Nachtje weg met kind | Waarom 1 op 1 nachtjes weg met je kind zo waardevol zijn

albin-david-m0hPv09fJuE-unsplash.jpg

Nachtje weg met je kind

Een nachtje weg met je kind vind ik de ideale mini vakantie. Een hotel biedt je de luxe van opgemaakte bedden, schone handdoeken, een uitgebreid ontbijt en als kers op de taart: niets achter je kont op te hoeven ruimen. Heerlijk. Het liefst verblijf ik een zelf in boutique hotels of een modern hotel zoals Roommate Bruno in Rotterdam.

Een beetje luxe, goede bedden en een top ontbijt is alles wat ik nodig heb. Maar als ik een nachtje weg ga met mijn kind dan moet er in ieder geval een zwembad in het hotel zijn. Ik bibber al van de gedachte aan een zwembad maar mijn kids vinden dat eigenlijk het leukste aan een nachtje weg in een hotel. Inspiratie nodig voor kindvriendelijke hotels? Ik verzamelde de leukste arrangementen voor een nachtje weg met je kind voor je.

>> If you like this post, you’ll love: de waarheid over reizen met een groot gezin

Waarom 1 op 1 nachtjes weg met je kind zo waardevol zijn

Je aandacht verdelen tussen je kinderen is als moeder van meerdere kinderen in het dagelijks leven nog zo makkelijk niet. Je werk, het huishouden, clubjes van je kids etc. zorgen voor een druk bestaan. Als je kinderen wat ouder zijn hebben ze vaak ook al een eigen leven dat bestaan uit: school, sporten en vriendjes en vriendinnetjes.

Quality time samen blijkt vaak lastig in te plannen. Helemaal als je een gezin hebt met vier kinderen zoals ik. Je wil wel elk kind evenveel en onverdeelde aandacht geven maar meer dan 15 minuten per dag lukt vaak niet. En dan is 15 minuten per dag bij mij thuis nog een luxe. 1 op 1 een nachtje weg met één van je kinderen is daarom een uitkomst. In dit artikel vertel ik je 4 reden waarom 1 op 1 nachtjes weg met je kind zo waardevol zijn.

#1 Ze hebben jouw onverdeelde aandacht

De onverdeelde aandacht van mama/papa is voor veel kinderen het allerfijnste wat er is. En ik geef hen geen ongelijk. Hoe fijn is het om ongestoord als je verhalen over fortnite of tiktok te kunnen vertellen? Of om samen een film te kijken in de hotelkamer die het kind helemaal zelf mag uitkiezen. Even geen rekening houden met de mening van broertjes of zusjes en ook niet te hoeven dealen met gezucht en gesteun als ze het niet eens zijn met de filmkeuze. Met een weekendje onverdeelde aandacht van mama/papa tijdens een nachtje weg met kind kan je kind er weer een tijdje tegen aan.

>> If you like this post, you’ll love: 20 fouten die je niet wil maken bij het plannen van je vakantie

nachtje-weg-met-kind.jpg

En ook voor jou als ouder is het fijn om alle tijd die je hebt door te kunnen brengen met je kind. Je leert je kind op een andere manier kennen omdat je nu echt de tijd hebt te kijken, te horen en te voelen. Je groeit tijdens een nachtje weg met je kind dichter naar elkaar toe. En wedden dat je zelf ook opgeladen terugkomt.

#2 Je kan gebruik maken van super goedkope aanbiedingen

Je kent ze wel die super goedkope deals van groupon, actie van de dag of de vouchers die je bij Etos of Kruidvat kunt kopen voor een nachtje weg. Als ik met heel mijn gezin een nachtje weg wil kan ik nooit gebruik maken van die deals. Maar als ik 1 op 1 een nachtje weg ga met mijn kind wel. Ha! Zo ben je ook nog een super voordelig een nachtje weg met kind. Ik zeg Let’s Go.

#3 Het is relaxt

Met maar één kind op pad zijn is zoveel relaxter dan met 4. Je hoeft maar op één kind te letten, te wachten en rekening te houden. Zoveel relaxter

#4 Je creëert onvergetelijke herinneringen & tradities

Ik weet zeker dat mijn kids die 1 op 1 nachtjes weg voor de rest van hun leven gaan herinneren. Vroeger ging ik altijd al weekendjes weg met mijn moeder en dat doe ik nu ik zelf een gezin heb nog steeds. Die weekendjes blijven mij altijd bij. Het zijn herinneringen die ik voor altijd koester. En ook de vakanties en het nachtje weg met kind zijn favoriete herinneringen hier. Het is inmiddels een traditie. Ik zou het geweldig vinden om deze traditie voort te zetten met hen, ook als ze straks volwassen zijn. En ik hoop dat zij deze traditie ook weer voortzetten met hun kinderen.

>> If you like this post, you’ll love: je vakantie plannen in crisistijd

In dit artikel deelde ik vier redenen met je waarom een nachtje weg met kind / 1 op 1 nachtjes weg met je kind zo waardevol zijn. Ga je met één van je kids een nachtje weg dan geef je je kind de onverdeelde aandacht, ben je een stuk voordeliger uit, voel je je relaxter en creëer je onvergetelijke herinneringen en tradities.


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Wanneer ben jij voor het laatst een nachtje weg geweest met je kind?