Dagje Dordrecht met kinderen

dordrecht-met-kinderen.jpg

Dagje Dordrecht met kinderen

Gosh, ik vind bijna niets leuker dan voor de aller-eerste keer ergens zijn en die plek te verkennen. Alles is nog nieuw, je kent er de weg niet dus je zintuigen staan extra aan. Het avontuur roept. En voor dit soort avontuur hoef je niet eens ver weg te gaan. Nederland heeft veel moois te bieden en ik ben nog lang niet in alle steden van ons land geweest. Dordrecht, ook daar was ik nog niet eerder geweest. Mijn verjaardag en de onderwijsstaking boden een geschikt moment om een dagje naar Dordrecht te gaan met de kinderen. En ik raad het iedereen aan, wat een prachtige stad.

Onder de rook van Rotterdam- een stad waar ik dol op ben- ligt Dordrecht. Een stad aan het water. Vandaar ook het woord drecht achter Dor. Drecht betekent, even kort door de bocht, doorwaadbaar. En het feit dat vroegah vooral via de rivieren en kanalen transport mogelijk was zie je nog steeds terug in de stad. Je loopt zo tussen de panden en soms zelfs onder een pand door naar het water. Overal zie je bruggetjes en bootjes en af en toe waan je je in Venetië.

In dit artikel vertel ik je wat je echt wil doen als je een dagje in Dordrecht bent met kinderen. To do’s die niet alleen leuk zijn voor de kids maar ook voor ons, de ouders. En geef ik je praktische informatie zoals: waar je kan parkeren en wat zo’n dagje Dordrecht met kinderen nou precies kost.

>> If you like this post, you’ll love: Amsterdam Noord met kids

dordrecht-met-kinderen.jpg

Doen in Dordrecht met kinderen

Kom je met de auto naar Dordrecht dan kan je op een rustige dag best goed parkeren in de straten om het centrum heen. Wij parkeerden vlakbij de voorstraat. En betaalden voor 3,5 uur parkeren rond de 9 euro. Je kan je auto ook kwijt op één van de gratis parkeerterreinen in Dordrecht. Al deze parkeerplaatsen liggen op loop afstand van het centrum. Heb je een groot gezin met een aantal kinderen onder de 4 dan wil het ook wel lonen om een NS dagkaart te kopen bij de kruidvat. Bespaar je benzine en parkeerkosten en ben je waarschijnlijk ook nog eens minder geld kwijt dan als je met de auto gaat.

  • Wanderen door de mooiste straatjes van Dordrecht

    Met stip op 1 bij mij. Elke citytrip die ik maak, in binnen of buitenland draait voor mij om het wanderen. Niet te verwarren met wandelen. Wat redelijk op het zelfde neerkomt, omdat je wanderen vaak wandelend doet. Wanderen (Eng.) is net zoiets als struinen. Op je gemak de stad bekijken, af en toe even stoppen bij een leuk winkeltje of een monumentaal pand. Geen haast. Nu moet ik toegeven dat struinen met kinderen wel anders is dan struinen zonder kinderen. En ik denk dat elke ouder dit wel herkend van de vakanties met kinderen. Maar mijn kids zijn er inmiddels wel aan gewend. De jongste jongen van drie stapt dapper mee en wijst zo nu en dan omhoog en zegt dan: “kijk mama mooi he”.

    Bij de VVV kan je een stadswandeling kopen. Of je download er één zoals deze van To Do in Dordt.

  • Het onderwijsmuseum

    Eigenlijk is voor mij geen citytrip met kinderen compleet zonder een bezoek aan een museum. Aan de rand van het centrum ligt het onderwijsmuseum. De naam zegt het al, een museum over het onderwijs in Nederland. Van lang vervlogen tijden tot aan nu. Leuk voor kids omdat ze zich kunnen identificeren met het onderwerp onderwijs. En hoewel niet alle tentoonstelling geschikt zijn voor kinderen is er genoeg te zien wat dat wel is.

bluebirds-backyard-dordrecht.jpg
  • Lunchen bij Bluebirds in the Backyard

    Wat ik altijd doe, echt altijd, voordat ik een stad bezoek is op instagram de hotspots van een stad checken. Voor het dagje Dordrecht met kinderen voerde ik in #hotspotsdordrecht in. Zo kwam op Bluebirds in the Backyard. Een restaurant met speelplek voor kinderen en winkel gelegen in een prachtig monumentaal pand in de Wijnstraat. Het pand alleen al is een bezoekje waard. In het mooi gestylde restaurant eet je lekkere frites en word je vriendelijke geholpen door het bedienend personeel. Zijn de kinderen uit gegeten, dan kunnen ze één verdieping lager spelen in de speelkamer. Zijn jouw kinderen nog te klein om alleen een verdieping lager te spelen, in de speelkamer kan je eventueel ook je drankje nuttigen.

>> If you like this post, you’ll love: weekend Arnhem met kinderen

Een dagje Dordrecht met kinderen is zo ontzettend leuk. De stad is niet te groot waardoor je het makkelijk in een dag kan bezichtigen. Combineer je uitstap met een lekkere lunch op een fijne plek en een activiteit die je kids ook leuk vinden en je hebt een topdag.


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Welke stad in nl is jouw favo?

Deel het in de comments

 

Related Posts: