Kroatie met kinderen | zo zoek je een vakantie uit

gezin-vakantie-uitzoeken

Kroatië met kinderen| Zo zoek je een vakantie uit

Kroatië met kinderen, ik hoor er al jaren goede verhalen over en zie de meest prachtige foto’s langskomen op socialmedia. Niet voor niets staat Kroatië al een aantal jaar op mijn travellist. Maar omdat de wereld zoveel te bieden heeft kwam het er op de een of andere manier steeds niet van. Ik vond steeds weer een bestemming die aantrekkelijker leek op wat voor vlak dan ook. Deze zomer, nu we een gezin van zes zijn en het inkomen wat lager ligt dan voorheen, lijkt Kroatië met kinderen én auto een heel goed plan.

Hoe zoek je nou een geschikte vakantie uit waarbij je rekening houdt met je vakantiebudget en je wensen? Ik neem je in dit artikel mee in mijn zoektocht naar een vakantie in Kroatië met kinderen. Een autovakantie wel te verstaan, voor het eerst. Yikes.Als je ergens al eens eerder bent geweest weet je waarschijnlijk wel wat de toffe locaties zijn in het vakantieland naar keuze. Maar wat nou als je ergens nog nooit bent geweest? Waar begin je dan met het zoeken naar een gezinsvakantie? Ik laat je zien hoe ik te werk ga.

  • Zoek naar afbeeldingen van het vakantieland

Zoeken naar afbeeldingen van het vakantieland naar keuze kan je op veel verschillende manieren doen. Op Instagram kan je verschillende hashtags volgen. Heb je al een idee naar welk land je op vakantie wil met kinderen volg dan eens hashtags van dat land. Heel simpel: #kroatie. Pinterest en Google zijn ook perfect om te zoeken naar afbeeldingen. Op deze manier krijg je een beeld bij het land en kan je zelfs zien in welke streek een bepaald stadje ligt. Kies uit alle afbeeldingen die je mooi vind een aantal streken/steden uit en schrijf deze op. Of, véél leuker eigenlijk, knip ze uit en prik ze op een prikbord. Dit kan ook een digitaal prikbord zijn in Pinterest bijvoorbeeld.

  • Informatie zoeken over je vakantiebestemming

Nu je een aantal vakantiebestemming over hebt kan je informatie gaan zoeken. Wat is er te doen, bij welke andere bezienswaardigheden ligt de locatie en hoe kom je er? Ik lees het allerliefste blogs. De informatie die bloggers je geven is vaak specifieker dan informatie uit reisgidsen. Plus je kan op zoek gaan naar bloggers die ook een gezin hebben en dus weten wat het betekent om met je gezin op vakantie te gaan. De tips die gegeven worden in blogs voor gezinnen zijn, vanzelfsprekend, anders dan bloggers die solo of als koppel reizen.

Ik heb de volgende blogs gelezen ter inspiratie

Alles over Kroatië met kinderen

We Are Travellers ( geen family travel blog maar wel genoeg informatie over het land)

  • Op zoek naar een accommodatie voor een groot gezin

Het kan zijn dat er een aantal vakantiebestemmingen voor je kindervakantie zijn afgevallen op basis van de informatie die je er over hebt gelezen. Ook wel prettig anders wordt je zoektocht naar een geschikte accommodatie voor je gezin een heel uitgebreide. In een eerder artikel vertelde ik je al hoe je de perfecte accommodatie voor een groot gezin kan vinden. Dit is nu dan ook mijn startpunt geweest. Maar al gauw merkte ik dat er in Kroatië geen accommodaties waren die én leuk zijn om te verblijven én waar ons hele gezin in past. En als ik wel een fijne plek vond dan was het voor ons niet te betalen. Ik moest dus verder zoeken.

Zo kwam ik uit op glamping in Kroatië. Yup, op een camping in een huisje of een stacaravan. En om eerlijk te zijn is dat best wel een rampscenario voor mij. Ik hou van comfort en van rust. Een klein resort is prima maar een grote camping waar je hutje mutje zit met veel andere gezinnen, ik krijg er de bibbers van. En nog steeds ben ik er een beetje sceptisch over. De foto's van barbecuende mannen met ontbloot bovenlijf voor hun camper, joegen mij de stuipen op het lijf. Elke vezel in mijn lichaam stond recht overeind en gilde “Nee”. Maar de ligging van de 4 sterren camping is geweldig. Direct aan zee. En zijn drie zwembaden en de kids kunnen tijdens deze kindervakantie lekker veel buiten zijn. En als super doorslaggevende factor was het ook nog eens betaalbaar

Op deze websites heb ik gezocht naar een accommodatie:

D-Reizen

Tui

Bellevilla

Vacanceselect

Vacansoleil

Air B’nB

Interhome

Natuurhuisje

kroatie-vakantie-kinderen.jpg
  • Op vakantie met het vliegtuig, de auto of de trein

Voordat je je vakantie met kinderen boekt moet je weten hoe je wil reizen. Wat zijn de kosten als je met het vliegtuig gaat. Zijn die kosten weg te strepen tegen de benzine kosten als je besluit om met de auto te gaan? Of is interrailen het best te betalen. Naast de vraag wat budget wise het vriendelijkst is, moet je ook eerlijk tegen jezelf zijn. Zie je het zitten om 13 uur in met je drie + kids in een auto te zitten? Of weet je nu al dat je daarna 6 weken extra vakantie nodig hebt om van die ervaring bij te komen.

Voor mij bepalen het budget en het comfort de keuze voor vervoer.

  • Vergelijk de prijzen

Je weet nu waar je heen wil, voor hoe lang en hoe. Je weet ook wat je vakantiebudget is. Nu kan je de prijzen gaan vergelijken. Vaak bieden verschillende touroperators dezelfde accomodaties aan. Neem de tijd en vergelijk de prijzen goed. Hou ook rekening met vroegboekkortingen en kinderkortingen. Verblijf je met je gezin tijdens de familievakantie in een vakantiehuis en is er een wasmachine? Dat betekent dat er minder kleding meegenomen hoeft te worden en je niet voor elk gezinslid ruimbagage hoeft bij te boeken als je met het vliegtuig gaat.

Vergelijk ook eens de data met elkaar. Het kan een hele hoop geld schelen als je een aantal dagen eerder of later vertrekt. Ook kan het zijn dat de vakantie die je hebt uitgezocht voordeliger is in bijvoorbeeld de mei vakantie dan in de zomervakantie. En voor wie kan: ga buiten het hoogseizoen om op vakantie met kinderen.

Op deze websites heb ik vliegprijzen vergeleken:

Skyscanner

Kiwi

Momondo

  • Je vakantie boeken

Als je alles tot in de puntjes hebt uitgezocht en hebt vergeleken kan je je vakantie gaan boeken. Ik doe dit meestal gewoon online, Tenzij ik vragen heb over de accommodatie. In dat geval ga ik meestal naar het reisbureau of bel ik met een touroperator. Niets is vervelender dan wanneer je de reis geboekt hebt en er achter komt dat er iets toch niet helemaal naar je zin is. Zorg er voor dat alles is gedubbelcheckt voordat je boekt.

In dit artikel deelde ik mijn zoektocht naar een gezinsvakantie in Kroatië met je en vertelde je hoe je een vakantie uit kan zoeken. Dit is natuurlijk niet de enige manier. Dit is een manier die werkt voor mij. Als ik begin aan het uitzoeken van een vakantie weet ik al wat mijn vakantiebudget is. Nadat de vakantie geboekt is begint het leuke werk. Namelijk het maken van een reisschema. Dat draagt zo bij aan de vakantievoorpret.


Hoe ga jij te werk bij het uitzoeken van een vakantie?


Gerelateerde posts: