6 x Uitje in Friesland

uitje-friesland.jpg

6 x uitje in Friesland

Friesland, hartstikke Nederlands en toch zo anders. De Friezen zijn niet voor niets zo trots op hun Friesland. Het is namelijk echt een pareltje. De mix van cultuur, kust en pittoreske dorpjes maken het een ideale vakantie bestemming voor een vakantie in eigen land. Maar ook voor een weekendje weg met kinderen is Friesland een top bestemming. Ik heb de leukste uitjes in Friesland voor je op een rijtje gezet.

#1 Stavoren

Staveren, zo heette Stavoren eerst. Het was de eerste Nederlandse gemeenschap die stadsrechten kreeg. De schilderachtige haven van Stavoren alleen al is een bezoek waard. De gekleurde huisjes aan het water doen je geloven dat je niet uitjes in Friesland aan het maken bent maar in Kopenhagen. Dat maakt dit uitje in Friesland dubbel zo leuk.

#2 Elf Fonteinen route

De Elf Fonteinen Route is een super uitgangspunt voor een roadtrip door Friesland. Een soort Elf steden tocht maar dan zonder schaatsen en met fonteinen. De Elf fonteinen die je tegenkomt op de route zijn kunstwerken op zich en het leuke ervan is dat je op deze kindvriendelijke manier ook meer te weten komt over de elf Friese steden.Voor een uitje in Friesland van één dag misschien net iets te kort maar ideaal voor een weekend weg met kinderen.

Dokkum-friesland.jpg

#3 Vaar in een Venetiaanse gondel over de Grachten

Vaar in Venetiaanse stijl door de grachten van Leeuwarden. Bij Gondola tours boek je een echte Venetiaanse Gondel mét gondelier en waan je je even in Venetië. Voor 18,50,- p.p heb je één van de zes plekjes in de gondel. Liever privé genieten? Dat kan voor 60,- voor twee personen. Voor elke extra persoon betaal je 10.-

>> If you like this post, you’ll love: dagje Dodrecht met kinderen

#4 Streetart Leeuwarden

Streetart organisatie liet grote muren in Leeuwarden omtoveren tot prachtige streetart werken. Zowel nationale als internationale kunstenaars maakte verschillende streetart. Via Writers Block boek je een streetart tour die je langs alle street art van de stad leidt.

#5 Wandelen met kids

In Friesland kan je heerlijk wandelen met kinderen. Ik vind het altijd fijn om culturele uitjes in Friesland te combineren met in de natuur zijn. Kunnen de kids lekker uitrazen en de ouder (s) even bijkomen. Staatsbosbeheer heeft vier wandelingen onder de 3 kilometer samengesteld, precies goed voor een wandeling met kinderen.

#6 Woudagemaal Lemmer

Wist je dat het Ir. D.F. Woudegemaal het grootste nog functionerende stoomgemaal is van de wereld. En dat het daarom de werelderfgoed lijst van Unesco staat? Ontdek tijdens dit uitje in Friesland alles over de werking van het oude stoomgemaal van vroeger en nu.

In dit artikel zette ik de 6 leukste uitjes in Friesland voor je op een rijtje. Uitjes die leuk zijn om te maken met kinderen of heel het gezin. Er zit voor ieder wat wils tussen. Gegarandeerd fijne dagen in Friesland met deze leuke uitjes.

>> If you like this post, you’ll love: vakantie in eigen land met kinderen


esmee.textbox.backgroun.white.png

Naar welke provincie wil jij nog eens met je kids?

Let me know in de comments


Gerelateerde posts: