Royal Son Bou Familyclub

son bou blog.png

Royal Son Bou Family Club

Royal Son Bou Family Club Menorca, de plek waar kinderdromen werkelijkheid worden: in deze royal Son Bou Family Club Menorca Review, vertel ik je alles dat je wil weten over deze family club op Menorca. Een tipje van de sluier kan ik alvast voor je oplichten, het is er heerlijk. Nu de dagen gelukkig al weer wat langer worden maar de winter toch nog best lang duurt, stemt niets mij zo gelukkig als het fantaseren over een zonvakantie. Ik stel mij voor hoe de zon -naar binnen schijnend door het raam- ons ' s ochtends wekt en hoe we tijdens het ontbijt, met goede koffie en vers fruit plannen maken voor de dag. Net zoals we deden toen we twee heerlijke weken doorbrachten bij Royal Son Bou Family Club Menorca. Mag het elke dag vakantie zijn?

Vorig jaar zomer hebben wij twee weken vakantie gevierd bij de Royal Son Bou Family Club op Menorca, het kleinere, rustigere zusje van Mallorca en Ibiza dat ook wel bekend staat als het meest kindvriendelijke eiland van de Balearen. Of als het buggy-eiland. Omdat de echte feestgangers er wegblijven is het voor jou, ouder met kleinere kinderen een waar paradijs. 

De stranden zijn adembenemend, de locals zijn over het algemeen gastvrij en gek op kinderen, net zoals in Malaga . Met Mahón ( of Mao) als  prachtige hoofdstad en Cuitadella als eveneens erg mooie tweede stad en genoeg schilderachtige kleinere stadjes is er genoeg te beleven op Menorca. Onze ervaring op dit eiland was zo'n goede dat we er graag nog eens terug gaan.

>> If you like this post, you’ll love: Travelguide Sicilië

son bou strand.png

Royal Son Bou Family Club Menorca, Review

Gelegen in het kleine dorpje Son Bou en van het strand gescheiden door slechts één weg ligt the Royal Son Bou Family Club, Menorca. Een paradijs voor kinderen én ouders die echt even helemaal willen bijkomen. Bij Royal Son nou hoef je namelijk helemaal niets. Alleen maar te genieten van de mensen met wie je weg bent, de stralende zon en het heerlijke eten. 

  • Het hotel is erg mooi aangelegd. Geen torenhoge flats maar laagbouw van drie lagen in de  typisch Menorcaanse stijl. Elke accommodatie beschikt over een veranda of een balkon zodat je ' s avonds nog lekker buiten kan zitten en als je zeezicht hebt kan genieten van de spectaculaire zonsondergangen.

Royal Son Bou is een zeer kindvriendelijk hotel, all inclusieve of half pension te boeken en beschikt over de volgende faciliteiten:

  • Zwembad

Een mooi, ruim zwembad met genoeg ligstoelen. Er zijn wel wat mensen die ' s ochtends vroeg meteen al hun handdoekje neerleggen om een stoel te claimen maar dat is in dit hotel niet de norm. Het zwembad loopt op qua diepte, er is een gedeelte waar de allerkleinsten in kunnen spelen met enkellaag water.

  • Speciaal kinderbad

Dit kinderbad heeft uitzicht op het strand van Son Bou. De kinders kunnen hier heerlijk spelen in ondiep water, tot maximaal 60 cm diep. Er is een piratenboot met twee kleine glijbanen.

 
esmee.opt-in.banner.W.TEXT.png
 
  • Kikoland

De droom van elk kind en het thuis van de Royal Son Bou Family Club Menorca mascottes: Kiko, Cuqui en Hooky. Een eend, een nijlpaard, een piraat. Hier kunnen de kids onder leiding van de animators allerlei activiteiten doen. Er is een twee-wekelijks programma zodat er genoeg afwisseling is als je er twee weken blijft, zoals wij. 

Voor de allerkleinsten is er een speciale baby-club met een speelruimte afgeschermd van de ruimte voor de groteren. De activiteiten die worden aangeboden zijn verdeeld in: babyclub (0-2)  miniclub (3-5) , kidsclub (6-9) en tennisclub (10-14). 

Er is werkelijk van alles te doen. Dansspelletjes, schuimparty, voetbal, volleybal, knutselen en ga zo maar door. Favoriet bij mijn oudste was de Royalclub, een supercool honk waar gepingpongd, gedart en gegamed kan worden.

Naast de activiteiten in Kikoland worden er vanuit Kikoland ook uitstapjes georganiseerd waar je samen met je mini aan kan deelnemen. Zo kan je de bergen in naar Trogoland of een rondje rijden op pony's.

  • Goede all inclusive keuken bij Royal Son Bou

Wij vonden de keuken echt heel goed. Elke avond een andere samenstelling en vers bereidde producten. Denk aan verse vis, schaaldieren en zeevruchten van de grill. Vlees van de grill en vers gemaakte pasta en risotto. Elke avond een special en authentiek Menorcaanse gerechten. Yum.

Voor een ijsje of een iced-koffie en allerlei andere (alcoholische) versnaperingen kan je aan de poolbar terecht.

  • Animatie

Elke avond is er de welbekende kinderdisco en toen wij er waren op vrijdag een optocht. De lokale brassband komt je trommelvlies kapot trommelen en samen met de mascottes maak je een rondje om het hotel om daarna de grande finale te aanschouwen op het podium.

Voor de volwassenen zijn er elke avond shows waarvan er een aantal wel leuk zijn maar de meeste toch een beetje mwah. Gelukkig verschillen smaken en waar de een er van houdt om vooral op het resort te blijven gaat de ander en graag op uit.

>> If you like this post, you’ll love: Alles wat je moet weten over reizen met een groot gezin

paardjes son bou.png

Is Royal Son Bou Family Club Menorca een aanrader voor grote gezinnen?

Ik vind van wel. Wij hebben er een heel fijne vakantie gehad. De accommodaties zijn niet heel modern maar alles doet het en het is schoon. Wij verbleven er op basis van all-inclusive  wat ik erg makkelijk vond. Mijn allerkleinste was toen net één jaar geworden en ik vond het zo fijn om even helemaal nergens over na te hoeven denken. De kwaliteit van het eten is goed en het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam.

 De Royal Son Bou familyclub Menorca  heeft vier sterren en er vakantie vieren is niet goedkoop. In het laagseizoen zijn de prijzen wat gunstiger. In het hoogseizoen mag je er flink wat voor neerleggen. Ik vond het elke euro waard. Via D-reizen boekte ik onze vakantie maar je kan ook via de website van Royal Son Bou boeken.

Het dorpje Son Bou is erg klein en op wat winkeltjes en café's na is er niet veel te beleven. Het eiland heeft daarentegen wel veel te beiden zoals ik in het begin al zei. Huur een auto en verken het eiland. Menorca is zo ontzettend mooi en na een een dag op stap te zijn geweest voelt Royal Son Bou Family club als thuis komen in een warm bad.

>> If you like this post, you’ll love: 5x het vakantiegevoel langer vasthouden

 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Wat voor soort vakantie heeft jouw voorkeur?

 
 

Related Posts: