Vakantie met baby en peuter | 6 lessen die ik leerde

op-vakantie-met-baby.jpg

Vakantie met baby en peuter| 6 lessen die ik leerde

Op vakantie met een baby is een uitdaging als je een net mama bent geworden. Op vakantie met baby én peuter is next level. I tell ya. De eerste keer dat we op vakantie gingen met een peuter en een baby bewees dat we nog veel te leren hadden. Ik dacht namelijk dat het echt geen verschil zou maken; 1 of twee kleine kinderen mee op vakantie. Nou daar ben ik van terug gekomen.

Inmiddels, draai ik mijn hand niet meer om voor op vakantie gaan met meerdere kinderen. Als bereisde moeder van vier heb ik inmiddels koffers vol ervaring als het gaat om vakantie en reizen met kinderen. Maar als ik toen, als kersverse moeder van een peuter en een baby wist wat ik nu weet, dan was de eerste vakantie met baby en peuter een stuk soepeler verlopen. In dit artikel deel ik 6 lessen die ik leerde van de vakantie met baby en peuter.

1. Leer eerst je baby kennen

De allereerste vakantie met baby deed ik pas toen hij elf maanden was. Het moederschap was nieuw voor mij en op vakantie gaan met een baby zou ook iets totaal nieuws zijn. Wat ook meespeelde was dat mijn firstborn geen makkelijke slaper was. Ik speelde op safe en wilde eerst aan het moederschap wennen en mijn baby beter leren kennen voordat we op vakantie zouden gaan met hem.

De tweede vakantie met baby én peuter deed ik toen mijn tweede twee maanden was. Ik kende het klappen van de zweep al wat beter en merkte al gauw dat mijn tweede kindje super relaxed was. Die kon je overal mee naar toe op sleeptouw nemen, hij vond alles wel best.

Leer eerst je baby kennen! Men kan wel zeggen dat je je baby de eerste maanden overal zo makkelijk mee naar toe kan nemen omdat ze dan nog veel slapen en het hen niet uitmaakt waar je hen mee naar toe neemt. Maar dat hangt helemaal van je kindje af. Misschien huilt jouw baby wel de hele dag ( hallo reflux) of gaat ie heel moeilijk slapen. Met een baby op vakantie gaan die niet lekker in zijn vel zit én ook nog eens de zorg hebben over een peuter, gaat je geen relaxte vakantie brengen.

2. Go with the flow & wees flexibel

De eerste vakantie als nieuwe ouders was niet bepaald hoe ik ‘m mij had voorgesteld. Ik hield krampachtig vast aan alle regeltjes van thuis en kon daardoor niet volop genieten van het fijne vakantiegevoel. Go with the flow, plan een beetje maar stamp niet alles potdicht. Staat vandaag een bezoek aan een historische stad op de planning maar is je peuter niet te genieten: sla die historische stad eventjes over en geniet van een rustig dagje aan het strand, meer of zwembad.

3. Alles duurt langer

Een kind kost als tijd, hoe veel meer tijd kunnen twee kinderen je kosten? Veel. Alleen al aan het klaarmaken van je baby en je peuter ben je behoorlijk wat tijd kwijt. Wat dacht je van het inpakken van de tassen voor onderweg: luiers, zalfjes, hapjes, extra setje kleding voor je peuter en ga zo nog maar even door. En dan moet je jezelf ook nog gedoucht en aangekleed zien te krijgen. Klinkt leuk hè, vakantie met baby en peuter.

travel-light-handbag.jpg

>> If you like this post, you’ll love: 17 airport Haks die je wil weten

4. Travel light

Met zo min mogelijk koffers reizen is nog nooit zo belangrijk geweest. Aan reizen met twee kleine kinderen heb je je handen vol. Letterlijk en figuurlijk. Je hebt echt geen zin om ook nog eens vier koffers, handbagage en buggy's mee te slepen. Travel light my love, travel light.

5. Kies een kindvriendelijke bestemming

Met een kindvriendelijke bestemming bedoel ik twee dingen:

  • Een bestemming waar kinderen welkom zijn en waar het veilig is

  • Een bestemming waar er voor kinderen genoeg te doen is

En hoewel je baby nog niet in een draaimolen hoeft en ook nog niet van de peuter glijbaan in het zwembad gaat is het wel fijn om een bestemming te hebben waar je peuter zich goed kan vermaken. Dat hoeft niet een hotel met waterpark te zijn ( tenzij je dat geweldig vindt natuurlijk, dan be my guest) maar wel een plek waar je peuter uit de voeten kan. Een zwembad in de buurt is altijd prettig. Een bestemming met gratis speeltuintjes op straat, kindvriendelijke restaurants in de omgeving en droog weer zodat je er lekker veel op uit kunt met het grut.

6. Boek een kindvriendelijke accommodatie

Als je op vakantie gaat met baby en peuter zal je behoorlijk wat tijd in je accommodatie doorbrengen. Een fijne, kindvriendelijke en ruime accommodatie is aan te raden. Als je je kont er niet kan keren en het niet schoon is, gaat de kwaliteit van je vakantie achteruit. En hoogstwaarschijnlijk dus ook jouw mood en die. van de kinderen. Een prettige accommodatie hoeft niet persé veel geld te kosten. Lees hoe jij de perfecte gezinsaccommodatie kan vinden.

>> If you like this post, you’ll love: 5 lessen die ik leerde van de vakanties met mijn kids

*Bonus les: Geniet

Vergeet niet tijdens al het georganiseer, gesjouw en geregel te genieten van de tijd die je door kan brengen op vakantie met je gezin. These are the days en ze komen nooit meer in dezelfde hoedanigheid terug.

Dit waren de 6 lessen die ik leerde van op vakantie gaan met baby en een peuter. Lessen die ik niet had willen missen maar waarvan het toch handig was geweest als ik ze van te voren had geweten. Hopelijk helpen mijn inzichten jou tijdens je vakantie met baby of je vakantie met je peuter. En waarschijnlijk helemaal als je op vakantie gaat met baby en peuter. Geniet er vooral van, time flies.


esmee.textbox.backgroun.white.png

Wat heb jij geleerd van je vakanties met baby een peuter?


Gerelateerde posts: