7x redenen waarom je met je kids naar Salvador da Bahia op vakantie wil

vakantie-salvadordabahia-kids

7x redenen waarom je met je kids naar Salvador da Bahia Brazilië op vakantie wil

7x redenen waarom je met je kids naar Salvador da Bahia Brazilië op vakantie wil. En ik zeg wel vakantie naar Brazilië maar op reis naar Brazilië past eigenlijk beter. Alleen even heen en weer vliegen voor een Brazilië vakantie, twee weken ergens aan het zwembad in een resort is zo zonde. Zonde van het prachtige land dat je echt wil ontdekken. Een vakantie naar Brazilië met kinderen is écht de moeite waard. Het zou een plekje mogen krijgen op je bucketlist.

En hoewel ik weet dat we midden in een crisistijd zitten en vliegen naar Brazilië nu niet mogelijk is: deze crisistijd kan je perfect gebruiken voor het intentioneel plannen van je volgende reis of vakantie met je kinderen of gezin. Zodat je wanneer de wereld weer in wat rustiger vaarwater komt al weet waar je graag naar toe zou willen reizen met je kids. En ik beloof je, Brazilië is een droom van een bestemming. In dit artikel geef ik je 7 redenen waarom je met je kids naar Brazilië op vakantie wil.

In 2007 liep ik vijf maanden stage in Salvador Da Bahia, de hoofdstad van de streek Bahia. Ik was toen nog geen moeder maar wist wel, als ik kids heb in de toekomst kom ik hier een keer met hen terug. Ik verloor voorgoed mijn hart aan het land en nog meer aan de stad Salvador da Bahia. Vanwege de sfeer, de prachtige natuur in Brazilië, de taal en bovenal de warme mensen.

>> If you like this post, you’ll love: zonzekere bestemmingen voor je vakantie met kinderen in de herfstvakantie

#1 Salvador da Bahia is écht wat anders en veelzijdig

Eén van de grootste redenen waarom we met de kids naar Kaapverdië wilden was om hen iets totaal anders te laten zien dan wat ze kennen. Net zoals Kaapverdië is Salvador da Bahia, Brazilië ook echt wat anders. Het straatbeeld, de cultuur en het verschil van leven. In Salvador da Bahia heb je dat heerlijke buiten leven, zijn mensen minder individualistisch en open. Aan de andere kant heb je de grote verschillen tussen arm en rijk. Dat er helaas voor zorgt dat er kinderen op straat moeten leven.

Straatkinderen heb je, net zoals in veel Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse landen, ook in Brazilië. Maar het hoort bij het leven, dit is ook een deel van de wereld. Het kan vervelend en naar zijn om te zien als je het niet gewend bent. Maar ik moet zeggen dat de jongens er goed mee omgingen in Kaapverdië. Ze stelden ons er vragen over waardoor we uit konden leggen hoe het zat.

Naast Salvador da Bahia geldt voor heel Brazilië dat het een veelzijdig land is. Geen streek is hetzelfde. Vooral als je rondreist kan je dit goed ervaren. Van de tropische stranden in Porto Seguro kan je in een paar uur tijd in het frissere Foz do Iguacu zitten en de immense watervallen bewonderen. Of ga je van de bruisende stad Salvador da Bahia de amazone in en ervaar je de prachtige natuur in dat deel van Brazilië en de rust.

#2 Salvador da Bahia is kindvriendelijk

Brazilianen zijn over het algemeen heel warme mensen. Stiekem vind ik de Bahianos ( zo worden de inwoners van de streek Bahia genoemd) het allerleukst. Ze zijn gek op kinderen. Kinderen horen er daar echt bij. In restaurants zijn ze nooit te veel sterker nog, ze zijn meer dan welkom. Niet alleen kinderen zijn hier welkom. Ook voor elkaar zijn de Bahianos heel vriendelijk. Ik ben op meerdere plekken in Brazilië geweest en heb alleen in Salvador ervaren dat men je tas vasthoudt als je geen zit plek hebt in de bus.

Door de veelzijdigheid van de stad is er voor kinderen genoeg te beleven. Bezoek het stadsstrand Porto da Barra of ge naar de wat uitgestrektere stranden net buiten Salvador Da Bahia zoals Praia do Flamengo of de stranden bij Itapua.

>> If you like this post, you’ll love: jetlag tips voor kinderen

vakantie-SalvadordaBahia-Brazilie-met-kinderen

#3 Salvador Bahia heeft een rijke culturele geschiedenis

Salvador Bahia is de stad waar de tot slaaf gemaakten vanuit Afrika in Brazilië aan land kwamen. Het is daarmee ook één van de meeste gekleurde steden in Brazilië. Zowel qua bevolking als qua cultuur. De Bahianos zijn trots op hun roots en hoewel de bevolking een mooie mix is van allerlei kleuren ademt deze stad Afrikaanse roots. Je ziet en hoort het terug in alles. De muziek, de sporten ( Salvador is het thuis van de capoeira) het eten en de kunst.

Er valt hier dus veel te ontdekken en te leren voor jou en je kids.

#4 Je kan hier capoeira zien en spelen naar hartenlust

Met de duizenden tot slaaf gemaakten kwam ook Capoeira hier aan land. De grondlegger van de stijl Regional, Mestre Bimba, woonde in Salvador da Bahia en heeft hier nog steeds zijn eigen capoeira school. Die inmiddels gerund wordt door zijn zoon.

Overal waar je komt zie je capoeira. Jongens en meisjes, mannen en vrouwen spelen Capoeira op straat. Heb je zelf geen zin om een les te nemen, kijken kan overal. En het mooie is dat je in Capoeira de Bahiaanse cultuur terug ziet.

#5 Het carnaval van Salvador da Bahia is geweldig

Ga je met je gezin op vakantie naar Brazilië, Salvador da Bahia dan kan je overwegen om tijdens carnaval te gaan. Dit vindt meestal plaats laat in januari of februari en is een hele belevenis. Het carnaval van Salvador da Bahia draait niet om prachtige kostuums zoals in Rio de Janeiro het geval is. Maar is desondanks zeker de moeite waard.

Grote trucks - Trio Electrico- van wel meer dan 3 meter hoog rijden door de straten van Salvador da Bahia met daarop de grootste artiesten. Achter de trucks loopt het publiek dat een speciaal t-shirt heeft aangeschaft en achter de truck aan mag lopen en dansen. Ik heb dit zelf ook meegemaakt en het is echt geweldig. Je gaat helemaal op het feestgedruis en komt in een soort van extase.

Met kleine kinderen zou ik niet zo snel meelopen met de carnavals stoet maar als pipoca gaan staan op straat. Pipoca betekent letterlijk popcorn en wordt zo genoemd omdat als alle mensen die langs te kant van de weg staan de lucht in springen ze van boven op popcorn in een pan lijken. Let op: het kan echt heel druk worden op straat. Ga met kinderen vooral overdag en zoek een rustig plekje uit. Liever niet op straat: boek een plek in een camarote, een soort van privé gelegenheid waar je met een select gezelschap naar de voorbijtrekkende Trio Electricos kijkt.

>> If you like this post, you’ll love: zo maak je de vakantie leuk voor ‘t hele gezin

met-kinderen-naar-brazilie-vakantie

#6 De beste reistijd voor Brazilië

Wat is nou de beste reistijd voor je reis of vakantie naar Salvador da Bahia met kinderen? Het mooie aan Salvador da Bahia is dat het eigenlijk altijd wel een fijn klimaar heeft. De beste periode om te reizen naar dit deel van Brazilië zou zijn van september tot aan maart. Dan pak je de lente en de zomer mee. Maar in April en mei heb ik ook genoeg mooie zonnige dagen gehad. Het wordt er in de winter niet kouder dan 18 graden.

Het hangt dus van jezelf af wat je wil. De beste reistijd hangt af van wat je er wil gaan doen. Wil je lekker veel aan het strand liggen, dan kan je het beste in december gaan. Maar als je ook de puf wil hebben om dingen te bezichtigen kan je beter in de lente of de herfst gaan.

#7 Als je goed oplet is het qua veiligheid goed te doen

Maar Brazilië is toch hartstikke gevaarlijk hoor ik je denken. Bepaalde Braziliaanse steden behoren tot de de meest gewelddadige steden ter wereld. Toch heb ik mij er nooit onveilig gevoeld. Geen enkel moment. Ik was altijd alert en ging niet met waardevolle spullen de deur uit. Ook had ik altijd extra geld ( 10 reais ongeveer) bij mij voor het geval in overvallen zou worden, dit bewaarde ik dan in mijn broekzak. Het geld dat ik nodig had bewaarde ik in geheime zakjes die ik in mijn kleding genaaid had.

Als je alert bent en blijft is Brazilië een geweldige bestemming met kinderen. Er zijn prachtige Pousadas die je kan boeken waar kinderen en je gezin de ruimte hebben. Vaak met zwembad en ruime tuin.

Bonus reden:

Salvador da Bahia is vergeleken met Rio de Janeiro en Sao Paulo een stuk minder toeristisch. Je treft er letterlijk minder toeristen aan dan in de andere grote steden. Hierdoor blijft een stad authentieker. En dat voel je in Salvador.

In dit artikel gaf ik je 7 redenen waarom je met je kids naar Salvador da Bahia op vakantie wil. Brazilië vind ik sowieso een heel fijn land om met kinderen naar toe gaan. De Brazilianen zijn open en warm, het land is veelzijdig qua natuur en cultuur en je kinderen zien echt iets anders dan wat zij in Europa gewend zijn.


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Staat Brazilië op jouw bucketlist? Waarom wel of niet?

Laat je het mij weten in de comments?

 

Gerelateerde posts: