Uitjes Amsterdam voor het hele gezin

uitjes-Amsterdam.jpg

Uitjes Amsterdam met kinderen

Amsterdam Amsterdam wat Hou ik van je. Als geboren en getogen Amsterdammer ken ik de weg hier op mijn duimpje. Naast mijn vijf maanden wonen in Salvador Da Bahia, Brazilië heb ik nooit ergens anders gewoond dan in Amsterdam. En eerlijk gezegd wil ik ook niet weg uit deze mooie stad. We hebben hier alles. Je hoeft je hier geen moment te vervelen en als de drukte van de binnenstad je te veel wordt, ontsnap je naar de groene Amsterdamse buitenwijken zoals De Bijlmer of Amsterdam Noord. Waar ook genoeg te beleven valt.

In dit artikel deel ik de leukste uitjes in Amsterdam met je. Of je nou voor familie uitjes naar Amsterdam komt, met je gezin of als one on one date met één van je kids. Deze uitjes in Amsterdam zijn geschikt voor jong en oud. Zoek je nog naar wat te doen in Amsterdam? Look no further, in dit artikel vind je de leukste uitjes in Amsterdam met het hele gezin.

>> If you like this post, you’ll love: Amsterdam Noord met kids

Amsterdam.jpg

Familie uitjes in Amsterdam met kinderen

Het doel van een familie uitje of uitstapje met het gezin is voor mij dat iedereen uit het gezin het naar zijn zin heeft. Dat klinkt je misschien als onmogelijk in de oren maar dat is het niet. Als je mijn artikelen vaker leest weet je dat ik van mening ben dat je als ouder(s) niet alleen maar hoeft te doen wat de kids leuk vinden. Ik moet er niet aan denken om op vakantie of tijdens familie uitjes alleen maar in pretparken of speelparadijzen te bivakkeren. Brr.

Een geslaagd familie uitje is voor mij een uitje waar iedereen het naar zijn zin heeft. En zo moeilijk is het echt niet. Uren kunst met een grote K kijken in het Rijksmuseum zou ik niet zo gauw doen met jonge kinderen ( ook niet met tieners trouwens). Maar een uurtje in een museum vinden kinderen (en tieners) vaak wel leuk. Kortom geslaagde familie uitjes bereik je door voor ieder wat wils te hebben en de activiteiten af te wisselen. Ik koos de allerleukste uitjes in Amsterdam voor je uit, geschikt voor heel het gezin.

>> If you like this post, you’ll love: Travelguide Amsterdam Zuid Oost met kinderen

Een must visit voor iedereen die van moderne en hedendaagse kunst houdt. Denk Banksy en Warhol en zeer instagrammable installaties waar je in kan staan en mooie plaatjes in kan schieten.

Laat al je zintuigen prikkelen in deze vrolijke speeltuin voor volwassenen. Neem een duik in het spekjes bad of voel je een echte Baas in felgekleurede (nep)bontjassen.

  • Struinen op de Haarlemmerstraat & Haarlemmerdijk

Als je het mij vraagt de allerleukste winkelstraten in Amsterdam. Je vindt hier originele boetiekjes en gezellige cafétjes en restaurantjes. En in het midden van de Haarlemmerstraat staat de Posthoornkerk.

Met je beentjes boven het Ij bungelen terwijl je over de stad uitkijkt (en in je broek schijt van angst) is toch echt wel een hoogtepunt op je dagje Amsterdam. In de zomer kan je heerlijk relaxen op het dakterras met adembenemend uitzicht.

uitjes-amsterdam-artis.jpeg

Artis is voor de meeste Amsterdammers niet alleen een dierentuin maar ook een fijne chillplek. Met zijn mooie tuinen en bomen is het hier zowel in de lente, zomer als herfst heerlijk. Naast alle dieren die je kunt bekijken zijn er ook genoeg speeltuinen voor de kids om in te spelen.

>> If you like this post, you’ll love: 20 fouten die je niet wil maken bij het plannen van je vakantie

De aller Amsterdamse markt die je maar kan bedenken midden in de Jordaan. Op maandag staat de markt op de Lindengracht en op zaterdag op de Westerstraat.

Waan je in de tropen of bezoek één van de tijdelijke tentoonstellingen. Het Tropenmuseum verveelt nooit en is echt voor iedereen.

uitjes-Amsterdam-tropenmuseum.jpg

Picknincken, wandelen, spelen en minigolven. In het Amstelpark kan dit allemaal. Geniet van de rust en het groen terwijl je toch echt vlak bij het centrum van Amsterdam bent.

Heerlijk struinen over de voor mij toch wel leukste markt van Amsterdam. Eet een mega grote warme stroopwafel of haal een Hollandse Nieuwe.

Als je ook maar een beetje van voetbal houdt moet je hier eigenlijk wel heen.Boek een tour en voel je een profvoetballer terwijl je in de kleedkamers van de spelers zit en door de tunnel naar het veld loopt.

Met stip op 1 de leukste hotspot van Amsterdam Noord. Hier verveel je je geen moment. Lunch op één van de vele hotspots zoals Pllek (met prachtig uitzicht over het ij) of in de IJkantine (leuk voor de kids). En zie hoeveel fotogenieke plekken de NDSM werf rijk is. Als je van foto’s maken houdt in streetstyle kan je hier je hart ophalen.

>> If you like this post, you’ll love: Dagje Dordrecht met heel het gezin

Dappermarkt

Gezellige markt midden in mijn geliefde wijk Amsterdam Oost. Prima te combineren met een bezoek aan het tropenmuseum.

De grooste en leukste overdekte vlooienmarkt van Europa. Twee keer per maand kan je hier de beste koopjes op de kop tikken. En ze verkopen er van alles. Je kan het zo gek niet bedenken of het is er.

Eet zoveel pannenkoeken als je kan terwijl je over het Ij vaart. Dinner with a view zeg maar.

Ontdek alles wat met wetenschap te maken heeft in het Nemo. Kinderen mogen hier (bijna) alles aanraken. Beter kunnen ze het niet krijgen in een museum.

The Movies is de oudste Amsterdamse bioscoop die nog in gebruik is. Laat je tijdens de film niet te veel afleiden door het mooie art deco interieur. :)

Nog zo’n pareltje uit de 20e eeuw. In dit gebouw dat voorheen, in de jaren twintig een bioscoop was, zit nu Coffee & Coconuts, Je eet hier de allerlekkerste biologische broodjes en taartjes vanuit een smaakvol interieur. Vind je een plekje bij het raam dan kijk je uit op de gezellig drukke ceintuurbaan.

Geen zin in een duffe rondvaart door de Amsterdamse grachten? Maar wil je Amsterdam wel ontdekken vanaf het water? Huur dan zelf een bootje. En een vaarbewijs? Dat heb je niet nodig.

uitjes-amsterdam-gezin.jpg

Zin in iets actiefs? Breng een bezoek aan aan de klimmuur in het centrum van Amsterdam. Daag jezelf uit en klim helemaal tot de top.

Als van Foodhallen houdt mag je World of Food niet overslaan. Deze voormalige parkeergarage in de Amsterdamse Bijlmer is nu een waar walhalla voor Foodies. Je vindt hier Soulfood uit onder andere Ghana, Curacao en de Dominicaanse republiek.

In dit artikel deelde ik de leukste uitjes in Amsterdam voor heel de familie met je. Ik wens je heel veel plezier als je binnenkort op familie-uitje in Amsterdam gaat.


Gerelateerde posts: