Vakantie maak je zelf

vakantie maak je zelf.jpg

Vakantie maak je zelf

Laatst was ik met twee vriendinnen in de duinen bij Scheveningen. Eén van de twee heeft onlangs een webshop geopend met haarbanden; Kittig Wijfie. Ze had mij en en een andere vriendin gevraagd om mee te doen aan de fotoshoot voor haar merk. Het moest een fotoshoot worden met een bohemian tintje. Fladderjurkjes, lange rokken en vakantie vibes. Ha! Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen.

De locatie van de fotoshoot was zó mooi. En tijdens golden hour nóg mooier. Hoe die zon het witte zand van de duinen verlichtte, wauw. Het was daar dat ik mij weer eens realiseerde dat je het leven zelf maakt. Dat je voor een groot deel zelf in de hand hebt hoe je wil voelen. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. Met vakantie is dat net zo. Die twee uur in de duinen en op het strand voelde voor mij aan als een mini vakantie. Echt waar.

Als je mijn blogs al wat langer leest weet je dat ik absoluut geloof dat reizen essentieel is voor de opvoeding van je kinderen. Je zal mij dan ook niet horen zeggen dat je net zo goed alleen maar in Nederland kan blijven. Nee. Maar als de omstandigheden het niet toelaten om op reis te gaan, door Corona bijvoorbeeld. Of als je gewoon niet genoeg hebt aan 1x per jaar op vakantie gaan met je gezin. Dan kan je je vakantie altijd zelf maken. Waar je ook bent. Hoe je dat doet vertel ik je in dit artikel.

>> If you like this post, you’ll love: je vakantie plannen in crisistijd

quino-al-mBQIfKlvowM-unsplash.jpg

Hoe je je vakantie zélf maakt

Vakantie gaat vaak om een gevoel. Voor mij persoonlijk gaat het om een gevoel van vrijheid. Niets moet en alles is mogelijk. Of ik nou op vakantie ga met mijn kinderen, op vakantie ga met mijn grote gezin of met een vriendin. Het is dat gevoel van vrijheid dat de vakantie voor mij maakt. Het fijne is dat ik dat gevoel overal zelf kan creëren. Zelfs in mijn eigen tuin of woonkamer. Lang of kort. Wat ik wil.

Aan de hand van de volgende stappen maak jij ook zélf je vakantie terwijl je niet op vakantie bent. Voor jezelf of samen met je gezin. Heerlijk toch om altijd te kunnen kiezen om even op vakantie te gaan met (of zonder) je kinderen?

#1 Waar staat vakantie symbool voor voor jou

Zoals ik al zei staat vakantie voor mij gelijk aan vrijheid. Maar voor iedereen kan dit anders zijn. Om zélf jouw vakantie te kunnen maken waar je ook bent, moet je weten waar vakantie voor jou symbool voor staat. Misschien is het wel op avontuur gaan. Actief bezig zijn of misschien juist helemaal niets doen.

#2 Op welke plek kom je het makkelijkst bij dat gevoel

Als je weet wát precies het vakantie gevoel in jou aanwakkert kan je gaan nadenken over wáár dat gevoel zich het beste manifesteert. Voor mij is dat het strand. Of een mooie stad waar veel te beleven valt. Allicht is het voor jou het bos, of op een rivier.

#3 Welke activiteiten of handelingen roepen dat vakantiegevoel bij je op

Van welke activiteiten krijg jij dat fijne vakantie gevoel, no matter waar je bent? Ik vind niets fijner dan te lunchen op een mooie hotspots met heerlijke broodjes en drankjes. Picknicken met een goed gevulde en met zorg bereidde producten op het strand geeft mij ook het gevoel van vrijheid. En dansen. Ik weet dus dat als ik zelf mijn vakantie ga creëren ik in ieder geval één van deze activiteiten moet toevoegen.

Denk eens na over welke activiteiten dat voor jou zijn. Of voor je partner en je kids. Helemaal leuk is het als je deze activiteiten ook met geen of klein budget kan doen. Dan kan je eigenlijk altijd overal vakantie vieren en niet alleen wanneer genoeg te besteden hebt.

>> If you like this post, you’ll love: Thuis op vakantie met kids| 10 ideeën om het vakantiegevoel in huis te halen

#4 Go for it

Go for it. Maak die vakantie. Voel die vrijheid of die adrenaline door je lichaam stromen en geniet. Geniet zo vaak als je kan van je zelf gemaakte vakantie momenten. Hoe meer plekken je hebt waar je dit gevoel klan creëren hoe beter. Hoe fijn is het als je helemaal niet de deur uit hoeft om je toch even op vakantie te voelen?

#5 Extra tip

Ook leuk is het om bij je kinderen en partner na te gaan wat voor hen symbool staat aan vakantie. Misschien is het voor je kids wel zwemmen. Of marshmallows roosteren. Een stuk watermeloen eten of rennen in de duinen. Zet eens in de maand een ander gezinslid in het middelpunt en laat hen een zelfgemaakte mini vakantie creëren.

In dit artikel gaf ik je tipshow je zelf je vakantie kan maken. Omdat je misschien even niet het budget hebt om naar het buitenland op vakantie te gaan met kinderen. Of omdat je door andere omstandigheden niet kan of wil reizen. Maar eigenlijk hoeft er helemaal geen speciale reden te zijn om zelf je vakantie te maken. Vakantie is fijn en als het je gelukkig maakt waarom ga je dan niet vaker op zelf gemaakte vakantie?

>> If you like this post, you’ll love: 8 staycation activiteiten voor kinderen


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Hoe maak jij zelf je mini vakantie?

Laat je het mij weten in de comments?