Swimtrainer, dé musthave zwemband voor je kindje

Swimtrainer, dé musthave zwemband voor je kindje

Zwemmen met je kleintje, I love it. Maar alleen als het lekker weer is. Voor gepiel in tochtige kleedhokjes in het zwembad hoef je mij niet wakker te maken. Een dag aan de rand van het zwembad tussen de palmbomen in een warm land daarentegen, klinkt mij als muziek in de oren.

Tegelijkertijd doemen er allerlei rampscenario’s op als ik aan zwemmen met kinderen denk. Better safe than sorry. De swimtrainer houdt je baby en/of peuter safe. Ik vind het dan ook dé musthave zwemband voor je kindje. In dit artikel deel ik mijn ervaringen over de swimtrainer met je.

Veilig zwemmen met baby of peuter

Veiligheid voorop, altijd, maar helemaal als het op zwemmen of spelen in en om het water aankomt. Ik schreef als eerder over hoe je je kleintje veilig houdt in de buurt van water. Een goede zwemband is echt belangrijk als je samen met je baby of peuter van het water wil genieten. Of dit nu tijdens je familievakantie is of op een doordeweekse dag in je plaatselijke zwembad. Je moederhart is geruster als je weet dat je je kindje in een veilige zwemband kan zetten.

Ik kocht de rode swimtrainer voor onze vakantie in Turkije, deze is geschikt voor kindjes van 6 - 18 kilo. De swimtrainer is een opblaasbare zwemband met in de binnenband een opblaasbaar zwemtuigje met veiligheidsgordel. Dit tuigje klik je om het middel van je kindje, ook de bandjes die kruislings over de schouders van je kindje gaan blaas je op. Geen wegglippende kindjes meer. Je kindje zit op een veilige manier vast in het tuigje. Natuurlijk moet je er altijd bij blijven. Je kan een kind zonder A,B en C diploma nou eenmaal niet unsupervised laten zwemmen.

Het grote voordeel aan een zwemband als de swimtrainer vind ik de houding van je kindje in de swimtrainer. Je kleintje ligt er als het ware in. De beentjes zijn vrij en komen door het gebruik van de swimtrainer in de natuurlijke zwempositie te liggen. Hierdoor leert ie spelenderwijs zwemmen.

Het was hier echt een succes. Ze spartelde er op los met die kleine beentjes. En ik hoefde haar niet vast te houden. Als je de swimntrainer zwemband van je peuter precies opblaast volgens de instructies kiept ie namelijk niet om. Dit kijkt echt nauw, lees de instructies goed door of check dit filmpje op YouTube. Natuurlijk bleef ik altijd binnen handbereik van mijn kleintje maar zij had het gevoel dat ze net zoals haar broers al zelf aan het zwemmen was. Zo schattig om te zien en ik kon haar met een redelijk gerust hart lekker laten zwemmen.

In dit artikel deelde ik mijn ervaring met de swimtrainer met je. Ben je nog op zoek naar een veilige zwemband voor je kleintje voor je volgende vakantie met kinderen of voor tijdens een citytrip met je gezin, probeer de swimtrainer.

Deze post is niet gesponsord.