Vakantiewensen 2020

vakantiewensen-2020.png

Vakantiewensen 2020

Januari, de maand van het stellen van doelen. Voor werk en privé dus waarom niet op het gebied van vakantie. Als je doelen stelt maak je die doelen tastbaar en als je je doelen tastbaar maakt is de kans een stuk groter dat ze uitkomen. En heck yes dat ik graag wil dat al mijn vakantiewensen, oftewel travelgoals voor 2020 uitkomen. Dus stelde ik alvast mijn vakantiewensen 2020 op. En het is een lekker lijstje geworden, al zeg ik het zelf. Misschien haal je er inspiratie uit of motiveert het je om zelf ook een vakantiewensen lijst te maken je travelgoals werkelijkheid te laten worden.

De meeste vakantiewensen zijn kindervakanties. A.K.A. vakanties met kinderen. Mijn kinderen. Gezinsvakanties. Maar er zit er ook één tussen die ik zonder die leuke krullenbollen van mij wil maken. Zodat ik, als ik helemaal opgeladen ben, nóg meer kan genieten van de vakanties mét kinderen.

>> If you like this post, you’ll love: Alles wat je moet weten over reizen met een groot gezin

kroatie.jpg

Travelgoal 1: Kroatië

De eerste vakantie op mijn vakantiewensen lijst is de zomervakantie. Afgelopen zomervakantie bleven wij in Nederland. Ik was namelijk in verwachting van ons vierde kindje en uitgerekend half augustus. Dan ga je niet meer in juli voor drie weken met de auto naar Italië. Zelfs niet wanneer je de hele route naar en door Puglia al uitgestippeld hebt. Bevallen in een auto leek mij niet zo relaxed. “ Volgend jaar dan.” zei ik tegen mijzelf.

Maar nu het volgend jaar is, heb ik eigenlijk geen zin meer om naar Puglia te gaan. Ik wil iets nieuws. Naar een land waar niemand van ons ooit nog geweest is. En dat werd Kroatië. Dus ik maakte een reisbudget plan om te kijken of Kroatië financieël haalbaar was. Dat was het. Inmiddels is de zoektocht naar de perfecte vakantie accommodatie voor een groot gezin bijna afgerond. En kan ik zoetjes aan gaan beginnen aan het reisschema.

mechelen.jpg

Travelgoal 2: Mechelen

Mechelen staat inmiddels alweer een jaar of twee op de planning. Tenminste in mijn hoofd. Ik ben dol op Belgische steden: Antwerpen, Leuven, Brussel I love it. En Mechelen ken ik nog niet. Het ligt op nog geen drie uur rijden van Amsterdam, ideaal voor een minivakantie met kinderen dus. Na het lezen van de blog van visitflanders heb ik er alleen maar meer zin in gekregen. En dit wordt een korte gezinsvakantie.

>> If you like this post, you’ll love: weekend Arnhem met kinderen

lisbon.jpg

Travelgoal 3: Lissabon

De eerste keer dat ik in Lissabon was werd ik meteen verliefd op de stad. Het deed mij zo denken aan Salvador da Bahia waar ik in 2007 woonde. Waarschijnlijk lijkt Salvador da Bahia op Lissabon en niet andersom maar who cares. Ik voelde mij zo op mijn gemak in Lissabon dat ik, meteen bij thuiskomst zei: “ Daar wil ik nog wel een keer heen.”. En die keer komt dit jaar. Zónder kids mét één van mijn beste vriendinnetjes. Ik ben dol op Fado en Kizomba dansen en in Lissabon kan je dan je hart ophalen. Ik ben nu al af en toe aan het kijken wat de hotspots zijn in Lisboa om lekker te lunchen. Can’t wait. Lang leve de vakantievoorpret

>> If you like this post, you’ll love: Amsterdam met kids|Amsterdam Noord

bogota.jpg

Travelgoal 4: Colombia

Als vierde, maar zeker niet als minste staat Colombia op mijn vakantiewensen lijstje. Na het zien van foto’s op Insta van streetart in Bógota en de island-vibes in Cartagena wilde ik het liefst meteen geteleporteerd worden. Het lijkt mij zo heerlijk daar rond te lopen. En om mijn kinderen na Kaapverdië een land te laten leren kennen dat zó anders is dan Nederland. Samen nieuwe avonturen te beleven, dingen te ontdekken en vriendschappen te sluiten.

Nu is Colombia niet echt een budget bestemming. Om er te komen voor een vakantie met een groot gezin alleen al ben je een behoorlijk bedrag kwijt. Flink sparen en blijven hopen.

Aim for the moon

If you miss

You’ll land among the stars


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Wat staat er op jouw vakantiewensen lijst 2020

Deel ‘t met mij in de comments