8 Staycation activiteiten voor kinderen tijdens de meivakantie

activiteiten-meivakantie-thuis-kinderen

8 Staycation activiteiten voor kinderen tijdens de meivakantie

In quarantaine of niet, er zullen altijd momenten zijn dat je niet kan reizen met je kinderen. Omdat je het geld even niet kan missen. Of omdat je geen vrij kan krijgen van je werk, je gezondheid het (even) niet toe laat enzovoort. Hoewel we het liefst mooie herinneringen maken op vakantie met ons gezin of op verre reizen kan je het tijdens een staycation ook heel fijn hebben. En het goede nieuws is dat je bijna geen geld hoeft uit te geven aan een staycation met kinderen. Je houdt je eigen huis als basis, hier overnacht je. En nu, met het corona virus zal je hier nog meer tijd doorbrengen dan tijdens een virusvrije staycation.

Ik deelde al eerder 10 ideeën om het vakantiegevoel in huis te halen. En nu je die vakantievibes te pakken hebt is het tijd om een aantal leuke staycation activiteiten te gaan ondernemen. Zodat je echt het idee hebt dat het vakantie is. Een thuisvakantie met je kinderen is namelijk nog steeds een vakantie. En één die iedereen zich kan veroorloven.

>> If you like this post, you’ll love: Jetlag tips voor kinderen

staycation-activiteiten-kinderen-meivakantie

Activiteiten om tijdens je thuisvakantie met kinderen te doen

Natuurlijk hou je tijdens de Corona crisis de 1.5 meter afstand in acht. Bezoek geen toeristische trekpleisters maar ga zoveel mogelijk in de buurt van je eigen wijk op pad. Wil je wat verder van huis gaan, doe dit dan bij voorkeur vroeg in de ochtend of rond etenstijd. Zo voorkom je dat het te druk is op de plek waar je naar toe gaat.

Maak van je tuin een strand

Voor mij is het strand en de zee toch wel het aller aller vakantiegevoel ever. Geinig om in je eigen tuin of op je balkon een mini strand te bouwen. Koop wat speelzand bij de bouwmarkt, zet je zwembadje op, misschien heb je nog ergens een palmboom staan. Voetjes in het zand, strandstoel in de ligstand en laat je bedienen door de kids.

Waterspelletjes

Voor kinderen maakt het vaak niet zo heel veel uit waar ze op vakantie zijn, zolang er maar water is. Op je eigen strand in de tuin kan je tijdens je thuisvakantie helaas geen golfjes springen. Maar je kan wel allerlei waterspelletjes doen. Een waterballonnen gevecht bijvoorbeeld. Of blikje schieten met de supersocers. Nu moet alleen het weer nog even meewerken. En anders maak je een warm bad in vakantiesferen. Met bloemblaadjes en een lekkere badschuim.

Samen de zon zien opkomen

Sta extra vroeg op om samen met je kinderen tijdens de staycation de zon te zien opkomen. Maak er meteen een moment van. Met een lekker ontbijtje en een warme deken op een bankje voor de deur, in de tuin of op het balkon. Geniet van de zonsopgang en van elkaar.

Wandelen

En als je dan toch al zo vroeg op bent kan je net zo goed meteen een mooie wandeling maken in de buurt. Of door het centrum van je stad. Ik vind niets heerlijker dan Amsterdam op een zaterdagochtend om 08:00. Maar ook de natuur in, ‘ s ochtends vroeg heeft iets magisch en vakantie-likes vind ik. De fluitende vogels en de zon die net op is. Het gevoel van vrijheid en heel de dag nog voor je hebben.

Maak de wandeling voor de kids extra leuk door een zoektocht de houden. Bij Oerr vind je genoeg inspiratie voor natuur gerelateerde activiteiten. Of download de SEEK app op je telefoon. Daarmee scan je in een handomdraai dieren die je onderweg tegenkomt. Leer je zelf ook nog wat van.

Sightseeing (vanuit de auto)

Sightseeing is een budget manier om tijdens je thuisvakantie met kinderen toch wat bezienswaardigheden te bezoeken. Natuurlijk kan je er voor kiezen om de bezienswaardigheden ook van binnen te berichten. Maar vaak vind ik het ook al mooi genoeg om gebouwen van de buitenkant te bewonderen. Tijdens de vakantie in Málaga zijn we tijdens ons bezoek aan Sevilla bijvoorbeeld niet de Arena van binnen gaan bekijken. Zo bespaarden we veel geld aan entreetickets en hadden we toch de architectuur kunnen bewonderen.

Nu, tijdens de Corona crisis is het niet eens mogelijk bezienswaardigheden te bezoeken. Pak daarom de auto, of je fiets als het kan, en rij langs bezienswaardigheden die je graag wil zien. Dit kan in een stad zijn waar je nog niet eerder geweest bent. Maar ook in je eigen stad. Gewoon om even weg te zijn uit de sleur van je huis en je eigen wijk. Neem wat lekkers mee voor onderweg of haal ergens een ijsje. En geniet met je gezin van dit uitstapje tijdens je thuisvakantie in de meivakantie met kinderen.

>> If you like this post, you’ll love: 20 fouten die je niet wil maken tijdens het plannen van je vakantie

eten-bestellen-tijdens-staycation-kinderen

Bestel je favoriete gerecht van je favo restaurant

Als je niet uit eten kan, dan komt uit eten toch naar jou? Bestel bij je favoriete restaurant en geniet van een heerlijke maaltijd in je eigen woonkamer. Of buiten, met lekker weer.

Sporten

Ga samen sporten. Bij voorkeur buiten. Tennissen, badminton, voetbal, basketbal of capoeira. Maakt niet uit wat je doet. Zolang jij en jouw kinderen het maar leuk vinden.

Leg samen een moestuin aan

De meivakantie is de perfecte vakantie om samen een moestuin aan te leggen. Het is nog niet te heet en de nachtvorst is voorbij. Bedenk tijdens je staycation met kinderen wat voor soort planten jullie willen planten. Leg de moestuin aan en zorg er samen voor. Met een beetje geluk en wat groene vingers kan je er straks letterlijk de vruchten van plukken.

Met deze 8 Staycation activiteiten voor kinderen tijdens de meivakantie beleef je zonder twijfel een mooie meivakantie. Gewoon thuis en in de buurt van huis. Een mooie budget optie om je vakantie door te brengen en evengoed nieuwe herinneringen te maken.


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Wat doe jij het liefst tijdens een staycation

Deel het met mij in de comments, vind ik leuk

 

Gerelateerde posts: