8 tips om te besparen op je accommodatie tijdens je vakantie met kinderen

8-tips-besparen-accommodatie-vakantie-kids

8 Manieren om te besparen op je vakantie accommodatie met kinderen

Een geschikte kindvriendelijke accommodatie vinden voor je vakantie, als je reist met een groot gezin heeft wel wat voeten in aarde. Hoe je de perfécte gezinsaccommodatie vindt heb ik al eerder verteld. Maar hoe je kan besparen op die perfécte gezinsaccommodatie voor je familievakantie of je vakantie met kinderen heb je nog niet van mij gehoord.

Toen ik vorige week het artikel schreef 8 manieren om te besparen op je gezinsvakantie had ik zoveel informatie voor één artikel dat ik het besloot op te delen. Er zijn namelijk zoveel manieren om te besparen op de uitgaven voor je vakantie met kinderen. Zo kan je al veel geld in je zak houden door bewust te besparen op de accommodatie die je uitkiest voor je gezinsvakantie. In dit artikel deel ik .. manieren om te besparen op je vakantie accommodatie met kinderen met je.

>> If you like this post, you’ll love: Quality time tijdens je vakantie met kinderen

1. Word lid van een Hotel groep en blijf trouw aan die ene groep

Je kent het wel, van die spaarprogramma’s bij hotels of luchtvaartmaatschappijen waar je vaak nee tegen zegt omdat je denkt dat het toch geen zin heeft. Zeg ja! Word lid van een hotelgroep waar jij je fijn voelt een blijf trouw aan die groep. Zo spaar je sneller punten en heb je voordat je het weet een gratis overnachting te pakken.

2. Boek een familiekamer in een Hostel

Wist je dat je in bepaalde hostels ook ruime familiekamers kan boeken? In Nederland heef Stay Okay familiekamers te huur. Het loont de moeite om te checken hoe dat in het buitenland zit.

3. Blijf langer

Het klinkt misschien raar maar als je langer in één accommodatie verblijft kan het nog wel eens wat geld schelen. Kijk maar eens op Air BnB: langer verblijf betekent vaak een lagere totaalprijs.

4. Verblijf in een woonwijk

In het stadscentrum betaal je vaak de hoofdprijs voor je accommodatie. Nu vind ik het met kleine kinderen vaak ook wel gemakkelijk om niet te ver buiten het centrum te zitten, in verband met reizen van en naar activiteiten. Maar als je geld wil besparen op je accommodatie moet je absoluut buiten het centrum een hotel of appartement boeken. Dat is echt een stuk goedkoper.

>> If you like this post, you’ll love: grote kindvriendelijke vakantiehuizen Nederland

5. Vraag om korting

Say what? Yup. Gewoon doen. Als je direct bij een hotel boekt of van een particulier kan je gewoon om korting vragen. Hotels en particulieren hebben ruimte in de accommodatie-prijs gebouwd om te kunnen onderhandelen. Boek je bij een particulier kijk dan van te voren what’s in it for them. Misschien vul je een gat op in de verhuur kalender of blijf je langer, en help jij op jouw beurt de verhuurder weer. Win- Win.

6. Cadeaubonnen voor reizen

Ben je jarig of is er een andere speciale gelegenheid waarvoor je familie en vrienden cadeautjes meenemen? Vraag dan eens een cadeaubon van je favoriete hotelgroep of AirBnb cadeau. Wat je zelf niet hoeft te betalen aan je accommodatie kan je bewaren voor een volgende vakantie. Of lekker van uit eten gaan op je vakantiebestemming met kids.

huizen-ruil-vakantie

7. Boek je hotel met je travelmiles

De miles die je spaart met bijvoorbeeld het flying Blue programma van KLM kan je niet alleen inwisselen tegen vluchten maar ook voor korting op je accommodaties. Reis je veel met één luchtvaartmaatschappij dan kunnen je punten zo oplopen dat je en je vlucht én je hotel er van kan betalen. Heerlijk.

8. Maak gebruik van huizenruil websites

Niet iets wat ikzelf snel zou doen, ik ben een lichte controlfreak en het idee dat er vreemden in mijn huis verblijven en weet ik veel wat doen in mijn bed.. yikes, ik krijg er de kriebels van. Maar het is een ideale manier om te besparen op je accommodatie als je op vakantie bent met je gezin. Via websites als Homeswap of Trustedhousesitters vind je op een veilige manier een geschikte accommodatie voor je vakantie met kinderen voor weinig.

In dit artikel gaf ik je 8 tips om te besparen op je accommodatie tijdens je vakantie met kinderen. Of je nu met je gezin op vakantie gaat of een familiereis maakt, het is altijd fijn om te kunnen besparen toch. Zo kan je voordelig (er) op vakantie met je grote gezin en hou je misschien zelfs nog geld over om te sparen voor een volgend tripje met kids.

>> If you like this post, you’ll love: 20 fouten die je niet wil maken tijdens het plannen van je volgende vakantie met je gezin


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Op welke manieren bespaar jij op je accommodatie?

deel het met mij in de comments.

 

Gerelateerde posts: