9 leuke boeken over reizen voor kinderen

9-leuke-boeken-over-reizen-voor-kinderen.jpg

Leuke boeken over reizen voor kinderen

De vakantievoorpret is voor mij de leukste fase van op vakantie gaan. Naast het op vakantie zijn dan. Ik geniet ervan om samen met het gezin te fantaseren over hoe het op onze vakantiebestemming zou zijn en wat we er allemaal willen gaan doen. Alles wat er in ons opkomt schrijven we op en van de uiteindelijke selectie maken we een reisschema. We kijken filmpjes over onze vakantiebestemming en leren alvast wat woordjes over de grens.

Om de wanderlust (nog verder) aan te wakkeren in je kids zijn er heel veel leuke boeken over reizen. Ideaal om te lezen voorafgaand aan je gezinsvakantie of je reis met kids. In dit artikel deel ik 9 leuke boeken over reizen met je. Prentenboeken voor de kleintjes, reisboeken voor de wat groteren, Atlassen en Lonely Planet boeken voor kids. Stuk voor stuk inspirerende boeken om de reisspirit te voeden. En om de kindjes die voor het eerst op reis gaan, of het erg spannend vinden, goed voor te bereiden op jullie familievakantie/kindervakantie.

>> If you like this post, you’ll love: 6 reisboeken die elke reislustige mama wil lezen

9 inspirerende leuke boeken over reizen voor kids

9-reisboeken-kids-lonely-planet

1. Verboden voor Ouders - Lonely Planet

Als je een echte reisfanaat bent ken je de Lonely Planet gidsen wel. Onmisbaar als je op reis bent. Lonely Planet heeft nu een serie reisboeken voor kinderen, genaamd Verboden voor Ouders. Je kan kiezen uit boeken over verschillende steden zoals bijvoorbeeld Barcelona en Parijs. Maar je kan ook gaan. voor de versie Europa.

2. Op Reis Door Brazilië

Best specifiek en natuurlijk hartstikke geschikt als je van plan bent om op vakantie te gaan naar Brazilië. Dit leuke boek neemt jouw kinderen mee op reis door Brazilië. Eigenlijk hoef je er na het lezen van dit leuke boek over reizen voor kinderen niet eens meer naar toe. Grapje natuurlijk. Brazilië is een prachtige bestemming voor je vakantie of reis met kinderen. Ik geef je 5 redenen waarom je naar Salvador da Bahia wil met je kids.

3. Otto in de Luchthaven

Met dit boek bereid jij jouw kleuter op een speelse manier voor op het maken van een vliegreis. Dit leuke boek over reizen voor kinderen kan je van voor naar achter en andersom lezen. Check je koffers in en neem een kijkje in de cockpit. Tegen de tijd dat je daadwerkelijk gaat vliegen met je kleuter weet ie al precies wat hij kan verwachten. Vergeet Otto in de Luchthaven niet mee te nemen op vakantie met kinderen

>> If you like this post, you’ll love: 17 Airport Hacks die je wil weten

4. De gele ballon

boeken kids blog.jpg

Een prentenboek over reizen en de wereld speciaal voor kinderen. In De Gele Ballon vind je geen tekst maar wel prachtige prenten die op zich al een sfeer neer zetten. De prenten van het oerwoud, de zee en de stad hebben allemaal iets met elkaar te maken. Alleen als je goed kijkt zul je ontdekken wat dan precies en er zelf een verhaal van kunnen maken.

5. Reis rond de wereld

Deze kinderatlas is een aanrader om samen met jouw kids te bekijken voordat je op een verre reis gaat. Deze kinderatlas heeft prachtige illustraties van de verschillende landen in de wereld en de zeven continenten. Met dit leuke reisboek krijgen de kids een beeld bij de verschillende landen in de wereld. Zo wordt Afrika of Azië meteen een stuk visueler voor jouw kids.

6. Lannoo Atlas

De Atlas van Lannoo is mijn favoriet onder atlassen voor kinderen. En misschien vind ik dit wel het leukste boek over reizen voor kinderen van deze 9 leuke reisboeken voor kinderen. De prenten in dit leuke boek over prikkelen de fantasie van je kinderen en de weetjes over Flora & Fauna en de bevolking leren je kinderen iets over de wereld waarin we wonen.

>> If you like this post, you’ll love: tips voor reizen met een groot gezin

7. De wereld ontdekken voor beginners

leuke-boeken-reizen-kids.png

Deze encyclopedie leert jouw kinderen alles over wereld en laat jouw kinderen de wereld ontdekken. Van Groenland tot de Grand Canyon. Ga jij binnenkort een verre reis maken met je gezin en je kids dan is dit leuke boek over reizen voor kinderen een mooie start.

8. Op reis met het vliegtuig

Op reis met het vliegtuig is een leuk boek over reizen voor kinderen uit de serie “ willewete”. Willewete zijn informatieve boeken die het antwoord geven op de vragen van je kinderen. In dit boek lees je welke soorten vliegtuigen er bestaan, wat er allemaal gebeuren moet voordat je een vliegtuig in moet stappen en wat je aan boord van een vliegtuig kan doen.

9. De Paraplu

Het laatste leuke boek over reizen voor kinderen uit deze rij is De Paraplu. En vertelt het verhaal van een klein hondje dat op een regenachtige dag een paraplu vindt die ‘m door de wind meeneemt de wereld over. Hier beleeft het hondje veel avonturen die tot de verbeelding van je kids spreken. In dit boek vind je geen tekst maar die heb je ook niet nodig om dit verhaal goed te kunne begrijpen.

In dit artikel las je welke 9 leuke boeken over reizen voor kinderen je kids voorbereiden op, of inspireren om op reis te gaan. Neem je kids mee in het voorbereiden van elke vakantie en laat hen je vertellen wat ze graag willen zien of ontdekken. Met deze leuke boeken gaan je kids goed voorbereid op reis en krijgen ze een beeld bij wat op reis gaan nou eigenlijk inhoudt. Of bij de landen die de wereld rijk is.

>> If you like this post, you’ll love: vakantie in eigen land met kids, deze 3 provincies zijn top


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

hoe bereid jij jouw kids voor op een reis?

Laat het mij weten in de comments

 

Gerelateerde Posts: