Appels plukken doe je bij deze pluktuinen

appels-plukken-pluktuin.jpg

Appels plukken bij pluktuinen

De herfst is er. Het ziet er nu naar uit dat de laatste restjes zomer opgeruimd zijn en de zon hard moet vechten om zich zo nu en dan nog even te laten zien. De wind wordt frisse en het weer guurder. Jammer ergens wel, vind ik. Ik hou zo van de zomer en het buitenleven.

Maar aan elk nadeel zit een voordeel zeggen ze: we kunnen weer zelf appels plukken. Eén van mijn favoriete gezinsuitjes. Appels plukken en peren plukken doe je bij pluktuinen. Ik zette de leukste pluktuinen voor je op een rijtje.

Wanneer appels plukken?

Vanaf augustus kan je de eerste appels al plukken en het appels plukken loopt door tot eind oktober. In Oktober pluk je voornamelijk de Jonagold en de Drenthse Bellefleur. Het hangt natuurlijk van de pluktuin af waar je gaat appels of peren gaat plukken welke soort je kan oogsten.

>> If you like this post, you’ll love: uitjes in Amsterdam voor heel het gezin

Bij deze pluktuinen kan je leuk appels plukken

  1. De Olmenhorst

Appels plukken bij de Olmenhorst is een feestje. Het is een enorme boomgaard waar je naar hartenlust appels en peren kan plukken. Iets lekkers kan nuttigen en er zijn - tegen betaling- activiteiten voor de kinderen.

appels-plukken-olmenhorst

Plukken bij de Olmenhorst kan tot en met zondag 25 oktober. Elke woensdagmiddag 13:00 - 17:00 en zaterdag en zondag van 10:00 - 17:00.

2. Fruittuinen van West

Dé plek in Amsterdam waar je appels kan plukken. Maar je kan hier veel meer doen dan alleen appels plukken. Het hele jaar door kan je hier allerlei fruit plukken en zelfs eieren rapen. Dat laatste vooral vinden mijn kids ontzettend leuk. Het wordt gedaan met het enthousiasme van paaseieren zoeken en misschien zelfs met nog wel meer lol. Je moet goed zoeken maar dan heb je ook wel kakelverse eitjes.

De Fruittuinen van West zijn heel het jaar rond geopend van dinsdag t/m zondag. Er worden regelmatig leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Check vooraf de website om te zien wat er te doen en te oogsten is

3. De Buytenhof

De Buytenhof in Rhoon is een mooie boerderij met Pluktuin waar je tot half oktober appels kan plukken. Peren plukken kan je er ook doen. En in het voorjaar pluk je er zomerfruit als aardbeien. Ook hebben ze een pluktuin waar je bloemen kan plukken en zelf een mooi boeket kan samenstellen.

De boerderijwinkel is geopend van dinsdag - zaterdag van 09:00 -17:00. Check de website om te zien wanneer je welke fruitsoort kan oogsten.

>> If you like this post, you’ll love: 8 leukste kindermuseums in Nederland

In dit artikel deelde ik 3 pluktuinen met je waar je deze herfst appels en peren kunt plukken in Nederland. Een super activiteit in eigenland met kinderen. Ideaal voor ochtend of middag uit met kids.


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Waar pluk jij graag appels met je kids?

Deel het met mij de comments

 


Gerelateerde posts: