Streetart Rotterdam | Toffe Streetart tour met kids

Rotterdam-streetart-witthedewithhof.jpg

Streetart Rotterdam

Streetart Rotterdam, zeg je streetart dan zeg je Rotterdam. Rotterdam is misschien wel het walhalla voor streetart liefhebbers. Heel de stad hangt vol met kunstwerken. Op de meest onverwachte plekken kom je streetart tegen in Rotterdam. Het leuke van streetart is dat het je blijft verrassen, vind ik. Wat er vandaag is kan er over een jaar niet meer zijn. En wat er gisteren nog niet was aan streetart kan er morgen wel ineens zijn.

Streetart is actueel en super laagdrempelig. En daarbovenop ook nog eens gratis. Hoe vet is het om de openbare ruimte te kunnen zien als een museum. Als je het zo bekijkt is Rotterdam een museum op zich. Een openluchtmuseum vol met kunstwerken. Door de graffiti-achtige stijl van veel werken met zijn felle kleuren of de grapjes die in streetart verwerkt zijn spreekt streetart kinderen vaak aan. Daarom vind ik het ook zo leuk om een streetart tour te doen met mijn kids. Deze streetart tour door Rotterdam is geschikt voor alle leeftijden.

Zijn jouw kids lastig bij de “les” te houden? Geef ze een camera waarmee ze toffe foto’s kunnen maken van de streetart in Rotterdam. Of laat ze hier en daar een plaatje schieten voor Instagram of een dansje doen voor Tiktok. Met de streetart als Backdrop komen die views en likes in no time binnen.

>> If you like this post, you’ll love: Streetart Den-Haag

muur theater rotterdam streetart.jpg

Toffe streetart tour met kids in Rotterdam

Speciaal voor jou en je kids maakte ik een toffe streetart tour door Rotterdam. Een tour met echt mooie werken die kinderen ook aan zullen spreken. Met deze streetart route door Rotterdam ben je als je met kids gaat zeker wel een dagdeel zoet. Het idee is om er een dagje uit van te maken. Hier en daar even wat lekkers te eten of te drinken en de beentjes laten rusten. Om vervolgens weer door te stappen. Kijk overal goed omhoog. Want op deze streetart tour zijn nog veel meer werken te zien die ik in de route niet benoem. Ik heb echt alleen de meest toffe streetart geschikt voor kids genoemd.

De streetart route loopt door het centrum van Rotterdam. Zodat je tussentijds geen metro’s of trams hoeft te nemen. Onderaan dit artikel noem ik nog een aantal wijken in Rotterdam waar je nog veel meer streetart kunt gaan zien.

Streetart Rotterdam - Witte de Withstraat

Begin de route op de Witte de Withstraat. Je start aan de kant van de Eendrachtsweg en loopt dan de Witte de Withstraat in. Het eerste werk vind je aan je rechterhand in de Boomgaardstraat: een kraai die een huwelijksaanzoek doet.

>> If you like this post, you’ll love: grote kindvriendelijke vakantiehuizen in Nederland

streetart 1.jpg

Loop rechtdoor naar de Eendrachtstraat waar je aan je rechterhand dit toffe, kleurrijke Rotterdamse streetart werk vindt.

>> If you like this post, you’ll love: Travelguide Amsterdam Zuid-Oost met kids

streetart- eendrachtstraat-rotterdam.jpg
Rotterdam-streetart-witthedewithhof.jpg

In de Witte de Withstraat zijn tal van restaurantjes waar je even wat kan drinken ( nu tijdens Covid-19 kan je op genoeg locaties wat te eten of te drinken afhalen) en winkeltjes waar je onderweg naar het volgende streetart- werk even naar binnen kan lopen of kan windowshoppen. Aan je rechterhand kom je dan het Witte de Withhof tegen met twee super toffe streetart werken op de gehele muur onder het tunneltje. Absoluut fotomoment hier.

Loop de Schiedamse Veste op en zie recht voor je een grappig metershoog streetart werk van Rotterdam Make it Happen. Ik zou bijna langs de trapjes mee omhoog willen klimmen. En ik weet zeker dat als mijn jongens mee waren gegaan zij de trapjes hadden beklommen.

>> If you like this post, you’ll love: 12 uitjes in Rotterdam die je het vakantie gevoel geven

rotterdam make it happen.jpg

Tijd voor een pauze? Bij Supermercado Rotterdam drink je de lekkerste bobtails en bij Gusto haal je een heerlijke espresso en andere Italiaanse lekkernijen.

Streetart Rotterdam - Karel Doormaanstraat

Mephisto.jpg

Vanaf de Schiedamse Vest loop je naar de Westblaak, steek over en loop de Karel Doorman straat in. Paralel aan de Oude Binnenweg vind je een levensgroot kunstwerk ter ere van Rotterdams eerste Jazzclub Mephisto. Je ziet twee Jazzmuzikanten van kleur afgebeeld. Even goed om hoog kijken om heel het werk te kunnen bewonderen

Streetart Rotterdam -Doelenplein

De Karel Doormanstraat komt uit op het Doelenplein. Met aan je linkerhand de aller-tofste deuren van Museum Rotterdam. Gosh dit is toch echt wel mijn favoriete ontdekking van de dag. Zo kleurrijk en speels. Deed mij denken aan Pollock. Super instagrammable en leuk om voor jezelf foto’s te maken van je kids. Love it

>> If you like this post, you’ll love: dagje Dodrecht met kids

theater rotterdam streetart.jpg

Vanaf het Doelenplein loop je door naar de Kruiskade. Ga rechtdoor langs Theater Rotterdam en sla dan rechts af de Mauritskade op. Aan je rechterhand vind je een Bagels And Beans ( Schouwburgplein) hier eet je een heerlijk stuk voedzaam bananenbrood. Ga lekker buiten zitten op de leuke houten stoeltjes en aanschouw meteen het eerste streetart werk recht voor je op de kruiskade.

>> If you like this post, you’ll love: Online dagje uit met wereldwijde virtuele tours

feis streetart rotterdam.jpg

Streetart Rotterdam- Kruiskade

streetart-rotterdam-kruiskade.jpg

Loop de kruiskade op. De kruiskade voelt voor mij al als vakantie. Misschien door de vele Kaapverdianen die er lopen. Het doet mij denken aan de mooie reis die ik maakte met mijn gezin naar Kaapverdië.

Op de Kruiskade komt de streetart tour die ik voor jullie samenstelde ook ten einde. Hou op de kruiskade je ogen goed open. Er is zoveel te zien. Het mooiste werk vind ik persoonlijk het portret van rapper Feis. Voornamelijk om het tragische verhaal hier achter. Maar er is zoveel moois te zien op de kruiskade. Ga lekker wanderen door deze straat en voel die fijne multi-culti vibes die je al op vakantie laten voelen.

>> If you like this post, you’ll love: grote kindvriendelijke vakantiehuizen in Nederland

streetart-kruiskade-rotterdam-coolisestraat.jpg
kruiskade-streefart-rotterdam-.jpg

In dit artikel deelde ik de streetart tour door Rotterdam met je die ik speciaal voor ouders en kids samenstelde. Rotterdam heeft zoveel mooie streetart. De tour die ik samenstelde en die je hierboven hebt kunnen lezen is behapbaar voor kids. Hij is niet te lang en loopt alleen door het centrum van Rotterdam. Waar genoeg toffe streetart te zien is en je niet hoeft te pielen met metro’s en trams.

Wil je nog meer streetart zien in Rotterdam ga dan naar de Afrikaanderwijk. Daar is zoveel moois te zien.

>> If you like this post, you’ll love: 12 dingen om te doen als je niet kan reizen


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Vind je deze tour tof en lijkt het je leuk om nog meer van dit soort tours te lezen?

Laat het mij weten in de comments