Activiteiten in Gouda voor kinderen

activiteiten-gouds-kinderen.jpeg

Activiteiten in Gouda voor kinderen

Ik blijf het zeggen: Nederland heeft zoveel mooie steden om te bezoeken met je kinderen. Je hoeft echt niet ver weg te gaan om een leuke citytrip te maken met je gezin. Ga bijvoorbeeld eens naar Gouda. Een prachtige stad waar je de historie ziet, voelt en proeft. En het leuke is dat er veel activiteiten in Gouda te doen zijn voor kinderen. In dit artikel deel ik de leukste activiteiten in Gouda met je. Zodat jij een heerlijke citytrip met kinderen of een weekendje weg met kinderen kan beleven in deze mooie Kaasstad.

Als je mijn blog al vaker hebt bezocht en mijn artikelen gelezen hebt dan weet je inmiddels dat ik het heel belangrijk vind dat een vakantie met kinderen leuk is voor heel het gezin. Een citytrip in eigen land met kinderen of een dagje weg is dan weliswaar geen échte vakantie maar voor mij voelen dagjes weg altijd aan als een minivakantie. En ik ben van mening dat een vakantie met je gezin ( of met wie dan ook) gaat om het samen zijn. Om het connecten met elkaar. En om activiteiten kiezen die leuk zijn voor iedereen. Daarom laat ik in mijn artikelen de krijspaleizen en kinderboerderijen vaak links liggen. Tenzij ze zó ontzettend uniek zijn of helemaal bij een stad horen.

>> If you like this post, you’ll love: Dagje Dordrecht met kinderen

dagje-Gouda.jpg

Gouda wat te doen

Kaasmarkt

Elke donderdag vanaf het voorjaar ( in 2020 start de kaasmarkt op 2 april) tot het einde van de zomer waan je je in het oude Holland. Op de Markt vindt dan de traditionele kaasmarkt plaats. Kazen liggen uitgestald en boeren en handelaren onderhandelen over de prijs van de kaas door middel van handje klap. Hartstikke leuk om te zien. Misschien wat toeristisch maar ach. Ben je wel uitgekaasd loop dan een rondje over de markt en check de vele andere kraampjes.

Goudse Waag

Aan de Markt waar ook de kaasmarkt wordt gehouden ligt De Waag. Een prachtig historisch pand dat zeker een bezoekje waard is. Alleen voor het gebouw al. In het pand vind je een museum dat in het teken staat van: Kaas. Hoe kan het ook anders.

Siroopwafelfabriek

Altijd al willen weten hoe Siroopwafels gemaakt worden? Dan moet je in de Siroopwafelfabriek zijn. Je ontdekt het verhaal achter de Kamphuysen Siroopwafels en krijgt letterlijk een kijkje in de keuken waar de stroopwafels from scratch worden gemaakt. Natuurlijk mag er ook geproefd worden. En ze zijn echt next level lekker.

>> If you like this post, you’ll love: 4 redenen waarom kinderen het reizen waardevoller maken

Wandelen door het centrum van Gouda

Het centrum van Gouda is zo fotogeniek jongens! Wauw. Wandel langs de grachten en shop in de vele leuke winkeltjes. Één van de leukste winkelstraatjes vind ik de Lange Groenendaal. Met als allerleukste winkel “ Heb ik Via” een klein warenhuis met de meest bijzondere dingen. Je kan hier echt van alles vinden. En ook de kids vermaken zich hier prima met het kijken naar alles wat er uitgestald staat. Van gekke hoofddeksels tot mooi kaarten en cactussen. Een bezoekje aan deze winkelen mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je dagje Gouda.

Sint Jan

Bezoek de langste kerk van Nederland tijdens je dagje Gouda. De Goudse Glazen zijn wereldberoemd. En als de zon door de gebrandschilderde glazen schijnt zijn ze nóg mooier. Wil je meer dan alleen de Goudse Glazen bewonderen? Maak dan gebruik van de gratis audiotour. Met de museumkaart heb je gratis toegang tot de Sint Jan.

Verwonderlab

Eigenlijk had het Verwonderlab helemaal bovenaan in het lijstje moeten staan. Gewoon omdat de kids het zo leuk vonden. Het Verwonderlab is een bruisend laboratorium waar je experimenten kan doen en kleine kunstwerken kan maken. Op de woensdag en zondag kan je er binnenlopen om je handen uit je creatieve mouwen te steken.

Deze activiteiten zijn geschikt voor heel gezin en allemaal even leuk om te doen tijdens je dagje Gouda met kinderen. Kies een aantal bezienswaardigheden uit die je perse wil doen. En neem verder vooral lekker de tijd om te wandelen door de gezellige Goudse straatjes en langs de grachten. Vergeet niet de stroopwafels van Kamhuys te proeven. Het zijn de lekkerste die ik ooit heb gegeten.


Gerelateerde posts: