Travelguide : Malaga met kids

Malagueta.png

Naar Malaga met een groot gezin

Malaga, een van mijn favoriete vakantiebestemmingen met kinderen. 5x doen met kids in Malaga vertelt je waar je absoluut heen moet als je met je kids in Malaga bent. De activiteiten zijn een mooie combinatie tussen cultuur en strand en zorgen voor een grote glimlach op het gezicht van jouw mini’s en het jouwe. Wij komen sinds we kleintjes hebben erg graag in Spanje - het liefst net vóór de hele meute die kant op vertrekt anders is het erg druk en moet je "vechten" voor je plekje op het strand- ze zijn daar zó kindvriendelijk.  In de meivakantie van 2015 waren wij tien dagen in Málaga en we zijn toen alle vier verliefd geworden op deze Zuid- Spaanse stad. 

Op nog geen drie uur vliegen ligt Málaga, de hoofdstad van Andalusië. Met ongeveer 300 dagen zon per jaar is het een ideale vakantiebestemming voor zon en cultuuraanbidders. De combinatie van zon, zee en cultuur maakt Malaga bij uitstek geschikt voor een gezinsvakantie. Er is voor ieder wat wils.

Genoeg van het strand, of even een minder zonnige dag? Dan kan je in Málaga prima musea bezoeken, ronddwalen in pittoreske straatjes, lokale specialiteiten proeven en contact leggen met de locals. Goed voor ons als volwassenen maar vooral ook voor de ontwikkeling van je kids. Ze leren andere mensen met andere gewoonten kennen en pikken al snel een aantal woordjes Spaans op. Dat is pas integratie. Integreren in de wereld.

>> If you like this post, you’ll love: Alles wat je moet weten over reizen met kinderen

Malag met kids.png

5 x doen in Málaga met kids

In Malaga met kids? Dan mogen deze bezienswaardigheden niet ontbreken op je reisplanning. Onze jongens, toen ter tijd drie en bijna vijf, hebben van al deze activiteiten zichtbaar genoten. We combineren een bezienswaardigheid altijd met het strand of zwembad. Gaan er één dagdeel op uit en het andere dagdeel zijn we te vinden bij het water. Zo blijft het voor de jongens overzichtelijk en doordat het culturele gedeelte niet te lang duurt, leuk.

  1. Alcazaba

Het Alcazaba is een Moorse vesting met Romeinse invloeden die hoog op een berg ligt.  Een prachtige vesting met veel Arabische invloeden uit de tijd van de Moorse overheersing. Grote houten deuren, weelderige tuinen en genoeg om te ontdekken voor de kleintjes. Je kan bijna overal in of op. En helemaal boven wordt je beloond met een adembenemend uitzicht over de stad.

De boefjes vonden dit misschien wel het leukste uitstapje dat we gemaakt hebben. Ze hebben zich er ruim twee uur prima vermaakt. Tip: ga vroeg in de ochtend, dan is het nog niet te heet en ben je de meute voor. Wel zo fijn.

Alcazaba

Calle Alcazabilla 2

Dagelijks geopend van 09:30 – 20:00 

Entree: 2,20, op zondagmiddag vanaf 14:00 gratis entree.

Wist je dat, je voor 1,10 meer ook toegang hebt tot het Gibralfaro kasteel, dat een stukje hoger ligt? Echter is in het Alcazaba al genoeg te zien en ben je er makkelijk twee uur zoet. Met kleintjes zou ik je aanraden om een andere keer terug te komen om het Gibralfaro kasteel te bekijken. 

2.  Picasso Museum & geboortehuis van Picasso

Nu je in de geboortestad van Pablo Picasso bent moet je er eigenlijk wel naar toe: het Picasso museum. Breng een bezoekje aan het geweldig mooie gebouw waarin het museum gesitueerd is en bekijk de bijzondere collectie werken van Picasso. Leuk om te weten: de meeste werken die in het Picasso Museum in Malaga hangen zijn bezit van de familie en komen uit de eerste en laatste periode van de schilder. In dit museum zie je werken van The Master himself, die nergens anders te bezichtigen zijn. Een must dus, voor iedere Picasso liefhebber. 

Voor kinderen is er een speciaal educatief programma, toen wij er waren alleen in het Spaans. Vraag er naar bij binnenkomst.

Aan het Plaza de la Merced ligt het geboortehuis van Picasso, omgebouwd tot een klein museum. Je komt hier meer te weten over Picasso en het gezin waar hij uit voortkomt. Er zijn kledingstukken en andere spullen van het gezin te zien. Grappig om in zijn geboortehuis te zijn. 

Het Plaza de La Merced is een prachtig plein waaraan je op verschillende terrasjes in het vroege ochtendzonnetje fijn kan ontbijten. Midden op het plein vind je een mooi beeld van Picasso, zitten op een bankje. “Say Cheese”.

Picasso museum

Palacio de buenavista

Calle san augustin 8

29015 Malaga

Dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00 ( met uitzonderen van de wintermaanden, dan tot 18:00. In juli en augustus tot 20:00)

Entree: 8 euro voor de vaste collectie, 6 voor de tijdelijke tentoonstelling. Kinderen tot 16 jaar mogen gratis naar binnen.

Op zondag heb je de laatste twee uur gratis toegang tot het museum.

Fundacion Picasso

Museo Casa Natal

Plaza de la Merced ,15

29012 Malaga

Dagelijks geopend van 09:30 – 20:00

Entree: 3 euro, zondags vanaf 16:00 gratis

>> If you like this post, you’ll love: Royal Son Bou Family Club Menorca

vis .png

3.Playa de Pedregalejo

Málaga heeft veel brede zandstranden. Ons favoriete strand is het strand, of beter gezegd zijn de strandjes van Pedregalejos.  Pedregalejos is van oudsher een vissersplaatsje en dat zie je nog terug aan de verschillende kleine vissersbootjes die op het strand liggen.

 Met zijn lange boulevard en kleine baaitjes is dit een perfect strand voor gezinnen met kleine kinderen. De zee is er (door de baaitjes) kalm en de kinderen kunnen lekker spelen in de branding. Langs de boulevard vind je tal van restaurantjes waar je ' s middags heerlijk kan lunchen voor - in vergelijking met Nederland - een prikkie. Het blijft in Málaga vanaf mei vaak al tot een uur of zeven ' s avonds lekker op het strand. Neem genoeg geld, of eten mee om de hele dag te kunnen genieten van het strand.

4. Mercado Atarazanas

Deze overdekte markt is de grootste van Málaga en ligt direct in het centrum. Hier wandel je zó de Andalusische cultuur binnen en zie je hoe de Malagueños hun dagelijkse boodschappen doen. Er wordt van alles verkocht vis, vers fruit en groenten. En al het waar wordt enthousiast en onder luid geroep aangeprezen. Een soort van Albert Cuyp maar dan anders. Onze jongens hadden vooral  oog voor de grote verscheidenheid aan vis die er verkocht werd. Octopus, garnalen en "ze leven nog mam"krabben.

 Voor een café cortado,een broodje of vers gefrituurde vis kan je hier ook terecht. Zo eet en drink je met en tussen de rasechte Malaguenos. Aanrader.

Mercado Atarazanas

Calle Atarazanas, 10, 29005 Málaga

5. Muelle Uno

Het nieuwe havengebied van Málaga werd in 2011 geopend en voelt aan als een heel nieuw stuk van de stad. Hyper modern qua architectuur en de locatie van het Centre Pompidou Málaga. In Muelle Uno kan je winkelen, eten of op terrasje zitten en mensen kijken. Hoewel, op een terrasje zitten met kleine kinderen meestal niet veel langer duurt dan 20 minuten max. Met die van mij dan tenminste.

' S avonds is er vaak een avondmarkt en is het er gezellig druk. Voor de kinderen zijn er draaimolens en trampolines waar ze zich tegen betaling op uit mogen leven. Deze attracties zijn zeker tot 23:00 geopend en druk bezocht. De Spaanse kinderen doen gewoon lekker mee met het nachtleven.

Dineren bij Muelle Uno: reserveer , indien mogelijk, vooraf een tafel. Met kids is het gezellig en lekker eten bij La Sureña, healthy fast seafood.  Gelegen vlak naast de prachtige witte vuurtoren van Muelle Uno. 

Muelle Uno

Passeo de la Farola

Openingstijden: 365 dagen per jaar. Voor de winkels gelden er verschillende openingstijden

>> If you like this post, you’ll love: Vakantie voorpret, zo haal je het meeste uit je vakantie

plein malaga.png

Wat is er nog meer te doen in Malaga met kids

Dit waren onze 5x doen met kids in Malaga favorieten. Maar er is nog veel meer leuks te doen met kinderen in Malaga en omgeving. In 25 must do’s met kids in Malaga deel ik nog meer inspiratie met je voor een top vakantie met je gezin. En vertel ik je waar wij onze spotgoedkope tickets boekten én waar we verbleven.

Zin gekregen in een vakantie naar Málaga? Bleef Málaga is een uitgebreide website over vakantie in Málaga en geeft je praktische tips voor een fijn verblijf.

 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Welke Spaanse Stad is jouw favoriet voor een city trip met kids?

 
 

Related Posts: