Met de auto op vakantie met kids | Spelletjes en entertainment voor onderweg

autovakantie-met-kinderen.jpg

Met de auto op vakantie met kids | entertainment voor onderweg

Nu je vrijwel alles goed hebt voorbereid voor je autovakantie, en de details voor onderweg strak hebt, is het tijd om aan het entertainment voor onderweg te denken. Hoe beter de kids zich vermaken, hoe leuker zij het hebben. En hoe leuker jij het dus hebt. Met deze spelletjes en entertainment voor onderweg ben je in no-time op je vakantiebestemming.

Reis je met jonge kinderen die graag spelen onderweg dan is een auto speeltafel een goede investering. Hierdoor heeft je kind een speeloppervlak tijdens de autoreis. Waardoor er makkelijk puzzels en dergelijke gemaakt kunnen worden. Maar ook om fijn met allerlei speelgoed op te spelen of om je boterham op neer te leggen. Eigenlijk is een autospeeltafel een must have als je op autovakantie gaat met jonge kinderen. In de zijkanten van de tafel kan je speelgoed opbergen.

>> If you like this post, you’ll love: Hoe maak je de vakantie leuk voor elk gezinslid

spelletjes-voor-onderweg.jpg

Spelletjes om samen te doen als je met de auto op vakantie gaat

Bij een autovakantie met kinderen hoort spelletjes als ik zie ik zie wat jij niet ziet. Ik kan mij nog herinneren dat ik dat vroeger altijd speelde met mijn moeder als we een lange autorit maakten. Maar na 10 minuten ik zie ik zie heb je het wel weer gezien. Om de sfeer er toch goed in te houden heb ik onze favoriete spelletjes om samen te doen voor je op een rijtje gezet.

  • Het dieren/landen/dingen spel:

Noem een dier en de volgende persoon moet een ander dier noemen met de laatste letter van het dier dat jij genoemd hebt. Snap je het nog? Kameel- Leeuw - wrattenzwijn- nijlpaard. Precies hetzelfde kan je doen met landen, steden, talen etc.

  • Wie ben ik:

Neem een voor iedereen bekende persoon in gedachte. Bijvoorbeeld een oma, opa of leraar van school. De andere gezinsleden mogen vragen stellen over de bekende persoon in gedachte die alleen met ja en nee mogen worden beantwoord. Wie als eerste raad wie je bent wint.

  • Auto Bingo:

Dit spel heeft wat voorbereiding nodig. Voor vertrek maak je zelf autobingo kaarten, zoekt een freeprintable op Pinterest of je koopt ze bijvoorbeeld bij de Hema. Zien de kids onderweg de items die op de bingo kaart staan afgebeeld dan mogen ze deze af kruisen. En de rest van het principe Bingo snap je zelf natuurlijk ook wel.

  • Raad het liedje:

Dit spel kan je op twee manieren spelen: het liedje zelf neuriën of een stukje via je spotify list laten horen en stop zetten. Verdeel de beurten om geruzie wie er als eerste riep of zijn hand op stak te voorkomen en hou de score bij. Wie de meeste liedjes raadt wint.

  • Samen meezingen met je favoriete liedjes

Maak op spotify een eigen Roadtrip playlist waarin iedereen zijn favoriete nummers zet. Zing onderweg af en toe lekker hard mee. Houdt de sfeer er goed in, I promise.

>> If you like this post, you’ll love: thuis op vakantie met kids, 10 tips om het vakantiegevoel in huis te halen

spelletjes- autovakantie-kinderen.jpg

hiermee kunnen de kids zich zelf vermaken onderweg

  • Bunchems:

Bunchems zijn vrolijk gekleurde balletjes die zonder lijm of wat dan ook aan elkaar blijven haken. Je kinderen maken hier tijdens de autovakantie zonder geknoei mooie 3D bouwwerken. Met de reisversie van dit spel plakken ze balletjes in een soort van schildersezel. Hierdoor kan je steeds nieuwe creaties maken. Top voor je autovakantie met kinderen.

  • Magnetsiche Tangram:

Super handig voor onderweg, goed voor de hersentjes en uren speelplezier. Met deze magnetische tangram zijn je kindjes wel even zoet. En hopelijk kan jij dan even wegdoezelen.

  • Magnetic shapes:

Voor de wat kleineren is het spel Magnetic Shapes leuk. Voorbeeldkaarten en magneetjes die je peuter of kleuter makkelijk kan neerleggen op de kaart. Zo zijn ze onderweg meteen educatief bezig. Ook fijn dat de vormpjes door de magneetjes niet bij de eerste de beste bocht door de auto vliegen.

  • Raamstickers

Raamstickers blijven leuk. Ook mijn oudste van 10 jaar kan zich er nog prima mee vermaken. Koop een flinke voorraad, zo kunnen de kids tijdens de autorit vanaf de achterbank een nieuwe wereld creëren op de autoramen. Raamstickers zijn ook leuk als je op kindervakantie gaat met het vliegtuig of de trein.

  • Vakantie doe-boek

Wij hebben de traditie dat de kids elke keer als we op vakantie gaan een doe boek krijgen. Ik hoop dat ze zich dat later als ze groot zijn zullen herinneren. Dat is eigenlijk de main reason waarom ze zo’n ding krijgen. Maar, maar maar, ook omdat ze er een tijd lang mee zoet zijn.

  • Rubiks

Maak een weddenschap met je kids. Wie lukt het om tijdens de heenreis de Rubiks op te lossen? Er zijn Rubiks te verkrijgen in verschillende niveaus. Ook voor kinderen van vier jaar zijn er geschikte puzzels.

  • Portable DVD-Speler

Als je rust wil in de auto, dan is een draagbare dvd speler een uitkomst. Neem een aantal films mee, genoeg om op de heen en terugweg drie films te kunnen kijken. Zodat je kinderen tijdens de autoreis ook een moment hebben waarop ze zich even terug kunne trekken. Het fijnst is om voor elk kind een eigen scherm te hebben. Scheelt je bergen vol geruzie en gezeik over welke film er gekeken moet worden. De dvd’s spelers worden bij ons tijdens een lange autorit gebruikt als beloning. Hebben ze zich een tijd vermaakt met iets dat geen scherm is, dan mogen ze een film kijken.

  • Tablet/ Game

Niet mijn favoriet maar soms toch wel even handig. Ik kies voor spelletjes waar ze niet te hyper van worden. Minecraft is een creatief spel waar geen wedstrijd element in zit. Hier worden mijn jongens over het algemeen rustig van. Wel zo fijn in de auto.

Met deze lijst vol inspiratie aan entertainment voor onderweg tijdens je autovakantie met kinderen, ben je wel een eindje op weg geholpen denk ik. Ga je met de auto op vakantie met kids, zorg dan voor genoeg spelletjes en entertainment voor onderweg. Het maakt de reis leuker en gezelliger. Plus het geeft jou als ouder ook wat ademruimte. Zijn jouw kids zelf aan het spelen, dan heb jij ook even een moment voor je zelf.


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Wat neem jij mee als entertainment voor onderweg?

Deel het met mij in de comments.