17 Airport Hacks die je wil weten

17-airport-hacks.jpg

17 airport hacks die je wil weten

17 airport hacks die je wil weten, omdat vliegen met kinderen al intens genoeg is. Ik zeg intens maar begrijp mij niet verkeerd. Ik reis graag met mijn kids en vliegen met kinderen vind ik helemaal niet erg. Ik weet precies wat ik mee moet nemen voor onderweg zodat geen van hen zich hoeft te vervelen. En ik kan de weg op een vliegveld inmiddels goed vinden.

Neemt niet weg dat vliegen met vier kinderen écht wel anders is dan vliegen met twee stuks of zonder kids. Met deze Airport Hacks maak je het vliegen met kinderen net wat makkelijker, sneller en voordeliger. En het fijne is dat je ze maar 1x hoeft te leren en implementeren om het nooit meer te vergeten. Ik heb de hacks Ready? Hier komen de 17 airport hacks die je wil weten om je vliegvakantie met kinderen soepeltjes te laten verlopen.

  • Online inchecken

Bij de meeste Airlines kan je 48 of 24 uur van te voren alvast online inchecken. Ik doe dit altijd. Lekker rustig vanachter je laptop. Scheelt je weer tijd en wachten met je kids op het vliegveld.

  • Check het gewicht van je bagage voor je naar de airport gaat

Niets is zo vervelend als op het vliegveld spullen uit je koffer te moeten halen en in een andere koffer of handbagage te plaatsen omdat je koffer te zwaar is. Ik spreek uit ervaring. Sjees, wat een gedoe. Ik had het gevoel dat iedereen stond te kijken hoe ik met een bezweet voorhoofd aan het ploeteren was. De kids werden ongeduldig en ik maar pielen met die koffers.

Van te voren checken hoe zwaar je koffer is én hoeveel gewicht je maximaal per koffer mag hebben scheelt heel veel gedoe. Eigenlijk is een digitale bagage weegschaal een musthave als je veel reist of op vakantie gaat met je kids. Je koopt ‘m al vanaf 7,- bij Bol.com. Af en toe verkoopt Action ze ook.

  • Wees ruim op tijd

Als je met kinderen op vakantie gaat heb je gewoon meer tijd nodig. Meer tijd voor zeg maar bijna alles. Vertrek daarom ruim op tijd van huis. Nog ruimer dan wanneer je zou doen als je alleen zou vliegen. Naast alle file’s, treinstoringen en vergeten paspoorten die je tijd kunnen kosten, gaat het lopen van de parking naar de vertrekhal met kinderen net wat trager. Of er moet iemand plassen, een veter gestrikt of shit Donald Duck vergeten in de auto. You know what i’m saying.

Kortom; wees ruim op tijd aanwezig op de airport. Ik vind niets meer stressvol dan moeten haasten met kids. En plak altijd 45 minuten extra vast aan de norm ( 2 uur van te voren aanwezig voor vluchten binnen. Europa - 3 uur voor vluchten buiten Europa).

bagage- hacks.jpg

>> If you like this post, you’ll love: 20 fouten die je niet wil maken bij het plannen van je vakantie

  • Maak een foto van je bagage die je incheckt

Maak een foto van de bagage die je incheckt voordat je gaat vliegen met kinderen. Mocht er iets mee gebeuren dan heb je bewijs dat je koffer of (erger nog) kinderwagen er nog niet zo uitzag voordat je vertrok.

  • Maak een foto van je parkeerplek

Ga je met de auto naar het vliegveld, maak dan een foto van de plek waar je geparkeerd staat. Na terugkomst heb je echt geen zin om elke verdieping van de parkeergarage af te struinen op zoek naar die verdraaide auto. Met in je kielzog een aantal vermoeide kids.

  • Fotografeer je boarding pass en andere belangrijke documenten

Je boarding pass heb je meerdere malen nodig op de luchthaven. Super irritant om deze steeds weer uit je handtas te moeten vissen. Maak een foto van je boarding pass en klik ‘m aan als favoriet. Zo hoef je niet heel je foto rol te doorzoeken als je in de rij staat voor de controle.

Je kan je digitale boarding pass ook toevoegen aan je apple Wallet. Bewaar wel altijd een papieren exemplaar, je weet nooit wanneer er zich technologische problemen voor kunnen doen en je digitale pas niet gescand kan worden.

Vroeger maakte ik altijd kopieën van mijn belangrijke documenten en nam deze mee op vakantie. Denk aan verzekeringspassen, rijbewijs en paspoort. Tegenwoordig fotografeer ik ze en sla ik ze op in mijn telefoon. Natuurlijk eerst met de tekst “ KOPIE” in beeld voor de veiligheid.

airport-hacks-kids.jpg
  • Hou alle belangrijke documenten bij elkaar

Doe alle paspoorten en andere reisdocumenten bij elkaar in een mapje zodat je niet hoeft te zoeken. En stop deze steeds weer op dezelfde plek weg.

>> If you like this post, you’ll love: Zo plan je je vakantie in crisistijd

  • Bewaar je elektronische devices bovenin je handbagage

Bij elke controle moet je je elektronische apparatuur uit je bagage halen. Hou ze daarom bovenin je handbagage. Scheelt je tijd bij de controles.

  • Maak het een gewoonte om ALTIJD ALLE monitors te checken

Loop je langs een monitor, check ‘m. Zo blijf je goed op de hoogte van eventuele wijzigingen van je vlucht. Want zeg nou zelf, 10 minuten voor boarding er achter komen dat de gate is veranderd naar een gate aan de andere kant van Schiphol is niet zo grappig.

  • Neem een portable oplader mee

Zo kan je je elektrische apparaten en die van je kids (erg belangrijk) onderweg opladen. Ik heb een draagbare powerbank die 4x een telefoon of 2x een tablet op kan laden. Reis je met een groot gezin dan is het fijn om een pokerbank te hebben die als het moet, iedereens device kan opladen.

  • Neem een opvouwbare waterfles mee

Deze hack ken je waarschijnlijk al maar hij blijft zo handig. Ik neem altijd van die waterzakken mee. Die kan je gratis vullen met water. Zo heb je altijd wat te drinken bij je en hoef je geen geld uit te geven aan heel duur geprijsd mineraalwater op de luchthaven.

Geen zin in die slappe koffie in het vliegtuig of om een fortuin uit te geven aan Starbucks. Neem een thermosbeker mee of koop een koffie to go beker van goede kwaliteit die je drank lang warm houdt. En je favoriete oploskoffie of chocomel. Ik vind de chocomel van Buisman erg lekker. In het vliegtuig hoef je dan alleen om heet water te vragen. En ook bij café’s als Starbucks kost thee minder geld dan koffie.

  • Download apps, boeken en films voor vertrek

Download thuis alvast via je WIFI alle apps die je onderweg wil gebruiken. Denk daarbij aan E-books, films en games voor de kids voor onderweg. Maar ook aan je Google Maps van locaties die je in je reisschema gezet hebt. Downloaden zonder WIFI kost je je bundel.

  • Geef je vluchtnummer door aan het autoverhuurbedrijf

Huur je op de vakantie bestemming tijdens de vakantie met je kinderen een auto? Geef dan bij reservering je vluchtnummer door. Zo kan het verhuurbedrijf op de hoogte blijven van eventuele vertragingen. Hopelijk houden ze daar dan rekening mee en sta je niet voor een dichte deur met veel koffers en geen auto.

  • Check waar de gate precies ligt

Check waar de gate ligt ten opzichte van de plek op het vliegveld waar je eventueel wat wil eten ( ik zeg neem je eigen snacks mee, dat scheelt enorm veel geld) of waar je winkeltjes gaat kijken. Dan weet je hoe lang je nog moet lopen naar je gate. En sta je niet voor verrassingen.

Ik heb wel eens gehad, voor dat de kids er waren, dat ik vlak voor een overstap vanuit Brazilië op Frankfurt heel relaxt aan de koffie zat. De tijd vloog en toen ik door had dat we nog 10 minuten hadden om te boarden bleek dat we nog 20 minuten moesten lopen naar de gate. En ook nog eens door een controle moesten. Die vlucht hebben we toen gemist. Oh wat baalde ik. Na vijf maanden Brazilië had ik zin om mijn vrienden en familie weer in de armen te kunnen sluiten. Nu moest dat moment nog even uitgesteld worden én was ik ook nog eens mijn laatste centjes kwijt aan omboekingskosten.

daniel-lim-gtKcH3f5gh0-unsplash.jpg

>> If you like this post, you’ll love: Op vakantie met je gezin én schoonfamilie, zo wordt het een succes

  • Zet je alarm als het tijd is om te gaan boarden

Met kinderen ( en zonder trouwens ook) kan de tijd ineens snel gaan. Zet daarom je alarm op 10 minuten voor boarding tijd. Dan weet je dat het nu echt tijd wordt om richting de gate te gaan. En kan je nog rustig aan doen.

  • Opvallende koffers

Versier je koffer met stickers, een koffer riem, een tekening of whatever zodat je jouw koffer uit duizenden kan herkennen als ie op de bagageband ligt.

airport hacks.png
  • Draag je waardevolle spullen op je lijf

Je wil je vakantie met kinderen echt niet beginnen met aangifte van gestolen spullen. En al helemaal niet zonder creditcard of geld komen te zitten. Draag je waardevolle spullen daarom op je lijf in bijvoorbeeld een moneybelt of een hippe fannypack. Deze vergeet je minder makkelijk mee te nemen uit het toilet of café omdat je ‘m meestal niet af doet. Ook tijdens je vliegreis is het prettig om je spullen van waarde op je lijf te dragen en niet boven je hoofd te stallen. Je weet maar nooit wie er stiekem iets uit je tas haalt terwijl jij met je kids naar de wc bent of even ligt te slapen.


Gerelateerde posts: