3x wat ik het mooiste vind aan reizen met kinderen

mooiste-aan-reizen-kinderen.jpg

Het mooiste aan reizen met kinderen

Soms vraagt men mij wat ik het aller bijzonderste vind aan reizen met kinderen. Het blijft dan lang stil. Niet omdat ik het niet weet maar omdat ik simpelweg niet één ding kan noemen. Je zou mij beter kunnen vragen wat ik niet leuk vind aan reizen met kinderen. Niets zeg ik dan waarschijnlijk.

Oké, dat is ook niet helemaal waar want aan het inpakken van de koffers heb ik best wel een hekel. En het vliegen vind ik eigenlijk ook niet zo tof. Maar verder, verder is het ‘t mooiste in mijn leven; reizen of op vakantie gaan met het gezin.

Collect moments

Not things

Deze quote vat precies samen waarom ik reizen en op vakantie gaan met mijn gezin zo waardevol vind. Je verzamelt herinneringen. Spullen kan je kwijt raken of kunnen stuk gaan. Herinneringen zijn voor eeuwig van jou. Als je hier en daar wat vastlegt natuurlijk, want er komt een dag dat we ons de meeste simpele dingen moeilijker zullen gaan herinneren.

Ik schreef al eerder een artikel over 5 dingen die ik geleerd heb van reizen met kinderen. In dit artikel vertel ik je wat ik het mooiste vind aan reizen met kinderen.

#1 Reizen, het mooiste cadeau dat je je kinderen kan geven

Ik heb het vaker gezegd en ik blijf het zeggen. Reizen, vakanties, de wereld zien is wat je vormt als mens.

So much of

who we are

Is where we have been

>> If you like this post, you’ll love: zo maak je de vakantie leuk voor ‘t hele gezin

Als je reist verrijk je je blik. Er is in mijn ogen geen betere leerschool dan de wereld. Andere mensen, culturen, talen leren kennen. Je groeit er van. Niet letterlijk natuurlijk. Mijn mooiste herinneringen uit mijn jeugd zijn de herinneringen aan de vakanties en reizen die ik maakte met mijn moeder. Zelfs van de reizen die ik als kind minder kon waarderen, zoals de reis naar Bangladesh toen ik 11 was, heb ik (misschien juist) zoveel geleerd.

vakantie-met-kinderen-santo-antao

>> If you like this post, you’ll love: Quality time met je partner tijdens je gezinsvakantie

#2 Onverdeelde aandacht voor je kinderen

Thuis moet je van alles maar als je op reis bent met je kinderen hoef je helemaal niets. Vijf spelletjes op een dag doen: geen probleem. Drie boekjes voor het slapen gaan: kan gewoon. Non stop zandkastelen bouwen, stenen zoeken en knuffelen: Yes. Op vakantie kan je jouw gezin de onverdeelde aandacht geven die ze zo verdienen. En die je ze eigenlijk elke dag zou willen geven.

#3 Je maakt overal vrienden

Voor mij geen vakantie met kinderen (of zonder kids) zonder contact te leggen met locals. Ik hou er van. Het doet iets met mijn ziel. Informatie uit wisselen met iemand die totaal ergens anders woont dan jij. Die een andere taal spreekt. Soms praat je met handen en voeten maar communiceren is altijd mogelijk. En hoe tof is het om te weten dat je overal ter wereld vrienden hebt wonen?

Tijdens de vakantie op Kaapverdië hebben we vrienden voor het leven gemaakt. Niet alleen wij als volwassenen maar ook de kids. En vriendjes voor de vakantie werden ook gemaakt. Ze zochten krabbetjes en voetbalden met straatkinderen. Vriendschap kent geen afkomst, ras, geloof of milieu. Nergens ervaren kinderen dat meer dan op reis.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie dingen aan het reizen of op vakantie gaan met je gezin met kinderen. Maar deze drie punten zijn toch wel de mooiste voor mij.

>> If you like this post, you’ll love: zo wil je je vakantie als nieuwe ouder niet doorbrengen


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

En jij? Wat vind jij het mooist aan reizen met je kinderen?

Ik ben benieuwd, deel je het met mij in de comments?

 

Gerelateerde posts: