Activiteiten Den Haag met kinderen

kinderuitjes-denhaag-wauw-warenhuis.jpg

Activiteiten Den Haag met kinderen

Jarenlang heb ik in Den Haag gewerkt. Welke activiteiten er in Den Haag te doen waren wist ik niet echt. Verder dan de binnenstad en Scheveningen kwam ik namelijk niet echt. Misschien was het om die reden dat ik Den Haag nooit echt een leuke stad vond. Maar daar komt langzamerhand verandering in. Den Haag heeft namelijk heel veel kinderactiviteiten. Ik kan zo drie kindermuseums opnoemen die echt de moeite waard zijn. Maar ook een museum Den Haag dat niet specifiek gericht is op kids maar waar wel aandacht is besteed aan activiteiten voor kinderen: het Kunstmuseum (voormalig Gemeente museum).

En naast al die leuke kinderuitjes in Den Haag heb ik misschien wel de allerleukste straat van Den Haag ontdekt. Waar je na je bezoek aan één van de kindermuseums in Den Haag of andere kinderactiviteiten in Den Haag heerlijk kan struinen, eten en drinken.

In dit artikel vertel ik je wat te doen in Den Haag. Van de leukste kinderactiviteiten tot de leukste winkelstraat met de fijnste restaurantjes en mini warenhuis. En het leukste is dat je het Museon, Omniversum en Kunstmuseum met elkaar kan combineren. Drie achter elkaar is misschien wat veel maar een film in het Omniversum is prima te combineren met één van de twee kindermuseums in Den Haag.

>> If you like this post, you’ll love: weekend Arnhem met kinderen

kindermuseum-museon-denhaag.jpg

Museon Den Haag

Het Museon is misschien wel een van de leukste kindermuseums in Den Haag. Eigenlijk moet ik zeggen gezinsmuseum. Want het Museon is niet alleen leuk voor kinderen maar ook voor de ouders. Voor kinderen is er van alles te ontdekken en het Museon zorgt voor genoeg activiteiten voor kids. Toen wij er waren konden ze op expeditie en op zoek naar alles omtrent de dood van Otzi de Ijsman.

Omniversum Den Haag

Een enorm koepelscherm en een film van 45 minuten. Het Omniversum is een belevenis. Voor kleine kinderen is de film Turtle Adventure het leukst. Je volgt het leven van een zeeschildpad vanaf het begin en ziet hoe hij weet te overleven in de oceaan. Het liefst zou ik willen liggen en dan naar dat immens grote koepelscherm willen kijken. Liggen kan helaas niet maar zit je een beetje onderuitgezakt dan zie je ook al heel veel.

Kinderboekenmuseum Den Haag

Het kinderboeken museum in Den Haag ligt pal achter het Centraal Station. Heb je gekeken wat te doen in Den Haag en wil je een culturele activiteit in Den Haag combineren met bezienswaardigheden in het centrum? Dan ligt het kinderboekenmuseum perfect op de route. Ook in dit museum in Den Haag is er genoeg te zien, voelen en horen voor kinderen. De bovenste verdieping is voor de kleinere kindjes en op de begane grond kunnen de grotere kids op onderzoek uit. Trek rustig twee uur uit voor een kinderuitje naar dit museum in Den Haag want je kinderen zijn hier echt wel even zoet. Heerlijk toch.

>> If you like this post, you’ll love: Amsterdam Noord met Kids

dagje-eenhaag-bijclarence.jpg

Struinen op de Piet Heinstraat in Den Haag

Zoals ik al eerder zei vond ik Den Haag nooit zoveel soeps. De Weimarstraat vond ik een gezellig straatje met leuke boetiekjes en een aantal cafétjes die de moeite waard zijn. Maar dat was het dan ook wel. Geheel per ongeluk kwam ik terecht op de Piet Heinstraat. Op Google zocht ik naar hotspots in Den Haag en via elleeten.nl kwam ik op het idee om te gaan lunchen bij een tentje op de Piet Heinstraat. Wat een super leuke straat is dat. Vol met hotspots. Dit zijn de drie leukste plekjes om te lunchen of te shoppen in de Piet Heinstraat:

  • Bij Clarence

Voor lekkere koffie, verse smoothies en homemade gebak moet je hier wezen. Met lekker weer pak je het zonnetje op het terras voor de deur. En ook de broodjes zijn hier subliem. Probeer het broodje gerookte mozzarella. De bediening Bij Clarence is vriendelijk en de sfeer hier is top. Kindjes zijn meer dan welkom en worden vriendelijk tegemoet getreden. En dat is helaas niet overal zo.

  • Het Balihuisje

Als je Bij Clarence op het terras zit komt de geur van Indonesisch Soulfood je al tegemoet. Het Balihuisje is een conceptcafé waar je terecht kan voor een lekkere saté of hartverwarmende soto ajam. Gerund door twee jonge gasten en super hip. Hier wil je zijn geweest.

>> If you like this post, you’ll love: Dagje Dodrecht met kids

wauw-warenhuis-doen-denhaag.jpg
  • Wauw Warenhuis

Schuin tegenover bovenstaande hotspots vind je Wauw Warenhuis. Een gezellig winkeltje met van alles en nog wat waarvan je hartje sneller gaat kloppen. Een perfecte plek om het juiste cadeautje voor je bff te scoren of jezelf eens te verwennen. Kleine kinderhandjes moet je hier goed in de gaten houden.

Dus ga jij binnenkort een dagje naar Den Haag met je kids? En vraag je je af wat te doen in Den Haag? Deze kinderactiviteiten in Den Haag staan garant van een dag vol plezier. Ga naar het museum in Den Haag. Genoeg kinderuitjes in Den Haag die ook leuk zijn voor de ouders. En als je de dag begint of afsluit bij de hotspots in de Piet Heinstraat kan de dag niet meer stuk.

>> If you like this post, you’ll love: Travelguide Amsterdam Zuid-Oost met het gezin


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Welk kindermuseum is favoriet bij jouw kids?

Deel het met mij in de comments.