Antwerpen met je tiener

Weekend antwerpen met je tiener

Antwerpen is dé perfecte stad voor een weekend weg met je tiener(s). Vlak bij huis maar toch echt even helemaal weg. Antwerpen is het hele jaar door een fantastische bestemming voor een stedentrip. Ik neem mijn kids het liefste in het voorjaar mee op stedentrip. Dan is de temperatuur precies goed om dingen te gaan ondernemen. Dat er in Antwerpen genoeg te doen valt is een feit. De mix van historie, up and coming wijkjes met tal van foodhotspots en genoeg te winkelen maakt het een uitmuntende stad om te bezoeken met je tiener(s) In dit artikel deel ik de must sees and must do’s als je bij onze zuiderburen bent in L’Anvers.

Eén ding wat ik altijd doe op élke citytrip is een overzicht maken van de verschillende wijken in de stad. Dit deed ik ook in Antwerpen. Zo heb ik in één oogopslag zicht op in welk deel van de stad de bezienswaardigheden en hotspots in Antwerpen zich bevinden en hoe ver uit elkaar de verschillende attracties en wijken liggen. Dit bespaart je zoveel tijd.

Voor je stedentrip met je tiener in Antwerpen heb ik dit alvast voor je gedaan. Ready? Hieronder lees je wat je absoluut niet mag overslaan als je in Antwerpen bent met je tiener.

Must Do’s Stedentrip Antwerpen met je tiener

Huur een step

In antwerpen zie je ze overal, die electrische stepjes. Je huurt ze gemakkelijk via een app. Ik gebruikte de app van Lime, omdat daarvan simpelweg de meeste stepjes waren. Je ziet veel meer van de stad als je rond riijdt op een step dan als je je met de tram verplaatst. En je hebt de vrijheid, geen gedoe met tramkaartjes of wachten op een halte maar gewoon een step ontlocken en gaan.

Heeft je tiener nog niet veel ervaring in het verkeer? Ga dan samen op een step. Antwerpen is een drukke stad waar je echt goed op moet letten in het verkeer.

>> If you like this post, you’ll love: Street-art tout met Kids Rotterdam

Parkbrug in Antwerpen

 Het Eilandje

Het Eilandje is één van mijn favoriete Antwerpse wijken. In het voorjaar en in de zomer kan je hier naar hartelust flaneren en chillen aan het water. Door de pakhuizen heeft de wijk een industriële uitstraling en in de pakhuizen kan toffe foto’s maken voor in jullie fotoalbum of voor jullie Instagram feed.

Museum aan de Stroom - MaS

Ga sowieso naar het MaS als je op Het Eilandje bent. Niet per definitie om een van de tentoonstellingen te bekijken maar om van het adembenemende uitzicht te genieten op het dakterras van het MaS. Toegang tot het dakterras is gratis. Check de website van het Mas over de laatste ontwikkelingen op het gebied van entreebeleid m.b.t. Covid.

Socal Taco’s

Zin in Mexicaans Soulfood tijdens je weekendje weg in Antwerpen? Go get Some Socal Taco’s. De Mexicaanse Receptionist tipte ons afgelopen zomer. Bij deze fel gekleurde foodcaravan zou je authentieke Mexicaanse Taco’s kunnen eten. Geen woord was ongelogen. Voor de beste taco’s in Antwerpen ga je naar Socal Taco’s. Elke donderdag te vinden op de Napoleonkaai. En met een beetje geluk krijg je er gratis live muziek bij.

Parkbrug

De parkbrug verbindt de wijk Het Eilandje met de wijk Park Spoor Noord, terwijl je over de brug loopt zal je je verwonderen over het lichtspel dat de zon veroorzaakt. Een lust voor het oog, ja echt, ook voor het oog van je tiener. Een een top achtergrond voor je foto’s.

Zurenborg

Zurenborg is een wijk waar je U tegen zegt. De locals noemen het een residentiële wijk, ik noem het een wijk waar je alleen kan wonen als je dikke doekoe hebt. Dit besef je je vooral als je op de Coges-Osyley loopt. Statige panden uit de Belle époque in Art Nouveau stijl, zoals je ze niet zo snel ziet in een stad als Amsterdam. De meest bekende panden zijn de vier panden die tot de vierjaargetijden behoren. Op vier hoeken van de Waterloo straat. Vergeet niet omhoog te kijken, de verschillende soorten gevels zijn prachtig. Zurenborg is een wijk bij uitstek om je tiener wat te leren over de geschiedenis tijdens jullie stedentrip in Antwerpen. Maar er is nog meer:

Dageraadplaats

Op de Dageraadplaats kan je in de lente en zomer even bijkomen van al die geschiedenislessen. Strijk neer op één van de vele terrassen terwijl je kijkt naar de basketballende jeugd en spelende kinderen op het plein.

Tram 12

Maak een ritje met tram 12, een ouderwetse tram, die de meeste tieners niet meer kennen uit de grote Nederlandse steden. De tram heeft iets weg van de trammetjes die ook in Lissabon rijden.

Coges-Osyley

Deze ley wil je niet missen als je in Zurenborg bent. Je waant je in de Belle époque, de panden die hier staan zijn absoluut een lust voor het oog. Droom samen met je tiener weg over wat voor soort inrichting en kamers je zou creëren als jullie zo’n pand zouden bezitten.

>> If you like this post, you’ll love: 8 manieren om geld te besparen op je gezinsvakantie

Diamant Kwartier

In het Diamant kwartier kan je - zoals de naam van de wijk al doet vermoeden- diamanten shoppen. Er zijn tal van winkeltjes waar je deze glinsterende steentjes kan zien schitteren. Deze wijk kent traditioneel een sterke Joodse bevolking, zoals wij die in Nederland niet kennen. Het is na New-York,Jeruzalem en Londen een van de grootste gemeenschappen van charedische(ultra-orthodoxe) Joden ter wereld.

Juist omdat we zo’n gemeenschap op die manier niet kennen in Nederland is het extra leuk om met je tiener door deze wijk te lopen. Zo maak je kennis met een nieuwe cultuur en leert je tiener iets nieuws over het Jodendom.

Winkelen op de Meir

Je bent niet in Antwerpen geweest als je tijdens je weekend Antwerpen niet op de Meir bent geweest. Deze brede winkelstraat heeft genoeg winkels voor een middag shoppen. Voornamelijk vind je hier winkels die je in de meeste grote Europese steden tegenkomt met hier en daar een uitzondering.

Voetgangerstunnel

Aan de schelde ligt de voetgangerstunnel, zoals de Antwerpenaren ‘m noemen. Officieel heet deze tunnel de Sint- Annatunnel. Laat je naar onder de Schelde voeren door de authentieke houten roltrappen uit 1933 en wandel naar linkeroever. Waar je een adembenemend uitzicht hebt op de skyline van Antwerpen.

>> If you like this post, you’ll love: 1 op1 nachtje weg met je kind

‘t Zuid

Absoluut één van de allerleukste wijken in Antwerpen. De nieuwe hotspots worden hier as we speak uit de grond gestampt. Deze wijk is altijd in beweging en dat voel je, het bruist van ‘s ochtends tot ‘ s nachts. ‘T Zuid is een wijk bij uitstek om in te wanderen- te dwalen zonder te verdwalen. Loop zijstraatjes in, doe een drankje op een terrasje. Ga boetiekjes kijken op de Nationale straat en strijk daarna neer in één van de vele restaurantjes die “t Zuid rijk is.

Where to Stay

Als je met je tiener een weekend in Antwerpen bent wil je een comfortabel en betaalbaar hotel hebben. Waar ik met alle kids absoluut zou gaan voor een Air BNB, kies ik voor een one on one weekend met mijn tiener in Antwerpen voor een fijn hotel.

Bij A-Stay Antwerpen verblijf je voor een redelijke prijs op een steenworp afstand van het Centraal Station van Antwerpen. Centraler kan je bijna niet zitten. De kamers zijn strak maar gezellig ingericht en de led lichten met afstandsbediening zijn zeker en vast een fijn speeltje voor je tiener.

In dit artikel deelde ik de leukste bezienswaardigheden voor een weekend Antwerpen met je tiener met je. Laat je meevoeren door de bruisende wind die er door Antwerpen waait en geniet van je Quality time met je kids.


 

Naar welke stad zou jij willen met je tiener?

Laat het mij weten in de comments!

 

Gerelateerde Posts: