Thuisisolatie met kids - zo maak je er een mini vakantie van

thuisisolatie-met-kids.jpg

Thuisisolatie met kids - zo maak je het gezellig

Thuisisolatie met kids is iets waar ik liever niet aan wil denken. Maar het komt steeds dichterbij. Om ons heen zijn er meerdere gezinnen die in thuisisolatie moeten omdat één of meerdere gezinsleden Corona hebben. Corona is overal en de kans is groot dat iedereen er van zeer dichtbij mee te maken krijgt. Waar de thuisisolatie met kids eerst een ver van ons bed show was, staat de thuisisolatie nu in de achtertuin te wachten totdat ie naar binnen mag.

En hoewel ik de deur stevig dicht probeer te houden denk ik ook: Wat Als. Want: Wat Als? Daar zit je dan. 10 dagen in en om huis met je kids. In mijn geval 4 kids.Komt het dan zover, dan kan je maar beter een plan hebben. Van het negatieve iets positiefs maken. Zoveel mogelijk van elkaar en de tijd die je met elkaar doorbrengen gaat genieten. Zo maak je van de thuisisolatie met kids een mini vakantie. Een vakantie in eigen land.. uhm huis.

>> If you like this post, you’ll love: vakantie in eigen land met kinderen

maak-gezellig-thuis.jpg

15 dingen die je met je kinderen kan doen in thuisisolatie

Zit je in thuisisolatie met kinderen die in de basisschool leeftijd zijn dan zullen zij ook huiswerk moeten maken. Of misschien wel online les moeten volgen. We hebben daar al een voorproefje van gehad in maart. Het enige verschil met toen is dat je nu in thuisisolatie zit en niet zomaar even naar buiten kan. Of een boodschap kan gaan doen als “verzetje”. De ochtendwandeling die je maakte met je kids mag nu niet meer. En een nachtwandeling met kinderen - als er bijna niemand meer op straat is- is niet echt praktisch.

Alle 15 dingen die je met je kids kan doen in thuisisolatie uit dit artikel vinden in en om het huis plaats. En zijn er op gericht om van de verplichte thuisquarantaine een tijd te maken waar je met warme gevoelens op terug kan kijken. Hoe dan ook schrijven wij met zijn allen geschiedenis. Dit zijn de verhalen die jouw kids weer aan die van hen gaan vertellen. Hoe fijn is het om van de thuisisolatie een mini vakantie te maken waarin je met elkaar verbindt en mooie herinneringen creëert.

Disclaimer: als er een familielid hartstikke ziek is, voelt het natuurlijk gek om er een mini vakantie van te maken met je kinderen. Probeer het hoe dan ook, ondanks de situatie, voor je kinderen zo gezellig mogelijk te maken.

>> If you like this post, you’ll love: vakantie maak je zelf

#1 Picknicken op je balkon of in je tuin

Maak van je ontbijt of lunch een picknick moment. Kleed je warm aan en get some fresh air terwijl je eet.

#2 Houd een grote schoonmaak

Compleet met muziek, sop emmertjes en een schoonmaak outfit. Moet jij eens zien hoe snel het huis weer blinkend is.

#3 Kijk kindvriendelijke natuurfilms die je in de vakantiestemming brengen

Natuurfilms werken ook hartstikke rustgevend. Win-Win

#4 Dans

Van dansen word ik altijd blij. No matter what.

#5 Houd een Bullet journal bij

Op vakantie houden we altijd een travel diary bij. Zodat we niet vergeten wat we nou precies hebben gedaan om die bijzondere reis of fijne vakantie. De kids hebben een eigen dagboekje. Maak tijdens je thuisisolatie een bullet journal. Mooie herinnering voor later.

#6 Plan alvast je volgende vakantie

Ook al weet je nog niet wanneer die zal zijn. Deze crisistijd is uitermate geschikt voor het plannen van je volgende vakantie. Betrek je kids er bij en droom samen lekker weg

>> If you like this post, you’ll love: leukste museums voor kinderen

thuisquarantaine-met-kids.jpg

#7 Maak zelf kaartjes en verstuur ze

Nu even geen kaartje vanuit het zonnige Sicilië of verre Kaapverdië maar een kaartje vanuit huis. Op Canva kan je mooie kaartjes ontwerpen. Nóg leuker is het misschien wel om lekker met papier en lijm aan de slag te gaan. Verstuur de kaartjes naar vrienden en familie. Of naar een verzorgingstehuis in de buurt.

#8 Spelletjes Toernooi

Doe gedurende de 10 dagen in thuisisolatie een spelletjes toernooi. Speel elke dag één en hetzelfde spelletje, houd de score bij en maak aan het eind van de thuisquarantaine de winnaar bekend

#9 Maak eindelijk die foto boeken eens

Heb jij ook stapels (digitale) foto’s liggen. Nu is het perfecte moment om die fotoboeken eens te gaan maken. Zijn je kids oud genoeg, dan kunnen zij een eigen album samen stellen. Bij het zien van je vakantie foto’s krijg je het waarschijnlijk meteen weer warm.

#10 Edit die vakantie filmpjes

Oh men, ik ben zo slordig wat dat betreft. Al die toffe ideeën die ik op reis heb met de footage die ik maak, daar komt meestal niets van terecht. Haal herinneringen op en edit die filmpjes.

#11 Vakantiefilm Marathon

En als je al die vakantiefilmpjes dan eindelijk hebt bewerkt, houd dan een vakantiefilm marathon. Mijn kids vinden het geweldig om herinneringen op te halen. Popcorn er bij en gaan.

#12 Spa day

Even helemaal tot rust komen hoort ook bij op vakantie zijn toch. Ja zelfs met kinderen :) Organiseer een spa day. Laat je kids in bad gaan met bruisballen, geef ze een gezichtsmaskertje etc. Ook jongens kunnen dit heel leuk vinden.

#13 Maak een bucketlist voor na de thuisisolatie

Schrijf alle dingen die jullie nu zo missen op in de vorm van een bucketlist om te doen na de thuisisolatie. Of maak meteen een vakantie- bucketlist voor op je volgende vakantie

#14 Maak een moodboard

Moodboards maken vind ik altijd zo rustgevend. Lekker knutselen en ook nog eens een mooi eindresultaat. Maak een moodboard van jullie ideale vakantie en begin alvast met het visualiseren er van.

#15 Alle vakantierecepten in één

Tijd in de keuken met je kids is bonding time. Stel een receptenboekje samen van al jullie favoriete op reis - en vakantie recepten en maak er tijdens de thuisisolatie met kids iets uit.

Met deze 15 ideeën maak je van je thuisisolatie met kids een mini vakanti. Wil je nog meer ideeën om dat vakantie gevoel in huis te halen? Lees dan eens: thuis op vakantie met kids & 5x langer het vakantiegevoel vasthouden. Ik hoop dat je niet in thuisisolatie hoeft met je kids maar als het dan wel zo is: maak er het beste van.


esmee.textbox.backgroun.white.png

Wat zou jij tijdens quarantaine doen met je kids?

laat het mij weten in de comments