Review Eftalia Village Alanya

De review van Eftalia Village Alanya is er. We verbleven in de herfstvakantie een week op dit All Inclusive resort en terwijl ik daar was kreeg ik al veel vragen in mijn DM op Instagram. Vragen over Eftalia Village Alanya, over het eten, de kamers en de zwembaden. En ook vragen over wat er te doen is in de directe omgeving. In dit artikel geef ik antwoord op al die vragen en deel ik mijn persoonlijke ervaring met je.

Op vakantie naar Turkije met kinderen

Wat had ik zin om weer op vakantie te gaan naar het buitenland met de kids. Na twee jaar geen vakantie met tropische temperaturen (door mijn zwangerschap in 2019 en daarna de pandemie) besloot ik een All inclusive vakantie te boeken naar Turkije. Voor de kids hield ik dit geheim, ik wilde ze verrassen. Ik ben als tiener en ook nog in mijn twenties aantal keer naar Turkije geweest. Ik wist dat je in oktober een grote kans hebt op mooi weer en een aangename temperatuur. En eigenlijk was dat alles wat we nodig hadden voor deze all inclusive vakantie met kinderen.

Natuurlijk mocht een fijn resort ook niet ontbreken. Ik ben eigenlijk niet echt een all inclusive type. Ik hou van avontuur, niet te dicht op de massa. Maar omdat ik dit keer alleen met de kids op vakantie ging ( oma ging ook mee) en ik wilde dat de vakantie in het teken stond van de kids heb ik voor een all inclusive vakantie in Turkije gekozen op een resort waar je feitelijk niet af hoefde om een fijne vakantie te beleven.

>> If you like this post, you’ll love: Travelguide Sicilië, Letojanni en omgeving

Review Eftalia Village Alanya

Efalia Village is één van de 4 Eftalia hotels aan de kust van Alanya. Het resort is ruim opgezet met verschillende gebouwen waarin de hotelkamers zich bevinden. Je kan het vergelijken met een appartementen complex. Je hebt in Eftalia Village dus géén groot hotelgebouw maar meerdere verschillende gebouwen van twee hoog. Dit gaf mij een gevoel van een mini beetje anonimiteit in een grootschalig resort.

Want grootschalig is het wel. Alleen besef je dit minder door de opzet van het resort. Het is echt prachtig aangelegd. Veel groen en goed onderhouden tuinen. Als je een hotelkamer op de begane grond hebt, beschik je over een veranda die beschut is door de bananen, sinaasappel en dadelbomen. Je kan heerlijk een boek lezen of een drankje doen zonder dat je in de kijk zit.

>> If you like this post, you’ll love: 15x doen op Curaçao

Familiekamer op Eftalia Village

Eén van de redenen waarom ik nog meer koos voor een vakantie met kinderen in Turkije is de ruime keuze aan hotels met familiekamers. Onze hotelkamer op Eftalia Village had drie verschillende slaapkamers. Een ruime kamer voor de ouders en twee twee persoons kamers met twee enkele bedden.

De ouderkamer bestond uit:

  • Een tweepersooonsbed

  • Een éénpersoonsbed

  • Kaptafel

  • ruimte voor 1 of twee babybedjes

Er was maar één badkamer, deze was aan de kleine kant. En ondanks de vele kamers was de opzet van de hotelkamer aan de kleine kant. Er was 1 kledingkast voor alle gasten en een smalle gang/hal. Prima om alleen te slapen zo’n hotelkamer maar je op een relaxte manier even terug kunnen trekken met een groot gezin is er dan niet echt bij. Vind je dat heel belangrijk dan kan je beter een appartement boeken of een vakantiehuis.

>> If you like this post, you’ll love: Kroatie met kids, zo zoek je een vakantie uit

Restaurants op Eftalia Village

Op Eftalia Village is maar één restaurant. In dit restaurants ontbijt, lunch en dineer je.Er is een buffet met warm eten buiten én binnen. Buiten vindt je de gerechten van de grill en binnen de overige gerechten. Er kunnen ongeveer 500 pax in het restaurant en tijdens de piek van het seizoen merk je echt dat het volle bak is. Ik heb weleens 25 minuten in de rij gestaan bij het buffet buiten. En een plekje vinden waar je met een gezelschap van zes personen terecht kan was niet altijd makkelijk.

Aan de twee zwembaden op het resort is er een poolbar/restaurant. Hier kan je van 12:00 - 16:00 fastfood verkrijgen zoals pizza, patat en hamburgers.

Zwembaden op Eftalia Village Alanya

Een spectaculair zwembad mag wat mij betreft niet ontbreken tijdens je all inclusive vakantie met kids. Als je met een baby of peuter op vakantie gaat is een zwembad met glijbanen misschien wat minder belangrijk. Maar mijn jongens van 9 en 11 hebben zich letterlijk uren en uren achterelkaar vermaakt in de glijbanen.

Eftalia Village heeft twee zwembaden. Eén zwembad met voornamelijk glijbanen ( 3 voor de wat jongere kids en 3 voor oudere kids en volwassenen) en een babybad met glijbaan. En één zwembad zonder poespas.

>> If you like this post, you’ll love: Travelguide Malaga met kinderen

Eftalia Island

Eftalia Island is hét centrale Island waar alle Eftalia hotels op uitkomen. Via een smalle tunnel onder de autoweg door loop je zo vanuit Eftalia Village naar Eftalia Island. En Eftalia Island is BIG, HUGE en een beetje overweldigend.

Zie Eftalia Island als een heel groot waterpark met vier zwembaden ( waarvan twee voor kleine kinderen compleet met piratenboot, stroomversnelling en verschillende glijbanen en speeltoestellen). En zeker 10 razendsnelle glijbanen waar je U tegen zegt. Gelegen aan een privé strand en met verschillende restaurants en standjes om eten te halen ( denk aan pizza, wafels en döner). Je hebt toegang tot alle faciliteiten op Eftalia Island met je Eftalia Village armbandje.

Ik vond het zo relaxed dat je gewoon het strand op kon lopen, er bedjes en parasols waren die je niet eerst hoefde te betalen. De oudste kinderen konden hun gang gaan in de glijbanen en zwembaden terwijl ik met de jongste twee in de branding van de zee speelde.

Op Eftalia Island is ook de miniclub waar in de ochtend en middag activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. Ik vond het persoonlijk jammer dat er alleen op Eftalia Island een mini club was en niet op het resort zelf. Ook de mini disco die ‘s avonds op Eftalia Island werd gegeven vond ik too much. Luid en té veel kids tegelijk. Waardoor ze minder snel vriendjes maken en doof worden van de keiharde muziek.

Voor volwassenen is er ook een animatieprogramma dat bestaat uit activiteiten als: waterpolo, Zumba en buikdansen op het strand en bijvoorbeeld darten.

Naast de zwembaden en restaurants zijn er op Eftalia Island verschillende winkeltjes en kan je er tegen betaling activiteiten doen als zipline, quad rijden voor kinderen of spelen in een klein speelparadijs.

Eftalia Island is naar mijn mening vermakelijk maar een tikkeltje too much door het grote aantal mensen dat zich tegelijkertijd op het Island begeeft. Massa toerisme ten top. Misschien ben ik een ouwe zeikerd, de kids vonden het er heerlijk.

Mijn persoonlijke oordeel over Eftalia Village

We hebben een top vakantie gehad op Eftalia Village. De insteek was “een onvergetelijke vakantie voor de kids” en ik denk dat dat goed gelukt is. Door de “veiligheid” van een resort - lees hier hoe je je kinderen écht veilig houdt op vakantie - konden de oudste twee jongens goed hun gang gaan. Op verschillende plekken is er beveiliging die je checken op je armbandjes. Ook al weet ik heus wel dat als iemand echt kwaad wil ze het resort best op kunnen komen. Ik heb mij er in ieder geval altijd veilig gevoeld.

All inclusive is niet ieders ding maar als je van een vakantie houdt waarbij je nergens aan hoeft denken, is All Inclusive een goed idee.

Ik raad Eftalia Village zeker aan voor een vakantie in Turkije met jonge kinderen. Echter vooral voor een vakantie met kinderen waarin je niet te veel wil ondernemen. In de directe omgeving is namelijk helemaal niets te doen. In de nabije omgeving van het hotel ligt Alanya waar je kunt shoppen, het kasteel kan bekijken en een ruim aanbod vindt aan restaurants.


 

Wat is jouw favoriete All Inclusive land?

Laat je antwoord achter in de comments