Kindervakantie: dit zijn de 4 leukste mediterrane steden binnen Europa

kindervakantie-4-leukste-steden

Kindervakantie, ik vind het een gek begrip. Maar het bekt wel net even lekkerder dan een vakantie met kinderen te zeggen elke keer. Anyway, als je voor het eerst een citytrip gaat maken is het wel fijn een kindvriendelijke stad uit te kiezen. Bij voorkeur een stad aan het water en met veel ruimte waar de kids na het bezoeken van een museum even uit kunnen razen. Een stad waar genoeg te beleven is voor het hele gezin en een zacht klimaat is ook wel prettig, anders word je zo nat.

In dit artikel deel ik mijn vier favoriete steden binnen Europa om te bezoeken met kids. Kindvriendelijke steden die niet te druk zijn en waar kids echt welkom zijn. Dit zijn de 4 leukste steden binnen Europa voor je kindervakantie. Oftewel, je vakantie met kinderen.

De 4 leukste steden binnen Europa

  • Valencia

Valencia Valencia, wat een prachtige stad ben je. Deze stad heeft mijn hart gestolen en ook dat van de kids. Ook aan het strand maar een heel stuk rustiger dan Barcelona. Valencia wordt ook wel de sinaasappelstad genoemd, de stad waar onze sinaasappeltjes vandaan komen. Kies voor een hotel in het centrum van Valencia. Bezoek de stierenarena, de Ciudad de las Artes y la Scienca en proef de Valenciaanse sfeer in de vele restaurantjes. Vanuit het centrum van Valencia pak je de metro naar het strand. In ongeveer twintig minuten sta je op het super brede zandstrand en wandel je over de boulevard.

  • Faro

Een van de 4 leukste steden binnen Europa voor een kindervakantie vanwege de Island Vibes die hier heersen. Faro is de hoofdstad van de Algarve en ligt aan zee. Er staat altijd een aangenaam briesje en op zowat elke hoek een palmboom. Who doesn’t love that? Omdat de stad compact is beloop je ‘m makkelijk. Ideaal met je kids dus. Forten, prachtige pleinen en streetart om je aan te vergapen. Faro heeft het allemaal.

taormina.JPG
  • Taormina

Dit Siciliaanse pareltje mag je niet overslaan als je in Sicilië bent. Wandel door de slingerende straatjes en bezoek het Romeinse Theater. Maak foto’s op het Plaza IX Aprille en waan je in een groene oase in het stadspark. Meer must sees in Sicilië lees je in mijn artikel.

  • Málaga

Voor mij misschien wel de leukste Spaanse stad. Niet alleen vanwege haar geweldige ligging; vlak bij Sevilla en Granada - maar vooral vanwege de geweldige locals. Kinderen zijn zo ontzettend welkom in Malaga. Overal. De combinatie van cultuur en strand vind ik in Málaga perfect. Ben je uitgekeken in het centrum van de stad, in minder dan vijf minuten kan je op het strand liggen. Of midden in de botanische tuin staan, waar je kids fijn kunnen spelen in de speeltuin. Een diner met Flamenco wil je niet missen en zomers loop je zo tegen live Flamenco optredens aan. Gewoon op straat. Yes, Málaga is dé perfecte citytrip met kinderen. En misschien zelfs wel de perfecte bestemming voor je vakantie met kinderen.

Eigenlijk is het lijstje met leuke steden voor een citytrip met kinderen nog veel langer. Wat dacht je van steden in ons eigen Nederland. Zoals Arnhem en mijn hometown Amsterdam? En zo kan ik nog wel even doorgaan. In dit artikel deelde ik de 4 leukste mediterrane steden voor een kindervakantie met je. Deze vier steden vielen goed in de smaak bij heel het gezin. En zijn vanwege de budget opties hartstikke geschikt voor vakanties met een groot gezin. Het leven is er relatief goedkoop en als je er vroeg bij bent kan je voor een klein prijsje vliegtickets scoren.


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Welke stad is jouw favoriet voor een citytrip met kids?

Let me know in de comments.