paar handen fijn zou zijn? En een extra paar ogen ook. In een eerdere blogpost schreef ik hoe je er voor zorgt dat je je kids niet kwijtraakt op vakantie. En gaf ik je negen tips om verdrinking bij kinderen te voorkomen.

kindervakantie-verschil-twee-vier-kinderen.jpg

>> If you like this post, you’ll love: 4 kindvriendelijke bestemmingen binnen Europa

  • Een grotere auto

Ga je met twee kinderen op autovakantie, geen probleem. Iedereen past in de auto en de tassen of koffers kan je kwijt in de kofferbak of in een dakkoffer. Wil je met je grote gezin van vier kinderen op autovakantie, dan heb je een swagger wagon nodig. Minimaal een zeszitter en als je ook nog eens kindjes hebt die in een autostoeltje of een maxicosi moeten dan is een zevenzitter een beter idee. Als je thuis ook een auto rijdt dan heb je waarschijnlijk al een ruime auto waar heel het gezin in past. Maar als je op kindervakantie ook nog een auto moet huren omdat je meerdere plekken wil bezichtigen dan kan het een dure grap worden. Of wat dacht je van een fly-drive? Vind maar eens een auto waar iedereen + alle bagage inpast.

  • Dubbel zoveel plezier

Bovenstaande verschillen tussen reizen met twee of vier kinderen klinken misschien een beetje negatief. Kindervakanties met meer dan twee kinderen kosten nou eenmaal meer geld en tijd om alles uit te zoeken. Maar dat betekent niet dat het niet meer leuk is om met 3+ kinderen op vakantie te gaan. Ik vind het dubbel zo gezellig. Je vakantiewoning is gezellig vol. Je kids hebben altijd wel een broer of zus die zin heeft om met ze te spelen en de oudere kinderen kunnen goed meehelpen met spullen klaar zetten. En soms zelfs al met koken. En wat is er nou mooier dan de eettafel op het zonovergoten terras van je vakantieaccommodatie vol te zien zitten met de mensjes die je zelf hebt gecreëerd en samen te eten en te genieten van een vakantie. Reizen met een groot gezin kost je dubbel zoveel geld en geregel maar levert je zonder meer dubbel zoveel plezier op.

In dit artikel vertelde ik je de verschillen die ik ondervind tussen een kindervakantie met twee of vier kinderen. Ik ben benieuwd wat jij het grootste verschil vindt tussen reizen met twee of meer kinderen.

>> If you like this post, you’ll love: 10 tips om je koffer in te pakken als een pro


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Wat vind jij een groot verschil tussen reizen met twee of meer kinderen?

Let me know in de comments.

 

Gerelateerde posts: