Vakantie Bonaire met kids| 10x leuke dingen om te doen

vakantie-Bonaire.jpg

Vakantie Bonaire met kinderen

Een vakantie naar Bonaire met kinderen is nu één van de weinige opties voor reislustige Nederlanders die op vakantie willen. Het reisadvies voor Bonaire is positief ook nu in de Corona tijd waarin we leven. Wil jij dit najaar toch nog even lekker naar de zon? Dan is een vakantie naar Bonaire een goed idee. In dit artikel vertel ik je wat er te doen is op Bonaire met kids.

Bonaire ligt op ongeveer 8 á 9 uur vliegen vanaf Amsterdam. Maak je een tussenstop op Aruba of Curacao dan duurt je reis iets langer: rond de 11 uur. Een tussenstop maken kan wat geld schelen maar als je vliegt met een baby kan ik mij voorstellen dat je liever rechtstreeks vliegt. Om nare verrassingen te voorkomen kan je het beste van te voren checken welke maatschappij rechtsreeks vliegt. En houd het reisadvies Bonaire goed in de gaten als je van plan bent dit jaar nog een vakantie te boeken naar dit eiland.

Tijd Bonaire

De tijd op Bonaire verschilt nogal wat met de tijd in Nederland. In de zomer is het 5 uur vroeger op Bonaire, in de winter 6. Dit betekent dat jij of je kids last kunnen krijgen van een jetlag. Met deze tips verminder je de kans op een jetlag bij kinderen.

Klimaat Bonaire

Bonaire behoort tot de benedenwindse eilanden, in de volksmond ook wel de ABC-eilanden genoemd (Aruba, Bonaire, Curacao) en is sinds 2010 officieel een Nederlandse gemeente. Het klimaat is er echter wel een heel stuk beter dan in Nederland. Overdag is het er heel het jaar tussen de 30 en 32 graden. ‘ S avonds koelt het wat af maar is het met een graad of 23 nog steeds erg aangenaam. Ik raad je wel aan om een vestje mee te nemen. de wind kan fris zijn, winkels of bars binnen staat vaak de airco de aan.

>> If you like this post, you’ll love: 7 redenen waarom je met je kids naar Brazilië wil

klein-bonaire.jpg

Wat te doen op Bonaire met kinderen

Hoewel Bonaire het rustigste eiland is van de drie, is het er goed toeven met kinderen. Misschien juist daarom. Wil je veel avontuur, dan moet je niet op Bonaire zijn. Ben je op zoek naar een vakantie met kinderen waar van je totaal opgeladen terug komt én waar ook genoeg te beleven valt? Dan is een vakantie Bonaire met kids geschikt voor jou. Dit zijn de 10 leukste dingen op te doen tijdens je vakantie op Bonaire met kids.

#1 Bezoek de stranden van Bonaire

Bonaire heeft veel stranden. Logisch voor een eiland, duh. Het water is er glashelder en het zand hagelwit. Niet alle stranden zijn even geschikt om te zwemmen met kinderen. De volgende stranden op Bonaire zijn top voor een dagje zwemmen of snorkelen met kids:

  • Pink Beach: hier zwemmen de locals het liefst. Vaak druk maar daardoor wel hopi gezellig

  • Coco Beach: hier huur je strandbedjes en kan je lekker lunchen en dineren

  • Te amo beach: zie de vliegtuigen binnenkomen terwijl je lekker op het strand ligt

  • Playa Funchi: vernoemd naar het lokale gerecht: funchi. Een van mailmail gemaakte massa die gekookt of gebakken geserveerd wordt. Hier kan je fijn snorkelen, het water is er kalm.

#2 Klein Bonaire

Een bezoek aan Klein Bonaire mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je vakantie op Bonaire. Hier kan je alleen komen per boot. Een stevige maag is wel handig dus. Bezoek de kunuku ( historische huizen van tot slaaf gemaakten) snorkel en chill. Neem wel je eigen eten en drinken mee of boek een volledig verzorgde tour. Op klein Bonaire is namelijk niets te verkrijgen.

flamingos-Bonaire.jpg

#3 Spot Flamingo’s

Bij het pekelmeer, in het zuiden van Bonaire kan je het beste de wilde Flamingo’s spotten. Met een beetje geluk zijn ze er. En zo niet, dan probeer je het de volgende dag weer.

#4 Zoutpannen en vlaktes

Vanaf het pekelmeer heb je mooi zicht op de zoutpannen en vlaktes. Het lijken net witte piramides. Vroeger kon je ook op de zoutvlaktes komen. Nu niet meer. Maar als je langs de hekken loopt zie je het bijna surreële zoutlandschap met al zijn kleuren. Vergeet geen foto’s maken. De zoutpannen zijn één van de meest bijzondere bezienswaardigheden op Bonaire.

#5 Windsurfen

Bonaire staat bekend om windsurfen. Nu je er toch bent moet je het wel proberen. Makkelijk is het niet maar lachen kan je geheid als je voor de zoveelste keer van je surfplank valt. Sorobon is dé plek om te windsurfen op Boanaire. Boek een lesje bij een van de volgende surfscholen:

#6 Bezoek Lac Cai

Op Lac Cai lijkt het leven stil te hebben gestaan. Zie de vissers binnenkomen met de dagelijkse vangst en geniet van de vissersbootjes en het uitzicht over zee. In Lac Cai kan je kanoën door de mangroven. Bij Clear Bottom Bonaire huur je een kayak met een doorzichtige bodem. Super tof om de onderwaterwereld vanuit je kayak te kunnen zien. Voor 55 Bonairiaanse dollars boek je een tour van 3 uur. Dat is omgerekend 46 euro.

>> If you like this post, you’ll love: Santo Antão, groen paradijs in Kaapverdië

#7 Donkey Sanctuary

Breng een bezoek aan Donkey Sanctuary Bonaire en leer meer over de leefwereld van Ezels. Er wonen wel 600 ezels op de Sactuary en met je bezoek draag je bij aan de verzorging van de Ezels.

#8 Indiaanse rotstekeningen

In heel het Caribische gebied hebben de Arawak indianen rotstekeningen achtergelaten, zo ook op Bonaire. Deze rotstekeningen kan je zien op de volgende plekken:

  • Boca Onima

  • Caranja Grandi

  • Fontein

  • Spelonk

leguaan bonaire.jpg

#9 Grotten van Bonaire

Tijdens je vakantie op Bonaire kan je een bezoek brengen aan grotten. Op Bonaire zijn vier toegankelijke grotten die je samen met een gids kan bezichtigen. Deze grot tours moet je boeken via tour-aanbieders. Er is geen andere manier om de grotten in te kunnen. Een beetje fit zijn is een vereiste, de meeste grotten ga je binnen door van een ladder af te klimmen. Met kleine kinderen zou ik een bezoek aan de grotten overslaan. Met grotere kinderen is het een avontuur dat ze nooit meer zullen vergeten. In één van de grotten kan je zelfs zwemmen.

Kijk of je vleermuizen, uilen, rivierkreeften, stalactieten en stalagmieten weet te spotten. Check bij je toeroperator of ter plaatste waar je een grot tour boeken kan. De grotten zijn voor kinderen echt een van de tofste bezienswaardigheden op Bonaire

#10 Kamperen in Washington Slagbaai

Washington Slagbaai in het grootste natuurreservaat van de Benedenwindse eilanden. Je kan je hier heel de dag of zelfs meerdere dagen actief vermaken. Beklim hier de hoogste berg van Bonaire, de Brandaris. Of volg de Lagadishi walking trail. Met de auto kan je twee routes volgen, beide routes brengen je naar Boka Slaghuis, vroeger de eerste haven van het eiland. Hier kan je op reservering een nachtje blijven kamperen. Een supertoffe ervaring met kids

In dit artikel vertelde ik je wat er te doen is op Bonaire tijdens je vakantie Bonaire met kids. Deze 10 bezienswaardigheden op Bonaire en activiteiten op Bonaire maken je vakantie met kinderen tot een onvergetelijke ervaring.

>> If you like this post, you’ll love: 7 dingen die je moet weten als je naar Kaapverdië gaat met kids


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Op welk van de ABC eilanden ben jij wel eens geweest?

Laat het mij weten in de comments

 

Gerelateerde posts: