Quality time tijdens je vakantie met kinderen

quality-time-tijdens-vakantie-kinderen.jpg

Quality Time tijdens je vakantie met kinderen

Quality time met je geliefde tijdens je vakantie met kinderen. Kan dat eigenlijk wel? Want als je vier kinderen hebt om op te letten en leuke dingen mee te doen, hoe kom je dan aan tijd voor elkaar toe? Even een moment voor alleen jou en je love. Het lijkt misschien onmogelijk, om quality time te hebben tijdens je vakantie met kinderen. Maar dat is het niet. Ik vertel je op welke manieren ik quality time mogelijk maak tijdens onze familievakanties. Je zal versteld staan van hoe simpel het eigenlijk is.

Voordat ik je mijn .. manieren ga vertellen om quaility time tijdens je vakantie met kinderen mogelijk te maken wil ik eerst iets anders met je delen. Als moeder en waarschijnlijk ook als vader ben jij blij als je kids blij zijn. Toch? Het scheelt een hoop strijd, boze gezichten en gejengel als je activiteiten op vakantie uitkiest die de kinderen leuk vinden. Je bent op va vakantie en hebt geen zin in Gedoe. Zoals je thuis wel eens Gedoe hebt over wat voor kleding er wel of niet aangetrokken moet worden. Dat de vaatwasser alwéer uitgeruimd moet worden en “oooh neeeeeeee” eten we vandaag ook geen pizza. Vakantie hoort zoveel mogelijk Gedoe Vrij te zijn.

En daarom zit je misschien wel meer aan de rand van het zwembad dan je zou willen. Of sta je elke avond 1,5 uur te kijken naar slecht entertainment in het hotel of op de camping. Geef je veel te veel geld uit aan die bungee trampolines of carrousels die na 2 minuten afgelopen zijn. Tegen tijd dat je denkt: nu gaan we iets doen wat ik ook leuk vind, zijn je kids moe en verveeld want alles wat zij op de planning hadden staan is al gedaan. “ Kunnen we nu naar het hotel mam, dan kan ik nog even gamen want dat had je beloofd.”

Natuurlijk zijn wij happy als we zien dat onze kinderen het fijn hebben op vakantie. Maar wij zijn er ook nog toch? Kies daarom voornamelijk activiteiten uit die jij ook leuk vind. Dan zijn niet alleen de kinderen blij maar zijn jij en je lief ook content. En laat dát nou het uitgangspunt zijn van mijn .. manieren om quality time tijdens je vakantie met kinderen te kunnen hebben.

>> If you like this post, you’ll love: Zo stel je een reisschema samen

vakantie-met-kinderen.jpg

Manieren om quality time in te squeezen tijdens je vakantie met kinderen

Dus, je hebt er voor gezorgd dat er voornamelijk activiteiten worden gedaan die iedereen leuk vindt. Check. Dan vertel ik je nu hoe je tijdens die momenten quality time inbouwt. Voor jou en je liefde.

  • Kies een geschikt restaurant uit

Niets is zo stressy als uit eten gaan in een restaurant dat niet geschikt is voor kinderen. Tegelijkertijd vind ikzelf niets zo stressy als uit eten gaan in een restaurant dat eigenlijk alleen maar geschikt is voor kinderen. You know what I mean? Van die restaurants waar de kinderen je om de oren vliegen evenals de appelmoes en patat.

Kies dus een restaurant uit waar kinderen welkom zijn maar we ze de boel niet overnemen. Helemaal ideaal is het als er een speeltuin aan het restaurant zit. Of een veilig stuk strand waar je kids niet meteen de zee in kunnen rennen en je vanuit het restaurant direct en goed zicht hebt op je kinderen. Is iedereen uitgegeten, dan kunnen de kids lekker gaan spelen en kunnen jullie nog een half uurtje natafelen met zijn tweetjes. Ben je op vakantie met een kleine baby, neem dan een kinderwagen mee of draagdoek zodat je je kindje kan slapen tijdens jullie na-tafel momentje.

  • Take a break

Plan een of meerdere breaks in per dag. Als je met kleine kinderen op vakantie bent doe je dit waarschijnlijk al automatisch. Omdat ze een middagdutje moeten doen of omdat het te heet is in de zon. Maar ook als je kids niet meer zo klein zijn dat ze ‘s middags moeten slapen kan het fijn zijn om even tot rust te komen in je accommodatie. Laat je kinderen ook echt even rust nemen door bijvoorbeeld op bed te gaan liggen, een boek te lezen of even te gamen op de tablet. In die tijd kunnen jij en je partner prima even wat tijd samen doorbrengen. Drink een drankje op het terras of balkon van je accommodatie of ga samen even liggen.

  • Geniet samen

Samen genieten, als dat geen quality time is! Geniet van de momenten waarop de kinderen lief met elkaar spelen in de speeltuin en jullie samen toekijken vanaf een bankje. Geniet van de momenten waarop jullie aan het zwemmen zijn met de kids. Van de busritten, de uitzichten en de zonsondergangen. Van de ijsjes, de zorgeloze ochtenden en de geur van vers brood bij de plaatselijke bakker. It’s that simple.

  • accommodatie met een kidsclub

Voor mij persoonlijk is quality time tijdens mijn vakantie met kinderen nooit dé reden om een accommodatie met kidsclub te boeken. Maar een kidsclub kan wel uitkomst bieden. Gaan jouw kinderen tijdens de gezinsvakantie graag naar een kidsclub waar ze allerlei leuke spelletjes doen en contact leggen met andere kinderen, mooi meegenomen toch. In dat uurtje kunnen jij en je lief even samen wat doen.

In dit artikel vertelde ik je hoe ik geniet van quality time tijdens de vakantie met kinderen. En hoe ik die tijd tot quality time maak. Zoals je ziet zit het ‘m niet in het inhuren van een babysitter en samen met je love de bloemetjes buiten zetten tijdens je gezinsvakantie. Maar in het vinden van kleine momenten waarvan je even samen kan genieten. Terwijl je kinderen dicht bij je in de buurt zijn. De mooie waardevolle momenten van geluk creëer je zelf en het creëren van quality time tijdens je vakantie met kinderen kan daar onderdeel van zijn. Het is hoe je er zelf naar kijkt.

>> If you like this post, you’ll love: Maak een reisbudget voordat je op vakantie gaat


 
esmee.textbox.backgroun.white.jpg

hoe maak jij tijd voor quality time

Deel het in de comments!

 

Related Posts: