Crisistijd en het plannen van je volgende gezinsvakantie

crisistijd-plannen-vakantiejpg

Hoe haal je het maximale uit crisistijd voor het plannen van je volgende vakantie

Nu we door de Corona crisis voorlopig niet kunnen reizen, heb je je vakantie misschien wel al moeten cancellen of verzetten. En omdat we geen idee hebben wanneer de grenzen weer open gaan en het vliegverkeer voor toeristen weer op gang komt, durven we niet zoveel meer na te denken over reizen met kinderen. Natuurlijk dromen we wel over mooie eilanden met kraakhelder zeewater. Of over backpacken met je gezin door Zuid-Amerika. Maar echt plannen doen de meeste mensen nog niet. En dat snap ik. Zoveel is nog onzeker. Tegelijkertijd is deze crisistijd eigenlijk dé perfecte tijd om je volgende vakantie of reis met kinderen te gaan plannen. In dit artikel vertel ik je hoe je in 6 stappen het maximale uit deze crisistijd kan halen voor het plannen van je volgende vakantie.

  • Bewust je vakantiebestemming kiezen

Nu de meeste vakanties voor 2020 gecanceld of verzet lijken te worden, lijkt er ook ineens meer tijd te zijn. Tijd om eens na te gaan denken waar je nou écht graag naartoe op vakantie wil met je gezin. Want kies je voor de vakantiebestemmingen waarvoor je kiest omdat je er echt gelukkig van wordt? Of kies je er voor omdat het een veilige keuze is? Omdat je zeker weet dat je kids het er naar hun zin zullen hebben en het betaalbaar is? Daag je zelf eens uit bewust na te denken over waar je nou echt nog eens naar toe wil op vakantie met je kids. Durf groot te denken, schrijf het op. Zoek uit wat er al dan niet mogelijk lijkt te zijn.

Een ander voordeel van niet op vakantie kunnen dit jaar is dat er geld overblijft. Geld dat je kan bewaren voor de volgende vakantie. En als die vakantie pas in 2021 werkelijkheid gaat worden heb je twee keer je vakantiegeld dat je kan besteden. Dit brengt misschien ook wel nieuwe mogelijkheden met zich mee in het bewust kiezen van je vakantiebestemming.

  • Plannen

Het goed en zorgvuldig plannen van je familievakantie kost veel tijd. Helemaal als je veel wil doen en zien op vakantie en niet weken de tijd doorvoor hebt. Wat ik eigenlijk altijd doe, voordat ik daadwerkelijk op vakantie ga is een reisplanning maken. Niet zozeer van de reis op zich maar wel van de vakantie. Wat wil je doen/zien, hoe kom je op die locatie en hoeveel reistijd gaat het je kosten. Dit van te voren weten gaat je zoveel tijd uitzoeken schelen op vakantie. Tijd waarin je andere leuke dingen kan doen. Omdat het samenstelling van zo’n vakantieplanning ook tijd kost, kan je er het beste al tijdig aan beginnen. Mooi moment om daar nu alvast mee te beginnen.

Maar niet alleen de vakantieplanning moet je plannen. Wat dacht je van eventuele inentingen, het huren van een auto, boeken van je tickets op het juiste moment en het vinden van de perfecte gezinsaccommodatie. Yup, a lot to do. En laat ik nou een heel fijne freebie hebben die je helpt met het plannen van je vakantie met kinderen. Overzichtelijk en super praktisch.

  • Sparen

Nu je meer tijd hebt gehad om echt goed na te denken waar je naar toe wilt, weet je ook wat je daarvoor moet gaan betalen. Misschien heb je al genoeg bij elkaar maar als je nog moet sparen heb je daar nu mooi extra tijd voor. En als je besluit deze zomer door te brengen in Nederland met je kids, heb je al een mooi start bedrag voor je vakantie volgend jaar.

inlezen-voor-vakantie.jpg
  • Inlezen

Lezen over de vakantiebestemming valt voor mij echt onder de vakantievoorpret. Heerlijk om te lezen wat de geschiedenis is van een land, wat de nationale feestdagen zijn en wat voor tofs er te ontdekken valt. Ik zie mijzelf dan al helemaal zitten daar. Voor sommige bestemmingen is het bijna een must om je goed in te lezen. Ga je naar een land waar men totaal andere gewoontes heeft dan jij gewend bent, lees je hier over in. Zo sta jij straks niet met een mond vol tanden en beledig je niemand onbewust. Maar ook als je naar een land reist met je kinderen zoals Brazilië dan is je inlezen echt wel nodig. Veiligheid gaat voor alles vind ik, en als je door je in te lezen al onveilige situaties kan voorkomen, wat let je.

  • Taal leren

Contact leggen met locals, I love it. Vaak kom je er met handen en voeten en een paar woordjes over de grens wel. Je kan dan prima kenbaar maken wat je wil bestellen of dat je de weg kwijt bent. Maar veel verder dan dat kom je dan niet. Tijdens de vakantie naar Sicilië baalde ik er echt van dat ik geen gesprekken kon voeren met mensen. Dat ik niet meer kon zeggen en verstaan dan: ciao, va benne en prego.

Op Kaapverdië in tegenstelling, heb ik vriendschappen opgebouwd. Omdat ik vloeiend Portugees spreek en Kriolo redelijk kan volgen kon ik echte gesprekken voeren met mensen. Hun verhalen horen, de cultuur beter leren kennen. En dat is toch wel wat het reizen voor mij extra bijzonder maakt.

Natuurlijk is het niet te doen om elk jaar een compleet andere taal te leren. Maar een beetje meer dan: hello en goodbye moet wel lukken toch. En het is ook nog eens goed voor de hersenen. Neem je kids mee in het leren van een taal. Hoe leuk is het als zij straks ook zelf om de weg kunne vragen of vriendjes kunnen maken waarmee ze wat kunne kletsen. Engels en Spaans leren is trouwens altijd een goed idee. En Chinees tegenwoordig ook.

  • Voorbereiden

Alle bovenstaande onderwerpen hebben natuurlijk te maken met het voorbereiden van je kindervakantie of je verre reis met kinderen. Maar wat dacht je van je koffer in pakken. Of beter gezegd De Koffers. Iedere mama van 3+ kids weet dat het elke keer weer een gedoe is. Met deze 10 tips om je koffer in te pakken als een pro wordt het wel ietsjes gemakkelijker. Je zou nu ook eens uit kunnen vogelen hoe je alleen met handbagage zou kunnen reizen. En voor je haarverzorgingspullen ( die van ons kan je in het buitenland vaak niet vinden) een tas in het ruim inchecken. Gebruik de tijd die je nu hebt om uit te zoeken hoe je kan gaan reizen zoals je dat graag zou willen. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

In dit artikel vertelde ik je hoe je van de nood een (bijna) deugd kan maken en het maximale kan halen uit deze crisistijd voor het plannen van je volgende vakantie. Neem de tijd voor het bewust plannen van je gezinsvakantie en maak je volgende vakantie of reis met kinderen er één waarvan je altijd al droomde.


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Wat zou jij graag bewust anders doen in de voorbereiding van je vakantie?

Ik vind het leuk om je reacties te lezen!

 

Gerelateerde posts: