Hoe vind je dé perfecte vakantie accommodatie voor een groot gezin

vakantiewoning-huren-gezin.jpg

Hoe vind je dé perfecte vakantie accommodatie voor een groot gezin

Als je met je grote gezin op vakantie gaat kan het vinden van een geschikte accommodatie een lastig klusje zijn. Hotels zijn voor een groot gezin meestal een dure optie. Budget-vriendelijker is het huren van een appartement of een vakantiehuis. Met je vakantiebudget in je achterhoofd en de luxe van de vele keuzes die je hebt als je kiest voor een vakantiehuis, is de beslissing snel gemaakt. Een huis met een zwembad, met zicht op zee om gelegen op een groot stuk land. En dat in de rust, met alleen jouw gezin om je heen.Maar hoe kies je nou een geschikt vakantiehuis uit? Waar moet je op letten? En hoe voorkom je dat het een teleurstelling wordt? In dit artikel vertel ik je hoe je het perfecte vakantiehuis voor jouw grote gezin uit zoekt. Zodat je een geweldige kindervakantie tegemoet gaat.

Er zijn veel verschillende sites die vakantiewoningen te huur aanbieden. Denk aan Bellevilla, Homeaway en Air Bnb. Op bija alle websites kan je heel makkelijk een favorietenlijst aanmaken en de vakantiehuisjes waarvan jouw hart sneller gaat kloppen hieraan toevoegen. Ik doe dit altijd. Met als allerbelangrijkste punt: de kindvriendelijkheid van een accommodatie. Zo let ik op:

  • Zijn er trappen, en zijn die dan afgebakend met traphekjes en leuningen

  • Indien er een zwembad is, wat is de ligging er van t.o.v. de woning. Zijn er eventueel hekjes om het zwembad heen zodat de kids zonder diploma er niet zomaar in kunnen vallen.

  • Hoe zit het met het meubilair. Is dit kindvriendelijk? Glazentafels en losstaande kasten met prullaria er in wil je vermijden.

  • Is er een rookmelder en kooloxide melder.

Een hele lijst, i know. Maar je bent better safe than sorry. Zodra ik een vakantiehuis vind waarvan ik hartjes in mijn ogen krijg voeg ik ‘m toe aan mijn favorieten lijst. Zo kan ik in een later stadium ( als ik de volgende stappen doorlopen heb) makkelijk een selectie maken van de top drie woningen. En daar uit eindelijk uit kiezen. Om tot een top drie te komen, doorloop ik de volgende stappen.

>> If you like this post, you’ll love: bugetplan maken voor je vakantie met kinderen

geschikte-vakantiewoning-huren.jpg

Lees de reviews

Niemand kan je beter advies geven dan de personen die daadwerkelijk in het vakantiehuis van jouw dromen vakantie gevierd hebben. Als je op vakantie gaat met kinderen let je meestal op andere dingen dan als je zonder kids bent. Lees de reviews en kijk wat er gezegd wordt over:

  • De kindvriendelijkheid van de accommodatie

  • Hoe schoon de accommodatie is

  • De staat van het huis of appartement ( ziet het huis er daadwerkelijk zo aantrekkelijk uit als op de foto’s of is het vergane glorie)

  • Faciliteiten

  • Contact met de verhuurder

Natuurlijk zitten er altijd zeikerds tussen de reviewers maar als er in het gros van de reviews geklaagd wordt over viezigheid en lastminute gecancelde afspraken door de verhuurder, kan je het maar beter als waarheid aannemen.

Gebruik Google Maps

Google Maps maakt je leven zoveel makkelijker. Gebruik het. Op Google Maps kan je de ligging van het vakantiehuis perfect checken. Zo zie je ook meteen of de accommodatie die je hebt uitgekozen om je kindervakantie in te vieren wel écht op een steenworp afstand van het strand ligt. Of dat je beter een auto zou kunnen huren als je er regelmatig op uit wil gaan. Dit soort dingen van te voren weten is geen overbodige luxe. En al helemaal niet als je met een groot gezin reist. Als je met je kinderen op vakantie bent wil je niet voor onaangename verrassingen komen te staan. You better check it.

>> If you like this post, you’ll love: Amsterdam Noord met kids

vakantie-accommodatie-groot-gezin.jpg

Leg contact met de verhuurder

Reviews check, Google Maps check. Dan wil je nu weten met wat voor persoon je van doen hebt. Dit geld voornamelijk voor websites waar je direct van de particulier huurt. Ik stuur meestal meteen een bericht naar de verhuurder als de accommodatie mij bevalt. Dan stel ik een vraag over bijvoorbeeld de airco en kijk ik hoe lang het duurt voordat ik antwoord krijg en op wat voor manier ik antwoord krijg. Duurt het té lang voordat ik een bericht terug krijg en gebeurd dat bij het volgende bericht ook weer dan haak ik meestal af. Je wil dat een host voor je klaar staat als je straks met je kinderen op vakantie bent. En als het nú al te moeilijk is om adequaat te reageren hoe gaat het dan zijn als je daadwerkelijk op je bestemming bent.

Een ander teken dat je niet moet huren bij iemand is als je onaardig antwoord krijgt. Als alles wat je vraagt te veel is of als de verhuurder vaag doet over bepaalde dingen. Ook de vraag om het geld zonder tussenkomst van de verhuursite naar de verhuurder over te boeken is een alarmbel.

Volg vooral je intuïtie, als het niet goed voelt is het meestal ook niet goed.

>> If you like this post, you’ll love: de ultieme must haves voor in het vliegtuig

Is er WI-FI

Verloopt het contact met de verhuurder smooth en is de accommodatie kindvriendelijk, goed gelegen en betaalbaar? Dan rest er nog één ding: is er WI-Fi. Dit kan namelijk echt een dealbreaker zijn, helemaal als je kids zich verheugen op een half uurtje per dag schermtijd. Of als jij ondernemer bent en van plan was om tijdens je vakantie met kinderen ‘ s ochtends of s’ avonds een paar uurtjes te werken.

Vraag het dus van te voren. Blijkt er geen WI-FI te zijn maar is het vakantiehuisje verder helemaal naar wens? En wil je wél graag gebruik kunnen maken van het internet? Check dan ( wederom via Google Maps, of in de reviews) waar er in de buurt een gelegenheid mét gratis WI-FI is. Het zou zonde zijn om een pareltje van een huis te laten schieten alleen om het feit dat er geen WI-FI is.

In dit artikel vertelde ik je hoe je de perfecte vakantie accommodatie kan vinden voor een groot gezin. Ik deelde mijn manier van zoeken met je. En gaf je tips waar je op moet letten als je via Air BnB of een soortgelijke site een vakantiehuis wil huren voor de vakantie met kinderen.


Wat je misschien ook leuk vindt: