12 Uitjes Rotterdam die je het vakantiegevoel geven

uitjes-rotterdam-erasmusbrug.jpg

Uitjes Rotterdam die je het vakantiegevoel geven

De herfstvakantie 2020 staat alweer voor de deur. En nu het reizen naar warme oorden niet zo makkelijk is als anders moeten we het meer hebben van vakantiepret met kinderen in eigen land. Gelukkig heeft Nederland heel veel moois te bieden en is er in ons eigen land genoeg te beleven met kinderen. Ga eens naar Rotterdam met je gezin. In deze bruisende groot-stedelijke stad is altijd wat te doen. Ik zocht de leukste uitjes in Rotterdam met kids voor je uit. Voor een dagje uit in Rotterdam met een vakantiegevoel.

Heb je meer zin in rust aan je hoofd, vier dan de herfstvakantie in één van deze drie prachtige Nederlandse provincies.

Even vooraf: Rotterdam is het best te bezoeken met de metro. Parkeren op straat in de binnenstad is niet alleen bijna onmogelijk maar vooral ook heel erg duur. Ga je naar Rotterdam met je kids, bespaar jezelf én hen dan het gezoek naar een parkeerplaats. En parkeer je auto op één van de P+R’s aan de rand van Rotterdam. Reis je met de metro vanaf de P+R dan parkeer je bij de volgende P+R’s helemaal gratis.

  • P+R Alexander

  • P+R Hoek van Holland

  • P+R Kralingse Zoom

  • P+R Slinge

  • P+R Meijersplein

Op de andere P+R terreinen of garages parkeer je voordelig.

>> If you like this post, you’ll love: Uitjes in Amsterdam voor het hele gezin

uitjes-rotterdan-plaswijckpark.jpg

Uitjes Rotterdam met kids

Of je nou een dagje uit in Rotterdam gaat met kleine kinderen of met je tieners, er is voor iedereen wel wat te doen. Mijn eigen gezin bestaat uit 4 kinderen tussen de 1 -10. Ik probeer daarom altijd een zo breed mogelijk programma samen te stellen dat voor iedereen, inclusief de ouders leuk is. Het klinkt misschien onmogelijk maar dat is het zeker niet.

Hoe je het voor iedereen leuk maakt op vakantie of tijdens een dagje uit in Rotterdam bijvoorbeeld lees je in dit artikel.

Ook bij de uitjes Rotterdam in dit artikel is er voor elke leeftijd wat leuks bij. Combineer tijdens de herfstvakantie 2020 verschillende activiteiten met elkaar als je een hele dag of meer de tijd hebt. Of maak er een weekendje Rotterdam met je gezin van en geniet van al het moois dat Rotterdam je te bieden heeft.

  • Wanderen op de kop van Zuid

De Kop van Zuid is mijn favoriete Rotterdamse Wijk en mag zeker niet ontbreken tijdens een dagje uit in Rotterdam. Breng een bezoek aan het Nederlands Fotomuseum, lunch bij Hotel New York, wandel over de Erasmusbrug en langs de Nieuwe Maas en geniet van het geweldige uitzicht. Bekijk de SS Rotterdam van binnen en doe bij droog weer een drankje op het dek.

  • Ga voor Hoog, bezoek de Euromast

Voor een adembenemend uitzicht over Rotterdam, moet je op de Euromast zijn. Tof voor alle leeftijden en een top uitje in Rotterdam tijdens de herfstvakantie 2020.

  • Plaswijckpark

Naar de speeltuin in Rotterdam? Dan moet je in Plaswijckpark zijn. Met goed weer heb je een top dag met je gezin in deze buitenspeeltuin in Rotterdam

  • Maak een ritje met de watertaxi naar Hotel New York

Een beleving op zich is de watertaxi wel. Helemaal leuk is dat je dan aankomt bij Hotel New York waar je fijn kan lunchen met kinderen.

>> If you like this post, you’ll love: kinderactiviteiten in Den Haag

  • Maritiem Museum

uitjes-rotterdam-kop-van-zuid

Voor iedereen die van alles wat met de zeevaart te maken houdt. In het Maritiem museum is ontzettend veel te doen en te zien voor kinderen. En ook voor de ouders is het leuk. Vergeet niet de bootjes buiten te bezichtigen.

  • Speeldernis

Nog een speeltuin in Rotterdam. Heerlijk om tijdens de verschillende activiteiten door even te kunnen spelen in deze natuurspeeltuin. Neem schone kleding mee voor als je kids los zijn gegaan in de modderpoel.

  • Struinen over de Witte de Withstraat

Nog zo’n leuk Rotterdamse straatje dat niet mag ontbreken tijdens je dagje uit in Rotterdam. Ideaal voor als je trek hebt want in dit deel van de Rotterdamse binnenstad zitten veel goede restaurants. Bazar is fijn voor met kids, Supermercado ook. En de lekkerste risotto eet je bij Gusto. Geen trek, er zitten hier ook genoeg leuke boetiekjes om eens lekker in rond te neuzen.

  • Kunsthal Rotterdam

Modern museum waar er altijd wel een mooie tentoonstelling te zien is. Neem die kids gewoon mee.

  • Klimpark Kralingse Bos

Ben jij die actieveling? Actiever dan dit zal het niet worden tijdens de uitjes in Rotterdam. Klimmen in het Kralingse Bos. Je minimale lengte moet 130cm zijn.

  • De Ontdekhoek

Bij de ontdekhoek kan je van alles, hoe kan het ook anders, ontdekken. Ontdek hoe je popcorn of zeep maakt bijvoorbeeld.

  • Kidsmarina

In het maritiem district van Rotterdam ligt Kidsmarina. Kids kunnen hier samen met de ouders 15 minuten varen op het water.

  • Mini World Rotterdam

Het Rotterdamse Madurodam, alles in het klein, dat is Mini World Rotterdam.Naast bijvoorbeeld het Nederlandse polderlandschap zie je hier ook Rotterdam in het miniatuur. Hoe vet, de Erasmusbrug in het mini.

Laat die herfstvakantie 2020 maar komen en geniet van de uitjes in Rotterdam tijdens een dagje uit in Rotterdam. In dit artikel deelde in 12 uitjes in Rotterdam met je die leuk zijn voor heel het gezin en die je het vakantiegevoel geven.

>> If you like this post, you’ll love: vakantie het plannen van je vakantie in crisistijd


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Wat doe jij het liefst tijdens je uitjes in Rotterdam?

Laat je het mij weten in de comments?

 

Gerelateerde posts: