Wat te doen in Amsterdam in de voorjaarsvakantie | 6 uitjes met kinderen

wat-te-doen-Amsterdam.jpg

Wat te doen in Amsterdam tijdens de voorjaarsvakantie

Yes! Het is voorjaarsvakantie. Heerlijk even een beetje op adem komen. Geen schoolrun stress, geen broodtrommels of yumboxes maar tijd voor elkaar. De voorjaarsvakantie vind ik eigenlijk een top vakantie om er tussenuit te gaan. Naar Málaga bijvoorbeeld. Maar when money is tight, maak je er gewoon een mini vakantie in eigen land van. Of in mijn geval, in eigen stad.

En omdat ik weet, dat kinderactiviteiten niet echt cheap zijn, laat staan als je een groot gezin hebt en alles x3 of 4 moet betalen, heb ik 6 uitjes met kinderen voor je opgesteld. 6 budget uitjes met kinderen om deze voorjaarsvakantie 2020 te doen in Amsterdam. You’ll love it en je portemonnee ook.

Als eerste wil ik je aanraden om een museumkaart aan te schaffen. Wij hebben er als gezin zoveel plezier van. Door heel Nederland heb je leuke musea voor kinderen. Zo is het Tropenmuseum echt een top museum voor kinderen, ook buiten de speciale kindertentoonstellingen op. Een museumkaart kost je 64,90 per volwassene en 32,45 voor kinderen vanaf 4 -18 jaar. Ga je een paar keer naar het museum met je kids dan heb je die kosten er zó uit. Dubbel en dwars de moeite waard dus. En super budget. Je kan op deze manier altijd wat leuks doen met je kinderen, ook als je even geen bergen geld hebt om uit te geven aan uitjes met kinderen.

>> If you like this post, you’ll love: Quality time tijdens je vakantie

6-uitjes-met-kinderen.jpg

Wat te doen in Amsterdam. 6 uitjes met kinderen

Zoals eerder gezegd heb ik kinderactiviteiten uitgekozen in Amsterdam die geen tot weinig geld kosten. Denk je wat te doen in Amsterdam los van het budget? Dan heb ik een aantal top uitjes met kinderen voor je in mijn artikel over Amsterdam Noord. Maar ook in mijn Travelguide Amsterdam Zuidoost staan veel geschikte kinderactiviteiten die betaalbaar zijn. En ook nog eens leuk voor heel het gezin. Oké, you’e ready voor de 6 uitjes met kinderen in de voorjaarsvakantie in Amsterdam? Hier komen ze.

1.Sabi Suriname | Het Tropenmuseum

Bezoek deze speciale kindertentoonstelling in het leukste museum voor kinderen in Amsterdam. Er zijn twee manieren waarop jouw kinderen deze tentoonstelling kunnen beleven. Samen met de ouder(s) of alleen met een begeleider van Sabi Suriname, een mati. Wat vriend betekent in het Sranang Tongo. Beleef het verhaal en waan je in Suriname. Let op: deze tentoonstelling moet je vooraf reserveren.

2.Bezoek het Paleis op de de Dam

.Hoe vet is het om het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem Alexander te kunnen bezoeken? Midden in het centrum van Amsterdam op de Dam ligt het Paleis op de Dam. Kinderen tot 18 jaar betalen geen entree. Met een museumkaart heb je gratis toegang en de reguliere entreeprijs voor een volwassene is 10 euro. Voor families en kinderen zijn er gratis speciale audiotours.

3.Het Amsterdamse Bos

In het Amsterdamse Bos is van alles te doen. Met mooi weer perfect om je kids uit te laten razen. En het leuke is dat veel activiteiten in het Amsterdamse Bos gratis zijn. Bezoek bijvoorbeeld de Geitenboerderij of eet een pannenkoek bij Boerderij Meerzicht. Terwijl jullie op je pannenkoeken wachten kunnen de kids spelen in de speeltuin. Heb je wel wat budget te besteden en zin in avontuur, doe dan bijvoorbeeld de monkeytrail bij Fun Forest ( vanaf 7 jaar)

>> If you like this post, you’ll love: Dagje Dordrecht met kinderen

4. Bezoek één van de leukste markten van Nederland

Van een bezoek aan een leuke markt gaat mijn hartje altijd sneller kloppen. Het voelt aan als een mini vakantie. Al je zintuigen worden geprikkeld op de markt. Er is van alles te zien, te ruiken, te horen en te voelen. De leukste markt vind ik toch wel de Albert Cuyp in de Pijp en de tweede leukste de Dappermarkt in Amsterdam Oost. Niets fijner dan na een middagje markt ergens een drankje te doen of een hapje te eten. En omdat een dagje naar de markt niets kost blijft er budget over om lekker uit eten te gaan.

5. NEMO

Het kindermuseum in Amsterdam waar iedereen het naar zijn zin heeft. Nemo is het uitje met kinderen in Amsterdam voor heel het gezin. Alles wat met wetenschap te maken heeft vind je hier. De kids kunnen lekker veel doen, alles mag aangeraakt worden. En je bent er makkelijk een middag zoet.De wandeling er naar toe is ook de moeite waard. Van het Amsterdam Centraal station loop je in tien minuten naar het Nemo.

6. This Is Holland

This is Holland is toch echt wel het meest speciale uitje met kinderen dat ik de laatste tijd heb gedaan. In mijn artikel over Amsterdam Noord lees je er meer over. Extra leuk nu is dat je, omdat This is Holland jarig is, 50 % korting krijgt op de tickets. Vraag jezelf niet meer af wat te doen in Amsterdam, maar ga naar This is Holland. You’ll love it.

In dit artikel Wat te doen in Amsterdam in de voorjaarsvakantie deelde ik 6 uitjes met kinderen met je. Deze kinderactiviteiten zijn allemaal gratis of low budget in Amsterdam.


Welk uitje mag volgens jou niet in deze lijst ontbreken?


Gerelateerde posts: