5 x het vakantiegevoel langer vasthouden

5x het vakantiegevoel langer vasthouden.png

5x het vakantiegevoel langer vasthouden

Hoe hou je het vakantiegevoel vast, vlak na je zomervakantie? Je kent het vast wel. Je bent net één dagje terug van de geweldige vakantie met je gezin en het vakantiegevoel is ver te zoeken. Je pakt de koffers uit, doet de was, en voordat je het weet ben je alweer bijna vergeten dat je op vakantie was. Hartstikke zonde, en helemaal niet nodig. Met deze 5 praktische tips hou je dat fijne vakantiegevoel langer vast.

Ik zal eerlijk zijn. Dat heerlijke onbezorgde gevoel dat je op vakantie hebt, verdwijnt al een beetje op het moment dat je de koffers inpakt voor de terugreis. Je moet weer plannen, vooruitdenken, iets wat je op vakantie nauwelijks hoeft te doen. En als je dan thuis komt, roept de plicht. Hoewel de vakantievibes, thuis een stuk afnemen, hoeven ze niet helemaal te verdwijnen. Ik geef je 5 tips waarmee je, samen met je kids, de eerste dagen na thuiskomst, nog heel even kan genieten van dat onbezorgde gevoel dat je op vakantie ook had. 

  • Tip 1: zet een playlist op

Tijdens onze vakantie op Sicilië, hoorde ik de lekkerste Italiaanse tracks. Luidkeels zongen de kids en ik, fonetisch mee. De titels wist ik niet en vaak had ik geen telefoon bij de hand om te "shazammen". Nog nooit eerder ben ik zo dankbaar geweest voor de Spotify Hitlijsten per land. Met één klikje op de computer horen we nu alle fijne muziek terug. En beleven we de mooie herinneringen van onze familievakantie op nieuw.

  • Tip 2: doe de eerste dag na thuiskomst niets

Eenmaal thuis is het zo makkelijk om weer op de automatische piloot te gaan. Koffer uitpakken, boodschappen doen, mailtjes beantwoorden. You know what I mean, right? Niet doen! De eerste dag na thuiskomst doe je niets. Gewoon helemaal niets. Vraag aan de persoon die ook je plantjes en je post doet of ze wat basis boodschapjes voor je willen halen, als je op vakantie bent. En zorg ervoor dat je een maaltijd in de vriezer hebt. Zodat je niet hoeft te koken. Of trek dat ultieme vakantiegevoel gewoon lekker door en ga uit eten.

  • Tip 3: doe alvast wat was op vakantie

Vóór onze vakantie in Sicilië had ik nooit gedacht dat ik deze tip zou geven. Maar de derde tip van de 5 tips om het vakantiegevoel vast is a winner. Heb je een accommodatie met een wasmachine, doe dan alvast wat wasjes op je vakantiebestemming. De was ophangen met zicht op zee of de bergen is een stuk leuker. En het scheelt je thuis weer tijd.

>> If you like this post, you’ll love: 6 tips om je kind niet kwijt te raken op vakantie

5 x het vakantie gevoel langer vasthouden.png

  • Tip 4: neem een delicatesse mee

In Turkije verslaafd geraakt aan appelthee? Of in Italië niet genoeg gekregen van de vele "Dolci"? Neem mee naar Nederland en proef een stukje van je vakantiegevoel aan je eigen keukentafel.

Ook leuk: laat je kid(s) zijn/haar favoriete lekkernij meenemen en uitdelen aan vriendjes en vriendinnetjes.

  • Tip 5: bekijk de foto's en video's 

Gelukkig hebben we de foto's nog. Bekijk de foto's en video's die je op vakantie hebt gemaakt meteen bij thuiskomt, het liefst op groot scherm. Je was toch niets aan het doen, weet je nog ( tip 2). Laat ze zien aan familie en vrienden en laat je kleintje(s) er bij vertellen.Druk de allerleukste foto's af en geef ze een prominente plek in huis. Zo hou je het vakantiegevoel levend. Dat willen we allemaal, toch?

>> If you like this post, you’ll love: Alles wat je moet weten over reizen met een groot gezin

In dit artikel gaf ik je 5 praktische tips om het vakantiegevoel langer vast te houden.

 
esmee.textbox.backgroun.white.png

hoe houd jij het vakantiegevoel vast bij thuiskomst?

 
 

Related Posts: