De 6 beste restaurants in Letojanni voor gezinnen

de 6 beste restaurants voor gezinnen in Letojanni.png

De 6 beste restaurants in Letojanni voor gezinnen

De 6 leukste plekken om te eten en te drinken in Letojanni waren niet moeilijk om op te stellen. Sterker nog, eigenlijk kan je overal in Sicilië lekker eten en drinken. Eén van de dingen waar ik mij het meest op verheugde - naast de zon en drie weken lang chillen-toen ik de vakantie naar Sicilië boekte, was het eten. 

In Sicilië is het, net zoals in Spanje en Portugal, heel normaal om je kinderen mee uit eten te nemen En hoewel de Sicilianen zelf pas tussen 20:00 en 21:00 aan tafel gaan, zijn de meeste restaurants al rond 18:30 open voor diner. Ideaal als je met kleine kinderen reist.

Met kinderen uit eten op Sicilië

Kinderen zijn zeer welkom in de restaurants maar, er wordt wel van ze verwacht dat ze aan tafel blijven zitten. Rondrennende kids heb ik in Letojanni niet gezien, gelukkig. Zó onpraktisch in een restaurant De meeste jongens en meisjes zitten aan tafel een filmpje te kijken op een tablet. Voor  veel ouders een uitkomst. Een handige zoethouder maar wij doen liever één van de volgende spelletjes aan tafel met onze boys.

Sicilië staat ondermeer bekend om zijn goede keuken. Ook in Letojanni kan je écht overal eten. Op ongeveer elke hoek zit wel een pasticceria, een banketbakkerij waar ze vaak ook ijs of ijstaarten verkopen. En om de zoveel meter vind je een ijssalon. De boulevard van Letojanni is letterlijk een paradijs voor food-lovers. Met, ik schat, wel 15 restaurants aan zee heb je veel te kiezen. Maar bij welke restaurants kan je nou echt lekker eten met je kids?  Dit zijn de 6 beste restaurants in Letojanni voor gezinnen.

Eten is in Sicilië, net zoals in de rest van Italië, serious business. Italianen bestellen meestal een:

·     Primi piato

·     Secondi Piato

·     Dessert

Een heus drie gangen menu dus. Als ik naar de porties kijk die op tafel verschijnen denk ik, hoe krijgen ze het weg. Een primi piato, wat voor de Italianen een voorgerecht is, is voor mij vaak al genoeg als hoofdgerecht. Af en toe kijkt de bediening  je wat vreemd aan als je alleen voorgerechten besteld. Maar meestal zijn ze het al wel gewend.

>> If you like this post, you’ll love: Travel Guide Málaga met kids

6 beste restaurants in Letojanni.png

De 6 beste restaurants in Letojanni voor gezinnen

1. Nódi

Aan de boulevard ligt Nódi, een gezellig met zicht op zee. Het is hier altijd hartstikke druk. Wil je een plekje op het terras aan zee? Reserveer dan van te voren een tafel. Binnen zit je ook prima, maar wel iets minder knus. 

 Het is bij Nódi dat wij de beste Risotto a Gamberi aten. Bereid je wel voor op wat gepiel, je krijgt namelijk een rivierkreeft met schaal en al op je risotto. Voor de kleintjes hebben ze hier kotelet ( een schnitzel) met frietjes en een zeer uitgebreide keuze aan heerlijke pizza’s.

 Prijs voor een pizza margherita is vijf euro. Voor de risotto ben je 16 euro kwijt.

 Nodi

 Via L. Rizzo, 25, 98037 Letojanni ME, Italy

2. Da Fabiana

Het één na laatste restaurant aan de boulevard van Letojanni is restaurant Da Fabiana.

Gloednieuw, sfeervol ingericht zowel binnen als buiten, en een mooi terras aan zee. Doordat je niet aan de achterkant van het restaurant zit maar aan de zijkant, zit je pal aan de boulevard. Heerlijk mensen kijken en tegelijkertijd ontzettend goed eten.

De Calamaris is kraakvers en echt een aanrader. 

Met kleine kinderen is het een prima plek om één gang te nemen. Langer zou ik er niet blijven zitten. Da Fabiana heeft namelijk ook iets opgeprikts. Ouderwets “chique” obers die aankomen zetten met een extra voorgerechtje dat je niet hebt besteld maar wel voor moet betalen als je het op eet. 

Desalniettemin staat Da Fabiana wel in mijn top 5 van beste restaurants in Letojanni voor gezinnen.Vanwege de kwaliteit van het eten. En het magnifieke uitzicht op zee.

Da Fabiana

Via Luigi Rizzo, Lungomare Letojanni

 3.   Il peperoncino

 Een tikkie verscholen in de straat die parallel loopt aan het Piazza Cagli, kan je de allerlekkerste pizza’s van Letojanni eten.  “Echt de allerlekkerste pizza’s van heel Letojanni”, volgens onze jongens. Vanaf het terras, gezeten in plastic stoelen, kijk je zo de woningen van de locals in. Terwijl de bediening in hun beste Engels de bestelling opneemt en grapjes maakt met je kroost.

Hier heb ik het gevoel dat ik een echte inkijk krijg in de Siciliaanse cultuur. Geen gedoe, gewoon lekker eten. Punt. De pasta aglio e olio is een absolute aanrader, en, als je geen super grote eter bent, genoeg.

Il peperoncino

Via Vincenzo Bellini 5, Letojanni

4.  Les Folies

Voor de aller- aller- allerbeste espresso ga je naar Les Folies. Een gezellige patisserie met een klein terras tegen over het strand. Elke ochtend haalden wij hier onze espresso met panna ( slagroom). 

De bediening is vriendelijk, kids zijn er welkom en ook de Granite met brioche - hét typisch Siciliaanse ontbijt- is hier top. ‘S middags kan je hier een simpele hap lunchen , het menu verschilt per dag. En ’ s avonds drink je er gezellig tussen de locals  een Crodino met wat borrelhapjes.

Les Folies

Via Luigi Rizzo 43, Letojanni

>> If you like this post, you’ll love: Zo raak je je kids niet kwijt op vakantie

granita.png

 5. Girrarosto D&D Bontà e Sappori

Heb je een appartementje gehuurd in Letojanni en geen zin om uit eten te gaan? Haal dan eens een keer eten bij Girrarosto D&D Bontà e Sappori. We hebben bij meerdere Girrarosto’s eten afgehaald maar deze is met stip de beste. Schoon en het eten erg lekker.

Neem absoluut de steenoven  gegrilde kip, lekker met een aangemaakte olijfolie van citroen en rozemarijn er over heen. En de groenten uit de oven. Echt zó goed.

Je haalt een uitgebreide lunch al af voor vijftien euro, voor een gezin met drie kinderen tussen de 2 en 8.

Girrarosta D&D Bontà e Sappori

Via Vitorrio Emanuelle 404, Letojanni

 6.  Il gabianno

In Sicilië hebben ze bij verschillende pasticceria’s elke avond rond 23:00 Cornetti Caldi. Na dagen lang gegist te hebben naar wat Cornetti Caldi dan zou moeten zijn, bleven we extra lang op en gingen we op Cornetti expeditie.

Het bleken verse croissant te zijn met verschillende vullingen zoals: Nutella, Zupa Inglese, Room en Aardbei. De lekkerste aten we bij Il Gabianno, en het aller-heerlijkst zijn ze als ze net uit de oven komen en nog warm zijn. Absoluut de moeite waard om wakker voor te blijven.

Il Gabianno

Via Vittorio Emanuele 259, Letojanni

7. Extra tip: broodje ijs.

Een broodje ijs?

Ja echt in Sicilië kan dat. Men neme een brioche en ijs naar keuze. Broodje wordt opengesneden en vol gesmeerd met dat heerlijke echte Italiaanse ijs. Geen slappe aftreksels. Maar puur ijs.Probeer het pistache ijs, je weet niet wat je proeft. Heaven.

Brioche met ijs is bij vrijwel elke ijssalon te verkrijgen,

 >> If you like this post, you’ll love: Zo wil je je vakantie als nieuwe ouder niet doorbrengen

 
esmee.textbox.backgroun.white.png

ga jij graag uit eten op vakantie?

 
 

 

Related Posts: