8 manieren om geld te besparen op je gezinsvakantie

fabian-blank-pElSkGRA2NU-unsplash.jpg

8 Manieren om geld te besparen op je gezinsvakantie

Reizen of op vakantie gaan met een groot gezin is een vrij dure hobby. Als je net zoals ik een modaal inkomen en een groot gezin hebt weet je wat ik bedoel. Het kost gewoon Veel Geld. Natuurlijk kan je het zo gek ( en kostbaar) maken als je zelf wil. Maar hoe je het ook draait of keert op vakantie gaan naar het buitenland met een gezin met vier kinderen is elke keer weer een rib uit mijn lijf.

Weerhoudt dit mij ervan om op vakantie te gaan? Welnee. Ben ik altijd op zoek naar manieren om te kunnen besparen op de uitgave voor of tijdens de reis of vakantie met kinderen? Zeker. Gelukkig heb ik , als moeder van vier, inmiddels heel wat reiservaring. Ik weet waarop je super makkelijk kan besparen zodat je tijdens de kindervakantie meer overhoudt om te besteden aan lekker uit eten gaan of sight seeing.

In dit artikel deel ik 8 manieren om geld te besparen voor je gezinsvakantie. Ik zeg wel gezinsvakantie maar eigenlijk zijn deze tips van toepassing op alle soorten vakanties. Klaar om te besparen?

>> If you like this post, you’ll love: Uitjes in Amsterdam voor het hele gezin

1. Reis in het laagseizoen

Als je op vakantie gaat met (alleen een) baby hoef je wat betreft de kids nog geen rekening te houden met reisseizoenen. Op het moment dat je kinderen leerplichtig zijn is het gedaan met de goedkope reisjes. Op vakantie gaan met kinderen in de kerst en zomervakantie is nou eenmaal een stuk prijziger dan als je het hoogseizoen kan vermijden. Maar wist je dat je in de herfstvakantie en de meivakantie flink kan besparen op je reis in vergelijking met de zomervakantie? Het is het uitzoeken waard.

Binnen Europa zijn er genoeg bestemming die zowel in de herfst als in de lente al heerlijke temperaturen hebben. Deze bestemmingen zijn in de herfstvakantie zonzeker.

2. Neem je eigen baby & peuter benodigdheden mee

Op vakantie gaan met een baby is best een geregel. Ga je met een peuter op vakantie dan hoef je al iets minder te organiseren dan wanneer je met een baby reist. Je bespaart enorm veel geld door je eigen baby en peuter benodigdheden mee te nemen. Een autostoeltje neem je bij veel luchtvaartmaatschappijen gratis mee, net zoals je kinderwagen en buggy. Tel uit je winst. Lees meer over reizen met een baby en wat je allemaal mee moet nemen.

Ga je met de auto op vakantie met kinderen en huur je een vakantiehuis ook dan kan je geld besparen door zelf een campingbedje etc. mee te nemen

3. Vraag een lift naar het vliegveld

Kijk je vrienden en familie lief aan en vraag of zij jou en jouw gezin willen afzetten op de luchthaven. Zo houd je het geld dat je anders kwijt zou zijn aan een taxi of parkeerplaats in je eigen zak.

4. Reserveer vooraf een parkeerplaats op het vliegveld

Geen lift kunnen regelen? Vooraf een parkeerplaats reserveren die net buiten de luchthaven ligt is voordeliger dan op de bonnefooi parkeren in de drukke en dure parkeergarages op het vliegveld. Er zijn rondom Schiphol tal van parkeerplaatsen met shuttle service die je zo bij de vertrekhal afzet.

>> If you like this post, you’ll love: Airport hacks die je wíl weten

8-manieren-geld-besparen.jpg

5. Kies voor een auto rondreis

Reizen met een groot gezin wordt al snel een stuk voordeliger als je met de auto op vakantie gaat. Maak de reis naar je eindbestemming toe al onderdeel van je vakantie. Bezoek stadjes en dorpjes op de route en overnacht in steden of gebieden die jullie toch al graag zouden zien. Nog een voordeel van reizen met de auto : op de plaats van bestemming heb je je vervoersmiddel bij de hand. Een familiewagen voor 6 a 7 personen huren op vakantie is een heel grote uitgave. Dat geld hou je mooi in je zak.

6. Bezoek minder toeristische landen

Kroatië is prachtig maar buurland Montenegro doet niet voor haar onder. Inmiddels hebben veel mensen Montenegro ontdekt maar het land is nog steeds minder druk bezocht dan Kroatië. Hetzelfde geld voor landen als Bulgarije en Roemenië. Nog lang niet zo toeristisch als andere Europese bestemmingen en daardoor een stuk voordeliger om naar toe op vakantie te gaan met je kinderen.

7. Verblijf in de minder populaire steden

Iedereen weet dat je in Amsterdam de hoofdprijs betaald voor een nachtje in een Hotel. Het is immers de hoofdstad en razend populair onder dagjes mensen en buitenlandse toeristen. Dat zorgt ervoor dat de prijzen in dit soort populaire steden vaak hoger liggen dan in de 2e of 3e populairste steden. Exact hetzelfde werkt het in het vakantieland van jouw keuze. Kies bijvoorbeeld voor Lyon in plaats van Parijs en Florence of Napels in plaats van Rome.

8. Check de prijzen op je bestemming van te voren

Hoe vervelend is het om er achter te komen dat je veel te veel hebt betaald voor een taxi vanaf de luchthaven naar je accommodatie? Ik heb het meerdere keren meegemaakt in steden als Barcelona en ik voelde mij echt opgelicht. Geen fijn gevoel zo aan het begin van je vakantie. Door vooraf te weten wat gangbare prijzen zijn voorkom je dat je te veel betaald. En weet je hoeveel geld je nodig hebt om de vakantie te kunnen vieren die bij jou past. Een reisbudget plan helpt je dit in kaart te brengen.

Dit waren de 8 manieren om geld te besparen op je gezinsvakantie die mij elke weer helpen. Ik hoop dat ze je helpen hier en daar geld te besparen op je volgende vakantie met kinderen. Of nu reist met een baby, je gezin of reist met alleen je kinderen. Geld besparen kan altijd en geeft je de mogelijkheid extra zakgeld te hebben om uit te geven op je vakantiebestemming. Of om in een potje te stoppen voor je volgende vakantie met kinderen.


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Hoe bespaar jij geld op je gezinsvakantie?

Laat het mij weten in de comments