Krullend haar verzorgen op vakantie - 6 tips

krullend-haar-verzorgen-vakantie.jpg

Krullend haar verzorgen op vakantie

Als curly girl met drie zonen met een flinke bos krullen weet ik als geen ander dat je op vakantie dat krullende haar extra goed moet verzorgen. De zon en vooral het zeewater of zwembad water vol chloor maken het krullende haar droger dan droog. That’s not what we want. Wij willen gehydrateerd krullend haar, niet alleen thuis maar (juist) ook op vakantie.

Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw krullende haar en dat van je kids ook op vakantie perfect zit? Hoe kan je ondanks het feit dat je krullen meerdere keren per dag nat worden je krullende haar goed verzorgen? In dit artikel vertel ik je hoe ik ons krullende haar ook op vakantie goed weet te verzorgen en voorkom dat het uitdroogt. Ik vertel je welke producten voor krullend haar ik gebruik op vakantie, voor mijzelf en voor mijn kids. En hoe ik het gebruik van die producten voor krullend haar betaalbaar hou. Take notes en hou jouw krullen haar en dat van je kids ook op je gezinsvakantie poppin’.

>> If you like this post, you’ll love: 20 fouten die je niet wil maken bij het plannen van je vakantie

leave-in-conditioner-krullen.jpg

Krullend haar verzorgen op vakantie

Zon en zee droogt haar uit. Dat weet iedereen. Maar wat veel mensen niet weten is dat krullen van nature meer hydratatie nodig hebben dan stijl haar. Krullen drogen sneller uit en ogen dan ook meteen heel droog. Mijn handen beginnen te jeuken als ik alleen al aan droge, pluizige krullen denk. Krullen die schreeuwen feed me. Brrr.

En om krullend haar dat uitgedroogd is weer mooi gehydrateerd te krijgen is een heel karwei. Die tijd heb je niet als je op vakantie met kinderen bent. Toch? Dan wil je genieten van al het moois dat je vakantiebestemming te bieden heeft in plaats van kappertje spelen. Voorkomen is echt beter dan genezen. Met de volgende tips verzorg jij je krullen op vakantie.

Voor alle tips geldt dat het haar na washday is geborsteld ( ik zweer bij deze borstels) en verzorgd zoals je jouw krullen altijd verzorgd. Denk aan leave in conditioner voor krullen, eventueel hairmilk van het merk dat je gebruikt en je krullen crème. Ik gebruik voor mijn jongens de Shampoo & Conditioner van Aunt Jackie. En de leave in conditioner voor krullen en Curl Custard van IC Naturals. Ga vóór het zwemmen niet nog eens de krullen borstelen maar ontklit ze met je vingers. Krullend haar kan je beter niet vaker dan 1x per week met een borstel uitkammen. Dit beschadigd de haarschubben.

Voor mijzelf gebruik ik de shampoo en conditioner van As I am en de curlmaker van Camille Rose. Het Curl Bon Bon masker van Morango Curls gebruik ik 1x per week als leave in conditioner voor krullen. Op vakantie gebruik ik zelf geen leave in conditioner voor het zwemmen. Ik doe mijn haar in een hoge knot en zorg er voor dat mijn haar niet nat wordt.

#Tip 1: Bescherm de krullen

Het allerbelangrijkste is dat je je krullen en het krullende haar van je kids op vakantie goed beschermd tegen het zee of zwembad water. Op advies van mijn kapster, Irina van Morango Curls, smeer ik de krullen voor het zwemmen in met een leave in conditioner voor krullen. Het haar is ontklit met de vingers. Ik draai het haar van de jongens in een hoge knot en zorg ervoor dat het goed vast zit. Hiervoor gebruik ik een invisibobble voor de jongens of een scrunchie. De schrunchies van Kittig Wijfie vind ik heel leuk voor meisjes of vrouwen.

#Tip 2: Spoel het haar grondig uit

Ben je klaar met zwemmen? Spoel je krullen dan eerst grondig uit met water. Pak een flinke dot conditioner en laat even intrekken. Spoel uit en style je haar zoals gewoonlijk. Let op: niet kammen of borstelen mits het washday is. Gebruik in plaats daarvan je vingers om het haar te ontklitten.

>> If you like this post, you’ll love: Jetlag tips voor kinderen

#Tip 3: Hydrateer vaker

Gebruik je thuis 1x per week een hydraterend haarmasker voor je krullende haar. Gebruik het op vakantie twee keer per week. Zo blijven je krullen mooi shiny en verzorgd.

Tip 4: Protective hairstyles

Geen zin in gedoe met leave in condionioners voor krullend haar en elke dag meerdere keren de krullen verzorgen? Kies voor een protective hairstyle tijdens je familievakantie. Vlecht het haar van je kids of laat het vlechten als je het zelf niet kan.

krullen-producten.jpg

#Tip 5: Neem genoeg producten mee

Neem altijd je eigen producten mee op vakantie. heb je een groot gezin met krullies net zoals ik, dan heb je behoorlijk wat gewicht aan krullenproducten bij je. I know I know. ga er niet vanuit dat je het op je vakantiebestemming van de kindervakantie wel kan vinden. Je kan bedrogen uitkomen en dan zit je. Neem dus je eigen krullenproducten mee en zorg dat je genoeg bij je hebt.

#Tip 6: Verzorg de krullen pas na het zwemmen

Spoel het haar pas uit en verzorg de krullen pas als je kids echt klaar zijn met zwemmen. Hou je een siësta en ga je daarna misschien weer zwemmen? Wacht dan met het verzorgen van de krullen tot het einde van de dag. Dit bespaart het haar en je krullenproducten.

In dit artikel gaf ik je 6 tips om krullend haar te verzorgen op vakantie. Lang leve de gehydrateerde en gezonde krullen, ook op vakantie.

>> If you like this post, you’ll love: My Cloby UV doek voor babies


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Hoe verzorg jij jouw krullen op vakantie?

Deel je het met mij in de comments?