6 kindvriendelijke bestemmingen voor je zonvakantie in oktober

corey-agopian-5y4ljzRrDFA-unsplash.jpg

6 kindvriendelijke bestemmingen voor je zonvakantie in oktober

Getver, verheug je je al bijna een jaar op je vakantie met kinderen komende zomer, is het niet zeker of die wel door kan gaan. Of misschien had je wel een gezinsvakantie voor de meivakantie geboekt en heb je die moeten annuleren vanwege de Corona crisis. Natuurlijk is onze gezondheid het allerbelangrijkst maar balen dat je welverdiende en langverwachte vakantie (misschien) niet door kan gaan is het wel. On a positive note: hoe fijn is het om vooruit te kunnen kijken. En alvast op zoek te gaan naar een bestemming voor je vakantie met kinderen in de herfst. Ik zocht alvast 6 kindvriendelijke bestemmingen voor je zonvakantie in oktober voor je uit om komende herfst met heel het gezin naar toe te reizen. Droom je mee?

  • Bestemming 1: Kaapverdië

Met stip op nummer 1 staat Kaapverdië. De archipel voor de kust van Senegal telt 9 bewoonde eilanden waar het vrijwel altijd lekker weer is. Door de passaatwind die bijna constant waait blijven de temperaturen dragelijk, ook als het kwik flink oploopt. Ik adviseer je om met je gezin naar São Vicente te reizen en ook een bezoek te brengen aan Santo Antão. Laat de grote resorts op eiland Sal links liggen. En ga op zoek nara het nog authentieke Cabo Verde. Deze zeven dingen moet je weten voordat je naar Kaapverdië op vakantie gaat met kinderen.

  • Bestemming 2: Marokko

Wist je dat één van de beste maanden om naar Marokko op vakantie te gaan met kinderen oktober is? De temperatuur ligt dan landelijk zo rond de 25 graden. Marokko wordt een steeds populairdere bestemming om juist ook met kinderen heen te gaan. Door de veelzijdigheid van het land is Marokko geschikt voor iedereen. En door de kindvriendelijke bevolking een super bestemming om met de volgende gezinsvakantie naar toe te gaan. Localherotravel biedt budget reizen aan in Marokko, waaronder een reis speciaal voor families.

  • Bestemming 3: Menorca

Menorca wordt ook wel het buggyeiland van de Balearen genoemd. Omdat het er zo geschikt is voor kinderen. Aan de ene kant van het eiland vind je brede zandstranden terwijl je aan de andere kant vooral kleine baaitjes hebt. In oktober is de gemiddelde temperatuur minimaal 20 graden. Niet super zonnig maar het zeewater is dan nog wel rond de 25 graden. Met een strakke blauwe lucht en een schijnende zon kan je nog prima een duik nemen. Is het weer wat minder stralend dan zijn er genoeg prachtige steden om tijdens je vakantie met kinderen te bezoeken. Zoek je goed, dan kan je voor een redelijk budgetprijsje een heerlijke week vertoeven met je gezin op Menorca. Zoals bij Nure Cel Blau. Heb je meer te besteden, dan beleef je de familievakantie van je leven bij Royal Son Bou Family Club.

  • Bestemming 4: Monte Gordo, Algarve

Monte Gordo ligt zo ongeveer in het meest zuidelijk deel van de Algarve. En is een top bestemming voor een vakantie met kinderen. Monte Gordo heeft een prachtig breed zandstrand en een klein centrum. Vanuit Monte Gordo maak je meerdere leuke uitstapjes naar bijvoorbeeld: Loulé, Faro en Tavira. Ook kan je even de grens met Spanje over en het stadje Ayamonte bezoeken. Wij hebben een heel fijn verblijf gehad bij Vasco da Gama. Nette, ruime gezinsappartementen direct aan het strand gelegen, mét eigen tuin en dakterras.

>> If you like this post, you’ll love: Travelguide Amsterdam Zuidoost

sicilie-zonvakantie-oktober.jpg
  • Bestemming 5: Sicilië

Wat een prachtig eiland is Sicilië. Zo ontzettend het bezoeken waard. Ook in de herfst schijnt de zon er nog volop en is het zeewater prima van temperatuur om in te zwemmen. Kies één plek als uitvalsbasis en maak dagtrapjes met de trein of auto. Of huur een auto en rijdt het eiland rond. Neem hiervoor wel de tijd want ondanks dat de afstanden kort zijn, neemt het veel tijd om van A naar B te komen. Mede door de slechte wegen en kronkel-weggetjes. Wij verbleven met heel veel plezier drie weken op Sicilië. Ik schreef een Travelguide om je alle informatie te geven die je nodig hebt als je met je gezin op reis wil naar Sicilië.

  • Bestemming 6: Gran Canaria

De Canarische eilanden zijn een perfecte keuze voor je zonvakantie met kinderen in oktober. Het weer is nog uitstekend, de zee niet te koud en er is genoeg te zien. Huur en auto en verken het eiland. Sla de hoofdstad Las Palmas niet over. Geniet van de architectuur en de vele fijne koffietentjes. Gran Canaria is een heel kindvriendelijk eiland. Op bijna elke hoek vind je wel een speeltuintje waar je kleintjes kunnen spelen. Als het kan, boek dan een accommodatie in Maspalomas. Maspalomas is een stuk minder druk dan Playa del Ingles en je hebt er geweldige zandduinen. Goed voor uren speelvermaak én uren haren wassen (als je kindjes met krullen hebt weet je wat ik bedoel).

Op deze 6 kindvriendelijke bestemmingen voor je zonvakantie in oktober beleef je zonder twijfel een geweldige tijd. Of je nou voor Afrika kiest of Binnen Europa blijft. Alle bestemmingen zijn zon zeker en kindvriendelijk. Boek op tijd en zoek goed naar voordelige tickets, de perfecte gezinsaccommodatie of pakketreis-aanbiedingen, dan zal je zien dat ook jij met een groot gezin en een modaal inkomen voor een leuke prijs op vakantie kan.

>> If you like this post, you’ll love: Jetlag tips voor kinderen


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Waar zou jij graag heen willen in de herfst?

Ik ben benieuwd naar jouw bestemming!

 

Gerelateerde posts: