Amsterdam met kids | Amsterdam Noord

Amsterdam-met-kids- noord.png

Amsterdam met kids | Amsterdam Noord

Heb je zin in avontuur, in iets bruisende en veelzijdigs? Ga dan naar Amsterdam met je kids. Ik, als geboren en getogen Amsterdammer ben feitelijk elke dag in Amsterdam met kids. Maar hoe leuk is het om ook eens toerist in eigen stad te zijn? Je zal waarschijnlijk wel herkennen dat als je ergens woont, je niet zo snel de toeristische attracties bezoekt. Gek eigenlijk want veel van die “toeristische attracties” zijn hartstikke leuk.

Afgelopen weekend bezochten we in Amsterdam met kids drie top kinderactiviteiten. Op slechts 3 minuten varen van het Amsterdam Centraal station ligt het gebied “Overhoeks” in Amsterdam Noord. Amsterdam Noord is hip. Hipster hip. En keihard in opkomst. Het lijkt wel alsof er elke week een nieuwe hotspot zijn deuren opent en er steeds meer hotels gebouwd worden. Niet gek. In Amsterdam Noord is nog ontzettend veel ruimte. En juist door die ruimte, de combinatie van industrieel en modern is Amsterdam Noord en top stadsdeel om te bezoeken met kinderen. Ga je naar Amsterdam met kinderen, laat Amsterdam Noord dan niet links liggen. Stap op de pont en beleef een middag op hoge hoogten met deze drie kinderactiviteiten in Amsterdam: Amsterdam LookOut, This is Holland, Eye Filmmuseum.

Omdat Amsterdam Noord best wel groot is, is het onmogelijk om alle must do’s in één dag te doen. Misschien zou het haalbaar zijn if it was just you and your girlfriends. Met (kleine) kinderen is het, laten we zeggen, bijna onmogelijk. Vandaar dat we beginnen bij de drie top kinderactiviteiten in Amsterdam Noord.

Koop de kaartjes voor This is Holland en Amsterdam LookOUT online. Omdat je een timeslot moet uitkiezen voor The LookOUT en een vaste tijd voor This is Holland wil je dit van te voren hebben gedaan. De rijen zijn namelijk niet mals en als je vooraf geen tickets gekocht hebt kan het zijn dan je voor niets gekomen bent omdat er geen plekken meer over zijn.

Budget tip: Koop online een combi-ticket voor This is Holland en Amsterdam LookOUT. De tickets voor de schommel, ja die over the edge gaat ja, kan je ook alvast online kopen voor 5 euro. In totaal kostte het 60 euro. Daarvoor krijg je: 3x entree This is Holland, 5x toegang LookOUT en 2x de schommel.

>> If you like this post, you’ll love: weekend Arnhem met kinderen

pont-amsterdam-met-kids

Met het pontje over

Vanaf Amsterdam Centraal station neem je de pont naar de Buiksloterweg. Deze meren aan achter het CS aan het ij. De pontjes die naar de Buiksloterweg varen liggen aan je linkerhand ( als je met je rug naar het station toe staat). Ze varen om de drie minuten en zijn gratis. De overgang is al een avontuur op zich. Je hebt vanaf het water een prachtig uitzicht op de skyline van Amsterdam.

Ben je in Amsterdam met kids dan is het pontje sowieso de moeite waard. De pont komt exact aan waar je moet wezen. Vanaf de kade is het ongeveer drie minuten lopen naar alle drie de kinderactiviteiten. Hoewel ik kinderactiviteiten zeg zijn deze activiteiten een aanrader voor het hele gezin.

>> If you like this post, you’ll love: 7x wat je moet weten als je naar Kaapverdië gaat

This-is-Holland-Amsterdam-met-kinderen

This is Holland

We begonnen de dag bij This is Holland. This is Holland is een één uur durend programma met als hoogtepunt, maar echt een hoogtepunt, de 5D vlieg-ervaring. This is Holland begint met een - beetje flauwig, als je het mij vraagt- film waarin het ontstaan van Nederland wordt verteld. Daarna ga je naar een tweede zaal waarin door middel van een tweede film uitleg wordt gegeven over wat je gaat beleven in de 5D flight experience. Maar heel eerlijk, dat die flight experience zo ontzettend tof zou zijn had ik echt niet verwacht.

De stoelen waarin je zit komen los van de grond, dat zie je en dat voel je. Je ziet ook dat de zaal waarin je je bevindt niet zo heel groot is. Maar op het moment dat de 5D film begint verlies je dat besef en lijkt het alsof je echt over Nederland vliegt. Met speciale effecten als water en wind waan je jezelf in de storm die over de Noordzee raast. En door de geur van de tulpen geloof je echt dat je over de Noordwijkse tulpenvelden vliegt.

Heb je hoogtevrees dan kan This is Holland een uitdaging worden. Ben je zwanger, heb je hartproblemen of rug/nek klachten dan mag je niet mee met de vlucht. Ook voor kindjes onder de 103cm is de vlucht niet veilig. Dus ben je in Amsterdam met kids van verschillende leeftijden, check dan even of ze wel mee mogen in This is Holland. Onze kleine meid van vier maanden mocht niet mee en ook de boef van drie jaar was net te klein. Wij hebben opgesplitst toen. Ik ben meegegaan in This is Holland en The Husband ging met de kleine beeb en het mannetje van drie naar Eye.

>> If you like this post, you’ll love: Reisschema maken voor je vakantie met kinderen

kinderactiviteiten-amsterdam-eye.png

Eye Filmmuseum

Het gebouw van Eye op zich is al een bezoekje waard. En het uitzicht op de skyline vanuit het restaurant ook. Maar er is meer te doen in het Eye. Zo kan je er naar de film (kijk voor de filmagenda op de website van het Eye) en zijn er verschillende tentoonstellingen te zien. De tentoonstellingen wisselen een aantal keer per jaar.

In het restaurant van Eye kan je even op adem komen tussen de twee kinderactiviteiten door. Na This is Holland dronken wij een waren choco om vervolgens door te gaan naar Amsterdam LookOUT.

>> If you like this post, you’ll love: vliegen met een peuter| 5 dingen die elke moeder herkent

Amsterdam- met-kids- lookout.png

Amsterdam LookOUT

Met z’n allen, met z’n allennnnn stonden we in de rij voor the Amsterdam LookOUT dat gevestigd is in de Amsterdam Tower. In de Amsterdam Tower zitten meerdere bedrijven. Zoals het Sir Adam hotel en een club op -1. Met de tickets voor the LookOUT heb je alleen toegang tot de 20e en 21e verdieping. Yup, very high en zo verdraaid de moeite waard. Een bezoekje aan deze top attractie mag niet ontbreken aan je dagje Amsterdam met kinderen. En als je, net zoals ik, in Amsterdam woont, is het ook een must. Een MUST.

Je begint het avontuur samen met een heel stel toeristen. Ik hoorde Italiaans, Russisch, Arabisch en nog meer talen. Een gekke gewaarwording om in je eigen stad Amsterdam met je kids tussen de toeristen te staan in een super toeristische attractie. Voordat je met de lift naar boven gaat kan je op de foto. De foto wordt genomen tegen een green screen en het lijkt alsof je op een balk boven het Ij staat. Na afloop kan je deze foto kopen voor 12,50 of downloaden zoals ik deed.

Dan ga je naar boven met de lift. Een lift die binnen 10 seconden een verdieping of 19 naar boven gaat. Terwijl je stijgt vind er een lichtshow plaats in de lift. Je weet niet wat je ziet. Op de 20e verdieping stap je uit, met een trap ga je naar de 21e verdieping waar een adembenemend uitzicht op je wacht. Op het allerhoogste gedeelte van de Amsterdam Tower kijk je uit over Amsterdam. Wauw. Neem je camera mee want er zijn zoveel toffe plekjes om foto’s te maken in de Amsterdam LookOUT

Voor de daredevils onder ons is er dan nog de schommel. De schommel die net over het randje van de Amsterdam Toren zwaait en je een vrij uitzicht geeft over het Ij en het Centraal station. Na deze super toffe ervaring kan je nog wat drinken in het restaurant op de 20e verdieping voordat je die geweldige lift weer naar beneden neemt. En op de pont terug naar het Centraal Station met je kinderen napraat over deze geweldige kinderactiviteiten in Amsterdam.

In dit artikel gaf ik je drie tips voor je bezoek aan Amsterdam met kids. Drie toffe kinderactiviteiten in Amsterdam Noord. Die allemaal op een steenworp afstand van elkaar liggen zodat je alledrie de kinderactiviteiten in Amsterdam op één dag kan doen. Amsterdam Noord met kinderen is een super goed idee en leuk voor het hele gezin.


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

welk amsterdams stadsdeel is jouw favoriet en waarom?

deel het met mij in de comments