Bucketlist zomervakantie maken met kinderen | Bucketlist ideeën

bucketlist-zomervakantie-kinderen.jpg

Zomervakantie Bucketlist maken met kinderen

Een bucketlist maken voor de zomervakantie met kinderen is bij ons thuis elke zomer vaste prik. Ik vind het een fijn startschot van de zomervakantie. Samen knutselen aan tafel en alvast nadenken en fantaseren over de zomer die nog voor je ligt. De oudste twee jongens hebben zat ideeën voor op de bucketlist. De kleinste moet hier en daar nog wat op weg geholpen worden maar dan komt ook hij met genoeg ideeën voor op de zomervakantie bucketlist.

Ik spoor de jongens altijd aan om er niet alleen dingen als “ De Efteling” op te zetten. Maar ook activiteiten die we thuis kunnen doen of die low-budget zijn. En minimaal 5, max 15 bucketlist ideeën op de bucketlist te zetten. Zo is de kans groter dat we ook daadwerkelijk de meeste bucketlist ideeën tot uitvoer kunnen brengen. Kunnen ze lekker afstrepen.

Zo’n bucketlist voor de zomervakantie kan jij ook makkelijk maken met je kids. Eigenlijk is het enige wat je nodig hebt veel ideeën en creativiteit. Hieronder vertel ik je hoe wij de zomervakantie bucketlist met kinderen maken.

>> If you like this post, you’ll love: 8 staycation activiteiten voor heel het gezin

bucketlist-maken-zomervakantie

Een bucketlist maken met kinderen

Heb je nooit eerder een bucketlist gemaakt met je kids? Dan is het wel handig om het principe eerst uit te leggen. Ik leg het uit als een lijst maken van dingen die je komende zomervakantie zo graag wil doen dat je ze opschrijft om ze niet te vergeten. En dat zo’n bucketlist handig is omdat iedereen uit het gezin dat weet wat je graag wil doen. Zo kunnen we rekening met elkaar houden, ervoor zorgen dat iedereen deze zomervakantie iets doet wat hij of zij heel erg leuk vindt. Een bucketlist helpt je te herinneren wat je ook alweer wilde doen. En is een mooie herinnering voor later.

Hierboven vertelde ik al dat ik de jongens aanspoor om er ook low-budget en thuis activiteiten op te zetten. Je kan voorbeelden geven van bucketlist ideeën zoals:

  • Naar de zonsopkomst of ondergang kijken

  • Sterrenkijken in een weiland

  • Zelfs pizza’s bakken

  • Waterballonnen gevecht houden

  • Ergens naar toe gaan waar we nog nooit eerder zijn geweest

Dit geeft je kinderen een idee van wat er nog meer is behalve pretparken en andere dure attracties.

>> If you like this post, you’ll love: 20 fouten die je niet wil maken bij het plannen van je familievakantie

bucketlist-ideeën.jpg

Aan de slag met het maken van de bucketlist zomervakantie

Kies een mooi papier uit om de bucketlist van te maken. Op pinterest heb je allerlei kant en klare templates die heel handig zijn. Ik geef de voorkeur aan de bucketlist echt zelf te knutselen. Heb je meteen een mooie activiteit om samen te doen als start van de zomervakantie.

Op dat papier schrijven de kinderen hun bucketlist ideeën. Oudere kinderen kan je al laten nadenken over de volgorde waarin ze de bucketlist ideeën zetten. Op nummer 1 staat de activiteit die ze het allerliefste doen en zo verder.

Als alle bucketlist ideeën ook daadwerkelijk op de bucketlist voor de zomervakantie staan, kunnen ze de lijst versieren. Hang ‘m op een plek in huis waar hij heel de zomer goed zichtbaar zal zijn.

Easy peasy toch? En super leuk om te doen. Vergeet de bucketlists niet te bewaren en te bundelen. Zo heb je meteen een mooi overzicht van wat je allemaal hebt gedaan met je kids in de zomervakantie. Ga je met je kinderen op vakantie? Dan kan je ook een bucketlist maken voor als je op vakantie bent. Deze bucketlist kan je dan bij je reisschema voegen. Enne, maak er zelf ook één.

>> If you like this post, you’ll love: vakantie in eigen land| 3 toffe streken met kids


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Wat zou er bij jullie op de bucketlist staan?

Deel het met mij in de comments.

 

Gerelateerde posts: