12 tips om te besparen op je vliegtickets

12-tips-geld-besparen-vliegtickets-unsplash.jpg

12 Tips om geld te besparen op vliegtickets voor het gezin

Reizen met je gezin, of het nou vakanties zijn of rondreizen, kost behoorlijk wat geld. Als je een groot gezin hebt en een modaal inkomen moet je creatief zijn. Creatief in het vinden van een betaalbare bestemming, accommodatie en het reizen op zich. Want 6x de volle pond aan vliegtickets betalen is heavy. Gelukkig zijn er allemaal trucjes om geld te besparen op vliegtickets. In dit artikel deel ik 12 tips om geld te besparen op vliegtickets voor het gezin met je. Zodat ook jij, met jouw modale inkomen en je grote gezin voor minder geld kan genieten van een fijne vakantie met kinderen.

1. Gebruik je Privé-venster

Voordat je wat dan ook gaat doen, onthoud: gebruik je privé venster. Je computer slaat alle bewegingen die online maakt op en ticketaanbieders maken hier graag misbruik van. Zoek en boek daarom altijd vanuit je privé venster, zo krijg je echt de laagste prijzen mogelijk te zien.

2. Vind budget opties met Kayak Explore

Ken jij Kayak Explore al? Je zou deze zoekmachine voor vliegtickets kunnen vergelijken met Sky Scanner, het laat je de goedkoopste bestemmingen zien. Wat zo fijn is aan Kayak is dat zij niet alleen de grotere steden tonen (de steden waar je meestal op vliegt) maar je ook kleinere steden als optie geven. Zo kom je misschien nog eens op plekken waar je anders niet zo snel zou komen. En kleinere steden betekent vaak ook goedkopere accommodatie opties.

3. Zoek met de “overal” tool op Sky Scanner

Ben je avontuurlijk ingesteld en maakt het je niet zo heel veel uit wáár je naartoe op vakantie gaat met je kinderen. Zoek dan eens met de optie “overal” op Sky Scanner en je krijgt een uitgebreid overzicht van de goedkoopste landen in de wereld om naar toe te vliegen.

>> If you like this post, you’ll love: 17 airport Hacks die je wil weten

4. Reis op de goedkoopste dag

Vliegen in het weekend kost je het meest. Over welke dagen het voordeligst zijn om op te vliegen zijn de meningen verdeeld. Schuif in je zoekmachine wat heen en weer met de data, zo zie je makkelijk welke dag voor jou het meest voordelig is om te vliegen.

5. Boek vluchten met je punten

Als je bij American Express een creditcard hebt spaar je bij elke uitgave die je doet punten. Deze punten kan je weer inleveren voor onder andere vliegtickets. Hoe het werk lees je in mijn artikel over travel creditcards.

6. Reis met prijsvechters

Voor een korte vlucht kan je prima met een prijsvechter vliegen. Neem de tijd om de beste deal te scoren en je kan voor bijna niets naar London of Barcelona vliegen. Je levert wel wat in aan comfort maar dat is voor een korte vlucht best te doen, zelfs met kinderen.

>> If you like this post, you’ll love: 8 manieren om te besparen op je vakantie met kinderen

7. Boek vroeg

Airlines hebben hanteren meerdere tarieven als het gaat om vliegtickets. De voordeligste stoelen zijn het eerst weg. Boek vroeg en scoor die goedkope plekjes in het vliegtuig

8. Houd uitverkoop in de gaten

De werelddeal weken van de KLM, de actieweek van de Emirates, er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die één a twee keer per jaar tickets in de uitverkoop doen. Soms kan het je een heleboel geld schelen. Onthoud wel dat je alleen maar het ticket koopt en je de accommodatie er nog los bij moet boeken. Check daarom of het niet toch voordeliger uitkomt als je een complete vakantie boekt.

9. Vanuit een ander land vertrekken kan lonen

reizen-plannen-vliegtickets.jpg

Als je vliegt met een baby of met kleine kinderen wil je het liefst zo min mogelijk gedoe. Overstappen of nachtelijke vliegpartijen, daar zit je niet op te wachten. Maar soms kan vertrekken vanuit een ander land je veel geld besparen. Ga je bijvoorbeeld naar Salvador da Bahia op vakantie, dan moet je of via Duitsland of via Lissabon. Boek je je ticket bij TAP vanaf Schiphol dan betaal je de volle pond. Terwijl je misschien wel een euro of tweehonderd kan besparen als je met een prijsvechter naar Lissabon vliegt. En vanuit Lissabon je ticket naar Salvador Da Bahia koopt.

Een beetje puzzelen en verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar combineren kan echt goed uitpakken.

>> If you like this post, you’ll love: tips voor reizen met een groot gezin

10. Vermijd extra kosten, wees voorbereid

Weet van te voren goed wat de eventueel bijkomende kosten kunnen zijn van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Is het voordeliger om je bagage vooraf al te betalen? Of moet je bij betalen voor het inchecken van een buggy? Door dit vooraf al te weten voorkom je verrassingen én kan je de voordeligste optie kiezen.

11. Reis alleen met handbagage

Voor ons met vier kinderen en krullend haar een hele uitdaging. Wat ik allemaal mee moet nemen om onze krullen op vakantie goed te kunnen verzorgen kan niet in de handbagage. Maar als ik met alleen handbagage zou kunnen reizen, zou ik het doen.

Sommige prijsvechters vragen ook een bedrag voor het meenemen van handbagage naast je handtas. Maar dat is altijd nog voordeliger dan het meenemen van ruimbagage

12. Deel een koffer

Vlieg je met zes personen dan kan je ervoor kiezen om met drie koffers max. te vliegen. Zo kan je net wat meer meenemen dan als je alleen met handbagage vliegt en druk je toch de kosten.

Met deze 12 tips om te besparen op je vliegtickets wordt reizen met kinderen nóg leuker. Zie het zoeken naar voordelige tickets als een sport en maak er een uitdaging van. Hoe meer je kan besparen, hoe leuker het wordt. En als je eenmaal doorhebt hoeveel je kan besparen op vliegtickets wil je nooit meer ergens zonder nadenken de volle pond betalen.

>> If you like this post, you’ll love: 20 fouten die je niet wil maken bij het plannen van je vakantie

Ga jij binnenkort aan de slag met het zoeken van de meeste voordelige manier van vliegen voor jou en je gezin dan heb ik nog een bonus tip voor je:

Maak een excell bestand aan waarin je alle opties zet. Bijvoorbeeld:

  • Amsterdam - Sao Vicente : 700,-

  • Amsterdam - Casablanca: 50,-

  • Casablanca - Sao Vicente 300,-

Dit is maar een voorbeeld he, geen idee of je via Casablanca naar de Kaapverdische eilanden kunt. Wat ik wil zeggen is dat je met een schema meteen overzicht hebt over de verschillende reisroutes die je hebt opgezocht en wat de prijzen daarvan zijn. Zo zie je als je gaat boeken in één oogopslag wat nou het voordeligst is en wat daarvoor aan comfort in moet leveren of misschien juist krijgt.


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Op welke manier bespaar jij op je vliegtickets

Deel het met mij in de comments alsjeblieft.

 

Gerelateerde posts: