UV Zonnedoek voor kids van My Cloby | Review

uv-zonnedoek-voor-kids.jpg

UV zonnedoek voor kids - My Cloby

Het was tijdens het scrollen op Instagram dat ik voor het eerst een UV zonnedoek voor kids zag. De post was van My Cloby. Op de foto stond een moeder met haar kindje in een draagzak. Het kindje had een doek tegen de zon om zich heen. Ik dacht meteen: “ Super handig”. Want ik hou ervan om mijn meisje bij mij te dragen in de draagzak. Omdat ik nog drie andere kids heb, waarvan één kleuter, is het prettig om je handen vrij te hebben. Maar als de zon fel is heeft je kindje in een draagdoek toch minder bescherming dan in een kinderwagen. Gelukkig is het met My Cloby wel mogelijk om je kindje goed te kunnen beschermen tegen de zon als het in de draagzak zit. En het leuke is dat de UV zonnedoek ook op andere manier gebruikt kan worden.

My Cloby is een merk dat staat voor het leven met kinderen mooier en makkelijker te maken. En is opgericht door Suzanne en Veroniek. Twee reislustige mama’s die veel met hun kleintjes in het buitenland hebben gereisd en zelfs gewoond. Het veel opstap zijn met de kids heeft hen geïnspireerd mooie producten te ontwikkelen die tegelijkertijd ook praktisch zijn voor als je op reis bent ( of er op uit gaat) met je kinderen. Ik mocht de UV zonnedoek uitproberen met een SPF 50.

>> If you like this post, you’ll love: Op vakantie met baby, deze items zijn een must

my-cloby-zonnedoek-voor-baby.jpg

Review zonnedoek voor kids

Wat mij meteen opvalt als ik de doek uit de verpakking haal is dat de stof echt super zacht is. En van goede kwaliteit is. Je voelt dat de stof ademt en niet warm is. Ondanks dat is de stof niet dun, hij veert lekker mee door de 5% lycra die er in zit. De stof bevat verder 52% katoen en 43% procent viscose van Bamboo.

cloby-zonnedoek-voor-kids.JPG

Volgens het kaartje dat aan de UV zonnedoek voor kids hangt staat dat de doek:

  • vocht afvoert

  • UPF 50+ is en je voor 99,9% beschermt tegen de schadelijke UV straling

  • Anti-Odor is

  • Ademt

  • Lichtgewicht is

Ik vind de doek écht een uitvinding. Tis als het ware een soort zonnescherm voor de kinderwagen. Maar wel een zonnescherm voor de kinderwagen dat zacht is, makkelijk in gebruik en multi inzetbaar. Deze doek tegen de zon vind ik vele malen praktischer dan die parasolletjes voor de kinderwagen. Elke keer de parasol voor de kinderwagen opnieuw instellen, vast maken, kort om gedoe. Met de UV zonnedoek van My Coby bescherm je je kindje heel makkelijk tegen de zon.

De doek kan je om het lijfje van je baby slaan en daarbij ook meteen om het hoofdje. Ideaal voor als je op vakantie gaat met een baby en je even ergens zit. Je baby heeft dan geen warm zonnehoedje nodig, je slaat gewoon de doek om. Hoewel ik een zonnehoedje ook wel handig blijf vinden hoor.

uv-zonnedoek-voor-kids-draagzak.jpg

Het allerbeste aan deze doek vind ik toch wel dat ie echt heel handig is voor als je je kindje draagt in een draagzak of draagdoek. Een uitkomst. En ben je op vakantie met je baby of peuter dan sla je doek makkelijk om de beentjes als ze in de buggy zitten. Scheelt je smeren met zonnecréme.

Wel adviseer ik om de clips bij de doek te bestellen. Hiermee zet je de UV doek makkelijk vast aan de kinderwagen of aan je draagzak. Je hebt er maar twee nodig. Aan het uiteinde van de UV doek voor de kinderwagen zitten twee drukknoopjes waarmee je de doek makkelijk bevestigd aan de “duwstang” van de kinderwagen.

Ook een My Cloby UV zonnedoek voor kids kopen? Voor 34,95,- heb je er één en je kan kiezen uit de kleuren: mangogeel ( die heb ik) zeegroen of grijs. De clips koop je al voor 19,95 euro.

In dit artikel gaf ik je een review van de UV zonnedoek voor kids van My Cloby. De doek is praktisch, mooi en multi inzetbaar. Het kan dienen als zonnescherm voor de kinderwagen, zonnedoek, UV doek tegen de zon. En kan gebruikt worden in plaats van een UV shirt voor je kind, een zonnehoedje voor baby. En is een musthave voor je vakantie met baby, peuter of kleuter.

>> If you like this post, you’ll love: 20 fouten die je niet wil maken bij het plannen van je vakantie